Nu exista in Sf.Scriptura acest verset, e 100% adevarat ceea ce spun, poti sa verifici.
De fapt, de unde e zicala asta? In biblie eu n-am gasit-o. Cine a zis-o de s-a raspandit atat de repede printre credinciosi si atei?
Imi place sa cred ca nu e valabila pentru mine, insa colegul lui mengele mi-a dat din nou de gandit.
Era un banc parca: vine femeia acasa si isi gaseste barbatul inseland-o cu o alta femeie. Femeia se infurie, asa ca barbatul explica:
"Ceea ce vezi nu e ceea ce crezi si ceea ce crezi nu este adevarat!"
Sa cred in asa ceva? Toata lumea o face, eu prefer sa ma abtin de la asa ceva. Stiu ca majoritatea spune ca nu fac asa ceva, dar uita-te la alegerile pe care le fac in viata: majoritatea sunt proaste. Pusi in fata faptului implinit- devenit intre timp esec- ridica neputinciosi din umeri si am spus "n-am stiut!". Dar nici nu s-au informat.
Crede si nu cerceta. O aplica mai multi decat recunosc.
Mai, dar in Biblie exista 'cauta si vei gasi', pe asta nu-l aplica nimeni? asa, o intrebare de rutina
Principiul "Crede si nu cerceta" este gresit. Pe acest principiu merg si cei care se vaccineaza acum impotriva gripei porcine de exemplu (cred tot ce se spune la TV). In mod gresit lumea crede ca acest principiu este scris in Biblie dar nu e adevarat. sintagma "crede si nu cerceta" apartine lui Celsus (sec al II-lea) si reprezenta un atac la adresa crestinismului...
Ca sa dau un exemplu din experienta mea, eu am hotarat sa ma fac farmacista ca sa stiu eu insami ce actiune au substantele si medicamentele si sa nu depind de medici!
Asta este cea mai buna intrebare, dupa cum se vede toata lumea spune nu, dar adevarul este ca doar cel mult 10% cerceteaza si aceia se numesc necredinciosi chiar si atei! Incredibil nu?!
Nenea ceausist, de ce te scalzi in ignoranta? trebuie sa ai ceva la baza cand crezi aiurea in cineva
In cine mai poti avea incredere in ziua de azi? Toti pandesc ocazia sa profite de increderea ta in ziua de azi.
Asa ca de ce sa fi prost si sa crezi cand poti fi destept si sa cunosti adevaru?
E un fel de a spune: dormi linistit, gandim noi (statul, biserica, sistemul). pentru tine.Si pentru ca noi gandim iti cerem doar un lucru in schimb: fii sclav toata viata.
Gigi777 întreabă: