NU.La nivel planetar nu prea ai ce schimba.Gravitatia se poate modifica aplicand o forta unui obiect, nava, corp etc.Deci la o planete care deja are o gravitatie X sa ii poti plica o forta care sa ii zchimbe gravitatia nu stiu cum ar putea cineva sa faca asta.
Deci ne trebuie o planeta cu o gravitatie asemanatoare cu Pamantul, asa cum este Venus, adica cam de aceiasi marime ca si pmantul. Poate nu-i bine spus marime, dar asa babeste vorbind., e mai bine spus de aceiasi masa.Venus si Pamantu au aproximativ cam aceiasi masa, deci au o gravitatie asemanatoare.Marte care este la jumate cat Pamantul sau poate mai mica, are op gravitatie la jumate sau mai mica, nu mai stiu exact.
Deci ce poti face sa aduci marte la o gravitatie ca pe Ppamant? Sai aplic o forta, dar cum? Asta nici in filmele SF nu prea intilnesti
Este stiut si demonstrat e milenii: corpurile nonmagnetice dispun de gravitatie
Asa este,toate corpurile dispun de gravitate(in anumite locuri din spatiu), doar ca daca unui corp ii mai adaugi si magnetismul care poate fi inacelasi sens sau in sens invers, situatia se schimba.Una este sa actioneze o singura forta asupra unui corp, alta este sa actioneze doua sau mai multe. Logica elementara, nu matematici complexe.
Si cum poti schimba gravitatia ca sunt curios, plus ca trebuie sa fie ca pamantul, desi multe de facut, momentan sa avem grija de pamant nu sa visam vise sf
Fugi repejor la scoala si roaga-ti profesorii de logica si de fizica sa iti analizeze raspunsul. imi este mila de ei
Prin schimbarea sistemului la care te raportezi, ar fi o idee...
Noi deocamdată să recunoaștem nu avem puterea, poate în viitor vom inventa o metodă. Între timp luptăm să înțelegem universul și schimbă el singur ce vrea când vrea. Așadar oricând putem descoperi lumi unde nu exista nimic!
".Gravitatia se poate modifica aplicand o forta unui obiect, nava, corp etc".
Cun poti imprima o forta centripeta unui obiect, nava, corp etc? da-mi lumina
Lumina iti da popa asta daca esti religios.Am spus daca se aplica o forta unui corp, atunci ai cresti gravitatia.Cum aplici acea forta asta e treaba ta, eu nu am spus cum anume.
Nici nu era vorba ce tehnologie folosesti sau daca folosesti o tehnologie.
Cred ca lumina ai luat acu de paste, poate chiar de la Ierusalem eu nu pot da lumina, eventual iti dau o lanterna ceva
Si acea forta gravitationala: de unde palaria lui Anatol o imprumuti; ca artificial nu o poti crea si nici nu stii cine si cum produce ace forta.
Popa... ce dracu mai este si asta; excrocul acela care se drogheaza cu fum de tamaie si ceara!?
Poate peste sute sau mii de ani, dar mai usor ar fi sa se modifice prin inginerie genetica corpurile celor ce vor coloniza.
Forta este forta, orice consum de energie aduce un plus de forta, deci folosesti ceva, deci poti s-o faci si artificial cum zici.De exemplu ai o nava spatiala, acolo nu ai gravitatie, dar aplicand o forta acelei nave poti face ca ea sa capete gravitatie.Cum anume faci asta? Sunt destule metode, nu le stiu eu, sau noi, dar le stiu unii care se pricep mai bine, macar teoretic si tot e ceva.Bine o sa spui ca ma uit la filme SF, stiu ca deocamdata oamenii nu-s capabili de asa ceva, dar stiu ca este posibil sa faci gravitatie pe un naveta spatiala.Acu ca unia vor sa faca asta unei planete, asta nu prea se poate nici in fileme sf
Vorba vine ca e gravitatie, dar e ceva asemanator, imiti gravitatia.De exemplu rotesti o nava, poti simula gravitatia, deci forta aia face ceva asemanator cu gravitatia.Acu sa fie exact ca si gravitatia singurul mod de a face asta este sa adaugi masa, asta e singura modalitate cunoscuta acum.
Deci mergem pe planeta Marte, trecem dincolo la centura de asterozi, tragem asterozii si prabusim pe Marte, crestem masa si crestem si gravitatia.Asta e o metoda buna si sigura.Aia cu rotatia, cu forta centrifuga e doara asa teorie, probabil pe viitor ar merge ceva facut si in sensul asta, odata ce oamenii sau gandit la asa ceva, sigur ceva ceva o sa mearga.
Eu stiu ca oamenii nu se pot gandi la ceva, daca acel ceva nu este realizabil.Ca e acum ca este intr-o alta viata, orice gand uman are finalizare, altfel nu ar mai fi gand.
anonim_4396 întreabă:
Bogdan2304 întreabă:
anonim_4396 întreabă: