| existential a întrebat:

Credeti ca amintirile sunt suferinta? Seri in oras cu amicii, verile la mare, calatoriile au fost placute la timpul lor atunci cand le traiam. Dar acum ca ma gandesc la ele, vad ca si-au pierdut frumusetea si imi provoaca multa tristete.
Imi amintesc si de toate greselile pe care le-am facut, de suferinta pe care am cauzat-o. As fi putut sa le arat altora ca imi pasa de ei, ca tin la ei, dar in schimb am fost rece. Imi pare rau si nu pot face nimic ca sa schimb lucrurile. E multa rautate in lume si fac parte din ea.

10 răspunsuri:
| nevermatch a răspuns:

Atunci schimba-te. Regretele sunt o pierdere de timp

| Celcestietot a răspuns:

Ce poti face cu adevarat este sa nu mai repeti greselile din trecut happy

| mgtow a răspuns:

O parte din amintiri sant naspa, altele nu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Emoțiile asocietate cu acele amintiri provoacă suferința, nu amintirile în sine.

| SingleForOne a răspuns:

Accepta realitatea, bucura=te, treci mai departe, si cresti mare. Amintirile sunt bune, dar daca stai in amintiri si in emotii pe termen lung, nu va fi un efect pozitiv.

| TheStrategist a răspuns:

Pierzi timp regretând trecutul. Fă în prezent ceva care te va ajuta pe viitor.

| AnemonaP a răspuns:

Fiecare om a făcut ceva rau in viața, intenționat sau neintenționat. Regretele nu ne ajuta cu nimic. Cel mai bine vorbești cu un psihoterapeut, cu ajutorul terapiei și a meditației, unele amintiri dureroase, neplăcute pot rămâne in subconștient diferite, ceea ce te-ar ajuta. Trecutul e trecut, prezentul contează întotdeauna.
Ne irosim prezentul dacă punem accentul pe trecut.

| AlienGod a răspuns:

Amintirile pot să fie o suferință dacă le lași tu să fie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu.

| Lukasssz a răspuns:

Da, normal!