| ileanaadrianastan a întrebat:

Credeti ca Cel far' de-nceput s-a nascut in ziua de 25 decembrie? ( Am aflat cu surprindere de la niste colindatori ca D-zeu s-ar fi nascut in ziua de 25 decembrie si sunt usor in dubiu ironic). Se pare ca exista niste persoane care il confunda pe Jeshua cu Creatorul Universului. Jeshua a fost orice, mai putin Mesia si fiul lui D-zeu. Va rog sa nu fiti obraznici, deoarece Google este al celor care tagaduiesc vehement divinitatea lui Jeshua! Ca si intreg Internetul! Pentru a nu mai pune la socoteala bancile. E fraza aia celebra cu cine stapaneste finantele unei tari (Mayer Amschel Bauer de Rothschild)...

Răspuns Câştigător
| ReuvenMeir a răspuns:

Asta e Blasfemie cu majuscula! Jeshua nu avea cum sa fie Mesia, iar Mesia va fi un banal om politic israelian, nicidecum fiul lui D-zeu. Crestinii astia sunt cretini rau! Aidoma ishmaelitilor!

17 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

Ce faci Ilena iar joci la dublu, cum apare intrebarea pusa de tine hop si dublura ta @ReuvenMeir.Niciodata nu am crezut ca Isus este divin ci un pamantean ca si noi, dar iti reamintesc ca tot evrei de-ai vostri a inventat povestea asta cu divinitatea lui. Si daca crestini sunt cretini asta inseamna ca si cei vreo 10% din evrei care sunt mesianici sunt la fel.

| Alphawolf a răspuns:

Tu promovezi spiritul de turma in loc sa vii cu argumente? Singura nu poti gandi? Invoci internetul si bancile ca pe niste argumente? Penibil de stupid!

| mihaibrasov a răspuns:

Ce sa zic, fiecare cu ideile lui, luate de te miri pe unde.
Eu sunt curios unde e buncarul ala descoperit la nord de Brasov. Ti-am scris si mesaj privat, dar nu te indeletnicesti sa raspunzi.

| danut a răspuns:

Din punct de vedere istoric Isus Hristos s-a nascut in jurul datei de 17 noiembrie. se poate verifica comparand data nasterii Mantuitorului cu zilele in care Imparatul Romei a ordonat efectuarea recensamantului la care au luat parte Iosif si Maria. Data de 25 decembrie corespunde cu ziua in care se serba in Babilon zeita mama Ishter (zeita curviei) si a fiului si amantului sau, Talmuz. Aceasta sarbatoare a fost preluata si schimbata in sarbatorirea Feciorei cu Pruncul pentru ai crestina pe paganii din perioada imparatului Constantin (care intre noi fie vorba, a fost crestinat la imormantare).

| Dmonik a răspuns:

Draga Ileana,
de cand te urmaresc, mai ceva ca Reuven...umbra ta, poate-poate dai si tu o funda.
Frumos ma adresez tie (cine iti mai spune, dintre cei care stiu ce zace-n capsorul tau, "draga Ileana"?), nu te-am jignit deloc, ce-i drept nu prea iti cant in struna si te mai banuiesc din cand in cand de duplicitate sau personalitate paranoida, dar tu - nimic!
M-a eclipsat costi cu raspunsul lui, deci va trebui sa schimb registrul:
Ma dezamagesti. Tu asculti la niste amarati de colindatori? Pai, daca aia veneau si-ti spuneau ca semeni cu Adam si cu Eva sau ca maimutoiul ala de la zoo e strabunicul tau si asta in mod sigur, ca ai acelasi botic obraznic, tu o luai de buna?
Bai, fata, incuie usa, nu mai deschide strainilor. Vezi ca vin aia cu steaua si o sa-ti spuna ca ai trasaturi de martian si bati in verde...ai grija.
Cu drag!

| costi a răspuns:

Ileana, depinde ce inseamna pentru tine fiul lui Dumnezeu. interpretarile tale sunt, probabil, umplute de un materialism grosier, insa tin sa-ti dau cateva referinte, pentru ca lumea a evoluat de la parerile pe care le-ai imbibat de la darwinistii de acum o suta si ceva de ani.

in primul rand, in anii '80 ai secolului trecut s-a semnat o declaratie la unesco de catre fizicieni recunoscuti din fizica cuantica in care se spune clar si simplu ca acum stiinta este gata sa dialogheze cu religia si sa o accepte ca pe o parte complementara a cunoasterii. poate ti se pare hazardat sa se intample asa ceva, dar fizica cuantica a depasit de multa vreme parerile tale din stiinta de mana a doua. e destul de deficitar sa mai crezi ca energia nu poate crea materie, cand fizica cuantica (prin teoria corzilor) accepta exact acest lucru fundamental. si daca te-ai gandi putin si la celebra energie=materie inmultita cu viteza luminii la patrat, ti-ai da probabil seama singurica de posibilul transfer energie-materie si invers, materie-energie. si daca ai mai sti putin si din teoria undelor, deodata ai renunta la un materialism sec in care doar cei care au ramas in urma cu stiinta mai pot credehappy

cat despre dogmele crestine, nu pot decat sa-ti dau dreptate, si eu sunt profund impotriva dogmaticii de orice fel, si mai ales in impunerea unor idei cu forta. insa trebuie sa te deschizi putin, stiinta a atins un stadiu in care religie vs. stiinta este o stupizenie, pe cand religie+stiinta inseamna ceva care, daca citesti cate ceva despre, te poate entuziasmahappy hai, un mic efort de deschidere, nu e greu. stiu ca e misto sa te crezi deasupra crestinilor afirmand un materialism depasit, face bine la orgoliu, cresti in proprii ochi. dar asta nu te deschide la cunoastere, ba din contra, iti creaza un zid de protectie fictiv, care te opreste de la realitate. mai mult, tot ceea ce citesti (valabil si pentru crestini) o sa fie cu prejudecati, nu cu deschidere, pentru ca filtrul tau de receptare va fi format din ceea ce ai acumulat si crezi ca este piatra de hotar. asa ca eu te indemn sa deschizi bine ochii, natura e sub nasul tauhappy

| costi a răspuns:

@boul (bai suna naspa schimba-ti si tu nickul, nu pot sa ma adresez cu boule, nici daca sunt suparat pe cinevalaughing ). foarte osho style ce ne rogi tu aicitongue

Răspuns utilizator avertizat
| andreeaemmma a răspuns:

25 decembrie nu este o data fixa... apropiata dar nu fixa.

| cinnamon a răspuns:

Nu inteleg de ce mai pui astfel de intrebari. Tu pari a detine adevarul (tau) absolut laughing sau cel putin asta am dedus dupa ce am citit about me de pe situl tau (in romana era prea mult scris). Tu, ca former spy, author si alea alea nu stii cand s-a nascut Jeshua (who?) :O
Pana la urma ti-ai raspuns la intrebare chiar punand intrebarea...
Si colindatorii aia ai tai erau crestini, deci au zis bine ce au zis. Crestinii au dzeu tatal, dzeu fiul si dzeu sfantul duh. Nu e nici o greseala in lucrul asta. Degeaba judeci religia si credinta altuia din punctul tau de vedere si al religiei tale. Pana la urma bati doua lucruri total diferite cap in cap.

| FreakyHalloweenBoy a răspuns:

Cine e Jeshua?

| coco514 a răspuns:

Draga ileanastan dumnezeu s-a nascut pe 25 decembrie pe acest pamant dar el exista si inainte de ce sa vina pe pamant el in data de 25 decembrei anul 0 s-a nascut ca om dar ca spirit exista dinainte tuturor. sarbatori fericite

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ile4ana ileana tu ai o problema cu toate prostiile vehiculate pe ternet si in mass media. unele periculoase si adevarate, dar perseverand cu acestea pierzi ceva din vedere.relatia ta personala cu Dumnezeu.fiindca dupa cate calendare sunt, si tu ai mai multe date de nastere. dupa ortodox ai numai una.asa ca nu e important ce schimbari aqduc oamenii cronologiei evenimentelor.ci e important evenimentul in sine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Se vede treaba ca evoluind tehnic, stiintific omul ramine in urma spiritual din cauza ca stiinta nu a facut decit sa se concentreze asupra a ceva anume si restul de 99% era uitat.Stiinta s-a aplecat asupra atomului care este infim si a cborit mai mult divizindu-l.De asta diferenta dintre un om de stiinta si un iluminat este astronomica, pentru ca omul de stiinta gindeste pe cind celalalt doar vede cu toate ca ramine deschis totului.Nu vorbesc de interpretari ale religiei si de toti care interpreteaza in fel si chip. S-a vorbit de virginitatea Mariei.Multi au luat virginitatea fizica fara a putea vedea virginitatea mintii in fata divinului.Virginitatea zapezii necalcate, virginitatea piscului neatins.Isus a fost fiul lui Dumnezeu pentru ca era creatia Lui ca toti oamenii si ce spunea despre el, era valabil pentru toti in acelasi timp.Nu mai spun nimic pentru ca risc sa ocup tot spatiul TPU si nu mi-ar ajunge.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fiul celui far` de inceput s`a nascut pe 25 decembrie.
adica fiul lui Dumnezeu, Iisus.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu

| SakuraBlooms a răspuns:

Isus este fiul lui Dumnezeu. a doua persoana a Sf. Treimi si Dumnezeu adevarat ca si Tatal si Duhul Sfant.Si ce te intereseaza cine este Domnul. El s spus clar ca: ''Eu sunt Cel ce Sunt''