Principalele glucide care în cursul fermentaţiei se transformă în alcool sunt: glucoza, fructoza, zaharoza şi maltoza. Glucidele care posedă însuşirea de a se transforma în alcool etilic sub acţiunea fermenţilor produşi de microorganisme se numesc glucide fermentescibile. Galactoza şi lactoza posedă slabe capacităţi fermentescibile.
Fermentaţia alcoolică este un proces biochimic săvârşit de unele microorganisme anaerobe (drojdii Saccharomyces, bacterii - Bacillus macerans, etc.), care se desfăşoră şi la nivelul intestinului gros, sub acţiunea unor microorganisme, fără ca procesul endogen să conducă, de cele mai multe ori, la creşterea alcolemiei.
Prin URMARE NU! Nu este posibil! poti manca o tona de ciocolata sa ajungi la o concentratie de alcool mare este imposibil.
Trebuie sa iei in considerare pe langa procesul de fermentare de care vorbesti tu, gandeste ca in organism mai sunt alte 10000 de substante si compusi chimici care la randul lor pot revoca procesul de fermentare!
Daca sangele ar contine o cantitate mica de alcool (starea de mahmureala), in momentul in care vei manca o ciocolata si vei bea apa imediat te vei simtii mult mai ametit!
sarut mainile chimista, doresc sa te intreb ce trebuie sa maninc ca sa nu mai am pofta de mincare
Sunt pastile din tarata la farmacia naturista.Trebuie sa bei 18 pastie odata pe zi si sa bei foarte mult lichid. Atunci stomacul tau este plin si nu cere sa fie hranit. Sau poti opta sucul de lamaie.
Din cate stiu eu..nu prea multa chimie ce e drept si nici biologie sa dau pe rascol...se zice enzime nu enzeme.Asta unu.Doi cum poti tu sa spui ca intrii in stare de ebrietate de la ciocolata? Da poate in cantitati industriale simti ceva dar altfel nu..imagineaza-ti cum ar fi sa umble toata lumea beata pe strada sau la volan fiindca a mancat o ciolocata sau doua..zau acum..nici chimic nici fizic nici in niciun fel nu poti spune ca intrii in stare de ebrietate.
Poti ajunge in stare de ebrietate de la ciocolata. Daca e cu lichior si mananci o gramada, s-ar putea sa fii beat.Nu poate fermenta ciocolata asa de la sine.Dar e posibil ceva... daca inghiti si un cub de drojdie s-ar putea sa fermenteze.Dar nici asa nu prea are timp.Ca grasimile si zaharurile din ciocolata se asimileaza destul de usor.
E nevoie de o cantitate destul de mare de cicolata pentru a intra in stare de ebrietate. Aici e vorba strict din punct de vedere chimic
anonim_4396 întreabă: