| SuckTheGod a întrebat:

Credeti ca, copii au o personalitate din nastere sau si-o formeaza din educatia pe care o primesc?

20 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Cred că o parte aşa, o parte aşa.

| Wehrmacht a răspuns:

Cand incep sa faca chestii pe cont propriu si sa vada lumea din jurul lor.

| RAY a răspuns:

Potrivit ultimlor studii personalitatea o putem mosteni de la parinti in special fiul de la mama, fica de la tata

| T0T a răspuns:

Cea mai mare măsură din personalitatea pe care o au o primesc la naștere și în timp, după un anumit mediu de viață, își formează această personalitate, și-o dezvoltă, modifică.

| Doub a răspuns:

Şi-o formează din educaţie.

| Dariusuu a răspuns:

Cred că copiii și-o formează pe parcurs ce cresc iar educația primită contează doar o parte. Oricât ți-ai educa copilul și băga toate prostiile în cap el va refuza pentru că are o astfel de personalitate și când va crește va înțelege că toate prostiile pe care le-a băgat în cap sunt inutile.

Depinde și de persoană ( bineînțeles)

| TrăieşteClipa a răspuns:

80% din personalitate o au deja.
Restul ce asimileaza.
Cunosc gemeni cu personalitati total diferite.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ambele.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Inceputul il au din nastere presupun, dar cum ajunge el depinde de cum e crescut de oamenii din jur si tot asa. de aia 2 gemene gemeni, sunt atat de diferiti mintal, sentimental etc, chiar daca la corp sunt identici. am vazut un documentar care spunea ca gemenii niciodata nu vor ajunge la fel (mental) pentru ca sunt influentati diferiti de cei din jur.

| SuckTheGod explică (pentru anonim_4396):

Atunci cum explici ca unii copii care cresc in scandaluri si violenta domestica (asta e si cazul meu) ajung sa faca ceva demn de respect in viata, si chiar dimpotriva nu o iau pe calea parintilor sai?

| anonim_4396 a răspuns (pentru SuckTheGod):

Depinde de ce are fiecare in cap si cum proceseasca ce se intampla. eu am avut un tata betiv si violent si nu sunt nici macar 1% cat el. pe scurt, am fost mai inteligent decat un ratat

posibil partea asta trebuia sa o pun in primul raspuns, chiar daca nici ala nu mi s-a parut gresit

| SuckTheGod explică (pentru anonim_4396):

Eu tind sa cred ca educatia nu prea are nici un rol in personalitatea copiilor. Copii se formeaza mai mult la scoala.

| anonim_4396 a răspuns (pentru SuckTheGod):

Acolo sunt stricati majoritatea. ba se iau unii de altii (ma refer cei "puternici" de cei mai slabi ca ei ), ba dau mai multa importanta atentiei ( ma refer ca mor toti dupa atentia altora, sa fie cunoscuti ) prostiei, decat invatatului. majoritatea depresiilor incep din scoli / licee din pacate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Inca din timpul nasterii, personalitatea implicit comportamentul unui copil este influentat de factorii ereditari. Personalitatea propriu-zisa se formeaza prin educare si autoeducare.

| neca a răspuns:

Amandoua variantele sunt factori care influenteaza personalitatea si sunt mai multi factori decat astia doi

| Cσcσ a răspuns:

Copiii mostenesc de la parinti anumite calitati care ii ajuta in formarea personalitatii.Eu sunt de parere ca personalitatea nostra se formeaza pe parcursul vietii.Ii avem ca modele pe parintii nostri inca de mici, si tot ce invatam, invatam de la ei.Deci totul pleaca de la familie si de la mediul in care traiesti.
Poate ai observat si tu comportamentul copiilor de bani gata si pe cel al copiilor proveniti din familii modeste sau chiar sarace.
Pa! happy

| SabinaQueen a răspuns:

Inca un factor bun ar fi lucrurile care li se intampla de mici.

| MiyakoSaki a răspuns:

Acest lucru este dovedit psihologic.Nu ne nastem cu personalitate ci o dobandim datorita conditiilor socio-cultural-economice si al educatiei de care beneficiem pe parcursul vietii.

| BroSafarii a răspuns:

Ambele, primul din nastere deoarece au genele parintilor, si al doilea ar fi influenta societatii pe parcursul vietii. funda?

| Interfectorem a răspuns:

Părerea mea e că personalitatea unui copil ia naștere din mediul în care este expus respectivul.