| chiftelutacrocanta a întrebat:

Credeti ca daca ne-am pune acum cu totii sa discutam despre ce inseamna moarte,am avea in final tot acelasi rezultat ca intrebarea,tot moarte? Credeti ca problema asta cu moartea,va putea ajunge vreodata la capatul gandirii, sau e o problema prea filozofica care va fi dubioasa pentru toata omenirea mii de ani de acum incolo,

13 răspunsuri:
| Frank51 a răspuns:

Ori suntem noi prosti, ori este prea simplu. Eu nu pot nici sa imi imaginez. Dar cand ma gandesc la faptul ca ''vine'', ca este practic inevitabila, ma iau fiorii. Adica, wtf, nici nu stim ce se intampla, cum sa nu fi curios, si cum sa nu iti fie frica, doar un om dus de acasa nu s-ar intreba...

| VelaJohnny a răspuns:

laughing e simplu sa intelegi ce e moartea. Creierul isi inceteaza activitatea si astfel nu mai esti constient de nimic si punct. Acolo se incheie gandurile, sentimentele, amintirile, intrucat creierul intra in descompunere, si plus ca nu mai e alimentat de sange ca sa functioneze.

Deci? Moartea e ca somnul, nu ai habar de nimic. Eu mi-am revenit dupa o pierdere de constiinta care a durat intre 10 si 20 de minute. Eram ca mort intrucat am cazut si m-am lovit la cap, astfel functiile creierului au fost date peste cap si am intrat intr-un „Reboot" laughing Am fost constient de ceva? Nope, cand am dat sa ma trezesc auzeam niste suieraturi, cateva secunde au durat pana cand creierul si-a dat „log in" complet si am putut sa deschid ochii, sa gandesc, sa simt ceva etc.

E ilogic sa crezi intr-un suflet nemuritor care e constient, poate vedea, auzi, simti, gandi etc fara creier. Desi sunt crestin, nu cred in suflet nemuritor si constient. Biblia spune exact acelasi lucru „Fiindcă cei vii sunt conştienţi că vor muri, dar cei morţi nu sunt conştienţi de nimic şi nu mai au nicio răsplată, căci până şi amintirea li se uită. Şi iubirea lor şi ura lor şi gelozia lor au pierit deja şi nu mai au parte niciodată de ceea ce se face sub soare. Tot ce găseşte mâna ta să facă fă cu toată puterea ta, căci în Şeol, locul unde te duci, nu este nici lucrare, nici plan, nici cunoştinţă, nici înţelepciune." - Eclesiastul 9:5, 6, 10

Legat de cei care sunt in moarte clinica, doar cei spitalizati „au trecut" prin „tunele" cu „lumini" si asa mai departe, si e o explicatie medicala pentru astea. Ceea ce li se administreaza are efecte adverse precum halucinatia. In rest ceilalti care au intrat in moarte clinica dar nu spitalizati ori au visat altceva ori nu au visat nimic.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu e o problema de definire. Este discutata in calitatea de concept care te face sa te pozitionezi intr-un anumit fel. De exemplu pentru Heidegger incepi sa traiesti odata ce te intelegi ca ''fiinta intru moarte''

| pastru009 a răspuns:

Exista perceptii diferite asupra mortii. Crestinii vor spune ca este o poarta spre esenta divina, ateii vor spune ca poate fi o cale pentru ca noi sa ne reunim cu energia primordiala, agnosticii vor spune ca sunt nesiguri de ceea ce reprezinta moartea cu adevarat si spiritualistii vor spune ca moartea nu exista, ci ca de fapt existam pe trepte evolutive ale esentei noastre (dimensiunile spirituale), iar vreun necunoscator sau ignorant (care poate are si dreptate, desi nu putem sti deloc) va spune ca moartea e doar moarte, deci sa ne bucuram de aceasta viata! laughing
In concluzie, moartea este ceva ce nu poate fi conceput de mintea umana. Este anticipata, dar nu si inteleasa in naturalul ei. Exista teorii. Toate duc la o singura concluzie: a explica moartea care este o experienta post-vitala, este ca si cum ai explica originile rasei umane.

| Florin_Chiba_1988 a răspuns:

E greu de perceput moartea pentru creier, pentru om, pentru orice!
Nu sunt filozof sau om de ştiinţă, dar sunt unele întrebări pe lumea asta pe care nu vom afla niciodată un răspuns sau o concluzie. De ce? Suntem mult prea limitaţi în gândire!

| Taduic a răspuns:

Ajungi unde doresti. Daca vei studia DMT-ul si pshihologia-biologia spirituala, aflii de glanda pineala. Cand omul moare, aceasta glanda se elibereaza (se mai elibereaza si in vise). De aceea cei care ajung in moarte clinica si sunt crestini asociaza tot acest fenomen ca o forta divina. Din teoriile mele si din documentatiile pe care le-am acumulat, acel moment cand se elibereaza glanda pineala este tot ce este dupa. Stiu ca poate suna ciudat, dar cand se elibereaza nu mai simti notiunea timpului si acea secunda devine o infinitate sau pur si simplu un timp dupa care BUM.

| pastru009 a răspuns (pentru Taduic):

Nu suna deloc "ciudat". Avand in vedere restul teoriilor, aceasta e una cat se poate de obisnuita. happy Imi mai poti explica despre acest fenomen cu glanda pineala?

| Taduic a răspuns (pentru pastru009):

Glanda pineala este o glanda care se elibereaza si formeaza vise. Nu se stie concret de unde provine, exista la om si in natura. Cand corpun nostru acumuleaza substanta necesara pentru glanda pineala (presupun ca se alimenteaza din anumite mancaruri influentata de efectele pshiho-somatice de pe durata zilei), glanda automat elibereaza partea care ii este in surplus. La moarte, cum am mai spus, corpul elibereaza tot ce are in el ("ii trece viata prin fata ochilor"), inclusiv aceasta glanda pineala care este denumita molecula spiritului.
Acum, poate te intrebi care este substanta care alimenteaza aceasta glanda... DMT-ul (dimetiltriptamina) este considerat un drog al sufletului - drog este prea mult spus fiindca nu provoaca o dependenta, doar o curiozitate pshihica de la care te poti abtine. Acest DMT este un hallucinogen din familia triptamintelor (la fel ca LSD daca nu ma insel) care are un effect asupra glandei pineale (o alimenteaza).
Nu stiu daca ti-am dat toate detaliile, ti-am dat doar ce mi s-a imprimat mie in minte. Mai multe detalii poti obtine daca te uiti la acest documentar, este mult mai explicit dupa parerea mea: http://www.filmedocumentare.com/dmt-molecula-spiritului/; // explica mult mai multe chestii despre glanda pineala

| pastru009 a răspuns (pentru Taduic):

Multumesc. happy

| VelaJohnny a răspuns (pentru Taduic):

Adevar graiesti prietene happy

| VelaJohnny a răspuns (pentru Taduic):

Nu mai merge link-ul prietene, dar is curios si eu big grin

| Hyung17 a răspuns:

Daca am sti ce e moartea atunci viata ar deveni inutila. Oamenii se tem de moarte, pentru ca nu vor sa fie uitati sau pentru ca nu stiu ce ii asteapta. Daca am sti ce se intampla dupa ce murim, ne-ar mai fi frica de moarte?

| pastru009 a răspuns (pentru Hyung17):

Cum de ar deveni inutila viata?