| AvalohAlyn a întrebat:

Credeti ca Dumnezeu sau un Creator Inteligent si Superior a ajutat,influentat,a avut implicare ca omenirea,civilizatia sa ajunga la o asemenea tehnologie moderna si avansata si la o stiinta foarte dezvoltata in toate domeniile? Credeti ca noi,oamenii am evoluat atat de mult in unele privinte de la primii oameni existenti pe Terra pana la oamenii si lumea din ziua de azi cu ajutorul,vointa si implicare si a lui Dumnezeu sau a unui Creator Inteligent si Superior? Puteam noi sa fim asa avansati si evoluati in tehnologie,industrie,stiinta si toate domeniile (si toate acestea continua) fara ajutorul unui Creator Inteligent si Superior?(Dumnezeu)?
Voi ce parere aveti?
Eu cred ca tot ce este acum pe Terra,omenirea evoluata,modernizata,avansata, dezvoltata este meritul lui Dumnezeu...adica vreau sa spun ca Dumnezeu a facut omenirea sa arate asa acum, sa fie atat de evoluati si dezvoltati in toate domeniile PRIN OAMENI si nu le-a facut El in mod direct. Puteau oamenii sa ajunga la etapa asta de evoluare fara existenta si ajutorul unui Creator Inteligent si Superior?
Voi ce credeti?
DA SAU NU?

9 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Sunt convins ca Universul permite aparitia a tot ce exista. Am reusit sa rezolvam cam 80% din puzzle si nu e nici urma de Dumnezeu. Stim ca toti atomii, stelele,planetele, galaxiile pot sa apara natural. Daca pana aici nu am dat de Dumnezeu e absurd sa presupunem ca il vom gasi in alta parte.

De ce ar crea Dumnezeu oamenii in mod direct din moment ce lacurile,marile,câmpiile,dealurile,muntii, pamantul, nisipul,piatra, sticla, vulcanii, norii, aurora boreala,curcubeul,fulgerele,ploaia, atmosfera, hidrogenul, heliu,natriu,magneziu,oxigen, azot, mangan carbon si toate celelalte elementele chimice si compusi ai lor, luna, Soarele, restul planetelor din sistemul solar si satelitii lor, restul sorilor si planetelor din galaxie si satelitii lor, intreaga galaxie, toti ciorchinii de galaxii... toate astea le-a creat INDIRECT? Stim asta pentru ca stim cum s-au format lucrurile respective, si nu e nici un Dumnezeu.
Nu are sens.

| Frank51 a răspuns:

Nu stim nimic. Dar daca gandesti putin iti dai seama ca Dumnezeu trebuie sa existe, adica trebuie ca cineva sa fi facut toate astea, nu pot sa apara de nicaieri, si da, eu cred in El.

| Idkidk a răspuns:

Da, Dumnezeu ne ajută.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Foarte pe scurt, NU.

Putin mai pe lung, vezi ce a zis si Inferno.

"Dumnezeu a facut omenirea sa arate asa acum, sa fie atat de evoluati"... deci zeul respectiv a ucis dinozaurii ca oamenii sa poata evolua? Interesant.

"fara existenta si ajutorul unui"... da.

| 6684464 a răspuns:

In Bilbie scrie ca Dumnezeu nu se mai implica cu nimic. Ne lasa sa facem propriile alegeri. Deci tot ce vezi acum ca industrie/tehnologie se datoreaza evolutiei teoriilor oamenilor din generatie in generatie.
Deja de la venirea lui Isus pe Pamant, Dumnezeu a spus STOP si acum asteapta sa-si culeaga roada.

| 熊Panda熊 a răspuns:

Nu va mai certati. Injositi cuvantul lui Dumnezeu asa.
Nu-i ok sa judeci asa. Dumnezeu iubeste si pe cel mai pacatos destrabalat din lume, desi nu-i place sa-l vada asa, El il iubeste!
"Eu, insa, va zic : Daca cineva va blesteama, binecuvantati-l... Caci Dumnezeu da ploaie si peste cel bun, si peste cel rau."

| Dobrin_Maria_1999 a răspuns:

Eu cred in Dumnezeu si cred ca tehnologia a avansat datorita faptului ca ne-a creat si ne-a dat diferite idei.
Cati fiecare idee care o avem este de la cineva cer.

| Dobrin_Maria_1999 a răspuns:

Cati fiecare idee care o avem este de la cineva din cer.
Da, dumnezeu, ne-a ajutata happy

| godge a răspuns:

Da normal ca oamenii puteau ajunge la stadiul asta de dezvoltare si fara o interventie supranaturala. Im schimb nu stiu de unde ai tras tu concluzia ca Dumnezeu ar avea o influta in prograsul tehnologic.