Cu siguranta. Dovada, ca se pune foarte mare accent pe energiile alternative. Ia in calcul numai faptul ca rezervele de petrol si gaze sunt limitate. Ca sa nu mai vorbim de efectul pe care poluarea il are asupra sistemului ecologic. Deci, iata doar cateva argumente pentru un DA categoric.
Da poate rezolva cateva probleme, dar si creaza altele la fel de grave si de importante.
Energia nucleara e foarte avantajoasa din punct de vedere al energiei obtinute. Dar ce faci cu reziduurile radioactive? Sunt mult mai nocive decat orice altceva. Din cate stiu, se lucreaza la bacterii care pot descompune aceste reziduuri dar se cerceteaza si alte procedee chimice prin care se incearca minimizarea reziduurilor sau chiar eliminarea lor. Momentan insa, nu exista nimic viabil.
Vrei sa rezolvi problemele ecologice? Cum ar fi daca fiecare om ar planta un copac? E putin pentru fiecare, dar ia gandeste-te la cati oameni sunt ce impact ar avea...
Sigur, ramine totusi problema deseurilor radioactive. Daca totusi o sa reusim sa trecem de la fisiune la fuziune, o sa avem o energie cu adevarat verde. Si nu numai ca nu or sa mai existe deseuri radioactive si nici percolul accidentelor nucleare de genul Cernobil, dar cantitatea de energie obtinuta va fi cu mult mai multa (fuziunea nucleara fiind cu mult mai eficienta decit fisiunea).
madalinbb19 întreabă: