| noreligion a întrebat:

Credeti ca este normal ca in scoala, copii sa invete despre scrierile horror din biblie?
De exemplu, in cartea judecatorilor, copii pot citi cum un parinte isi JERTFESTE FIICA, PRIN ARDERE, lui Dumnezeu.
judecatori 11:30_40

,, 30. În acel timp a făcut Ieftae făgăduinţă Domnului şi a zis: "De vei da pe Amoniţi în mâinile mele,
31. Când mă voi întoarce biruitor de la Amoniţi, oricine va ieşi din porţile casei mele în întâmpinarea mea va fi afierosit Domnului şi-l voi aduce ardere de tot".
32. Apoi a venit Ieftae la Amoniţi să se bată cu ei şi i-a dat Domnul în mâinile lui.
33. Şi i-a bătut cumplit de la Aroer până spre Minit în douăzeci de cetăţi şi până la Abel-Cheramim şi au fost umiliţi Amoniţii în faţa fiilor lui Israel.
34. După aceea a venit Ieftae în la casa sa şi iată fiica sa i-a ieşit în întâmpinare cu timpane şi jocuri; aceasta era singurul lui copil, căci el nu mai avea nici băieţi, nici fete.
35. Şi când a văzut-o el, şi-a sfâşiat haina şi a zis: "Ah, fiica mea! Tu m-ai răpus şi eşti dintre cei ce-mi tulbură biruinţa. Eu mi-am deschis gura pentru tine înaintea Domnului şi nu mă voi putea lepăda!"
36. Iar ea a zis către el: "Tatăl meu, dacă tu ţi-ai deschis gura pentru mine înaintea Domnului, fă cu mine ceea ce a rostit gura ta, de vreme ce Domnul a săvârşit prin tine răzbunarea împotriva Amoniţilor, vrăjmaşii tăi!"
37. Apoi a zis iarăşi către tatăl său: "Iartă numai ce să-mi faci: Lasă-mă două luni, să mă duc să mă sui pe munte şi să-mi plâng fecioria cu prietenele mele!"
38. Atunci el a zis: "Du-te!" Şi a lăsat-o două luni. Şi s-a dus cu prietenele sale şi şi-a plâns fecioria în munţi.
39. Apoi după trecerea celor două luni ea s-a întors la tatăl său şi acesta a făcut cu ea cum făgăduise; şi ea n-a cunoscut bărbat.
40. Şi s-a făcut obicei în Israel, ca în fiecare an fiicele lui Israel să meargă să plângă pe fata lui Ieftae Galaaditeanul patru zile pe an."

Aceasta, din punctul meu de vedere, este una dintre cele mai horror scene din biblie.Cum poate fi prezentata copiilor o astfel de scena?

Si tot aici, in judecatori 12, gasim o alta scena la fel de horror tot cu acest Ieftae. Efraimitii nu puteau pronunta litera ş, iar el, si-a adunat soldatii langa un vad al Iordanului si au facut macel.Hai sa vedem ce spune in biblie:
judecatori 12:4, 5, 6
,,. Atunci a adunat Ieftae toţi oamenii din Galaad şi s-a bătut cu Efraimiţii şi au bătut locuitorii Galaadului pe Efraimiţi, zicând: "Voi sunteţi nişte fugari din Efraim, Galaadul însă e între Efraim şi Manase".
5. Şi au luat Galaaditenii vadul Iordanului de la Efraimiţi şi când vreunul din Efraimiţi zicea: "Îngăduie-mi să trec", atunci oamenii din Galaad îi răspundeau: "Nu cumva eşti Efraimit?" Acela răspundea: "Nu!"
6. Ei însă îi ziceau: "Zi: Şibbolet"; el însă zicea: "Sibbolet", că nu putea zice altfel. Atunci ei îl luau şi-l junghiau acolo la vadul Iordanului. Şi au căzut în vremea aceea din Efraimiţi patruzeci şi două de mii."

Răspuns Câştigător
| Vizitiul a răspuns:

Apache -Il intrebi ce vrea sa demonstreze. Dar tu, ce vrei sa demonstrezi prin acea intrebare, daca nu e cu suparare?
Noreligon- Sunt total de acord cu acest aspect. Cel mai mare pacat este sa indoctrinezi copilul, de mic, cu mituri din biblie. Practic, il insemintezi, de mic cu minciuni. Il inveti sa venereze divinitatea. In loc sa -si iubeasca familia si aproapele. Il inveti sa ceara ajutor divinitatii, atunci cand ar trebui sa-l inveti cum sa se ajute singur.
Il duci la biserica, frumos, cenurliu, cu papion etc. Pai, fratilor, cand o sa scapam de sindromul sindrofie? (Si aici ma refer la aspectul de "sfant" si sufletul de "drac").
Am pus intre ghilimele, pentru ca nu exista sfinti si draci.
Diabolus= dracu=satana=michiduta=bata-l aiu', ori cum doriti sa-l mai numiti, este un cuvant latinesc, care tradus in limba romana inseamna "om barfitor", la niciun caz vreun spirit din Emisfera Australa (vezi mitul- cum ca Iadul ar fi la sud si raiul la nord). Daca Geea se invarte in jurul axei sale (rotatie), banuiesc ca-i tot un cer peste tot.
Am divagat putin de la subiect, sa revenim. Dupa cum am spus, nu sunt de acord cu abundarea tinerilor cu astfel de texte biblice menite sa-i rupa de realitatea obiectiva.

36 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

@neoreligion mai cauta si vei gasi si instigarea la canibalism, o cruzime rar intalnita.

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Am mai spus-o de 47328947893274892 de ori pe site-ul ăsta şi am s-o repet.
Religia nu numai că ar trebui scoasă din şcoli, dar ar trebui interzisă cu desăvârşire.

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

@thealchemist: Hemoroizi tratezi?

| Alphawolf a răspuns:

Probabil acest creator biblic din aromele fripturilor isi obtine energia. In cazul asta in eternitatea lui s-a alimentat singur. El dadea viata si tot el parlea. Insa fiind omnipotent si omniscient s-a gandit sa lucreze alti pentru el, asfel a creat universul si iadul. Universul cu creaturi este potentialul iar iadul este focul care nu se stinge, arome fara intrerupere.
Hai sa fim seriosi. Va puteti imagina creatorul universului ca pe un caine cu nasul dupa abureli(mirosuri de gratare)?

Apache
| Apache a răspuns:

Bun nonreligion vad ca nu te lasi si tot iti prezinti opinia!, hai sa iti comentez intrebarea! nu poti sa ii ascunzi copilului lucruri din biblie! fiindca e culmea sa ii spui niste povesti din biblie mai frumoase iar pe restul sa i le ascunzi!, fiindca asta este si in lume, invata-ti copilul numai lucruri bune si cand va ajunge in lumea adevarata va avea un soc!

Apache
| Apache a răspuns:

Noreligion te intreb ceva! si vreau sa imi raspunzi sincer! ce vrei sa demonstrezi? bun inteleg nu crezi in religie! si eu sa zic cred in stiinta si nu in religie!, dar religia a fost inventata de oameni! ca Hristos nu a venit pe pamant si a spus sa se faca o anumita religie, a raspandit doar bine in lumea! o fii adevarat, nu o fii adevarat, nu stie nimeni ca nu am fost acolo! da chiar si daca nu era adevarat! omu asta vroia numai sa faca bine! ce e rau in asta? pe bune,, ca ateii spun ca hristos era un impostor! o fii fost ma, na! da totusi el a vrut numai sa faca bine! ce e rau in asta? daca nu credeti in dumnezeu. macar credeti in bine? in speranta? in speranta ca viata nu se termina? ...asta e ma cuvantul lui dumnezeu, armonie, pace ...nu religia, ca religia a fost facuta de oameni! si ea a dus la atatea razboaie, NU cuvantul lui Dumnzezeu! eu te inteleg, nu crezi in dumnezeu, fiindca crezi ca nu este adevarat!, da crezi ca este rau sa iti iubesti aproapele? crezi ca este rau sa crezi in bine? ce e rau in asta? hristos si dumnezeu or fi adevarati sau nu!, cum zicea toma necredinciosul, pana nu vad nu cred! dar mesajul pe care il transmit ei!? nu poti sa crezi in el nu poti sa crezi in bine? ca dumnezeu nu inseamna o anumita religie. nu inseamna o anumita persoana! inseamna bine si speranta! si oamenii nu cred neaparat in dumenzeu! cred in bine si speranta! intr-un cuvant cred in cuvantul LUI!

Apache
| Apache a răspuns:

@androegin-m-am saturat de atatea intrebari puse de atei pe TPU! si vreau sa ii fac sa inteleaga! nu crezi in dumnezeu? BUN! nu crezi in bine? ...aici e o problema!

Apache
| Apache a răspuns:

Parca ati fi batuti in cap ma! tu chiar nu vezi cat esti de enervant ma? nu am nimic cu ateii am ceva cu tine! fiindca esti un MARE bou! care nu poate sa termine odata!

Apache
| Apache a răspuns:

Androgin ---- man nu sunt nici ateu, dar nici crestin, sunt la mijloc ok? si nu am nimic nici cu ateii nici cu crestinii! am o problema cu noreligon, fiindca ma enerveaza ca pune zeci de mii de intrebari! si ii zic de n ori sa se opreasca ca a devenit enervant si el tot nu se opreste!

Apache
| Apache a răspuns:

Ba esti un handicapat, nu meriti nici sa te scuip in ochi!

Apache
| Apache a răspuns:

Da uita ma ca am o problema cu ea! si acum ce faci nu te bagi in seama? ...mars la culcare!

Apache
| Apache a răspuns:

Wyd4ever-umflata-i mata bou dracu!

| thealchemist a răspuns:

Blah, blah, blah...

@kongeriket:
da, kongeriket, cum spui tu, tu esti Dumnezeul nostru, scolile vor invata numai ce spui tu, te rugam sa ne lasi sa-ti pupam picioarele de intelept ce esti!

@noreligion:
esti un idiot. ai facut cumva seminarul ca Stalin? numai unul educat (prost) de Biserica poate sa urasca crestinii atit de mult.
sa stii ca daca te-au trimis parintii si te-au fortat in directia gresita, a unei chemari pecare nu o ai, nu e vina crestinismului, e vina parintilor tai.

@noreligion:e ceva in neregula cu tine, vorbesc serios, fara ironie.
ai grija de tine.

@wyd4ever:
n-am voie sa spun nimic, sa ma apar cind sunt insultat? crezi si tu ca trebuie sa-ti pup picioarele? numai tu ai voie sa vorbesti?
@kongeriket:
da, tratam si hemoroizii. nu trebuie sa-ti fie rusine. zvonurile ca hemoroizii se iau in urma unor practici homosexuale nu trebuie sa te faca sa te ascunzi. vino in fata si spune ca ai hemoroizi si ce fel de sex iti place. societatea zilelor noastre e foarte toleranta.

| Duhovnicul a răspuns:

Sunt impotriva predarii religiei in scoli dar daca chiar tin unii mortis sa fie predata ar trebui sa se studieze mai mult ca si filosofie, mitologie sau sa se studieze istoria religiilor si ma refer a tuturor religiilor ( crestinism, iudaism, islam etc. ) astfel ca sa putem avea o viziune mai clara asupra ceea ce inseamna religie.
La noi se face o indoctrinare jalnica in scoli prin care invatam copiii ca un zeu impotent si razbunator te va pedespi daca nu te duci la biserica sau nu spui o amarata de rugaciune. Si ca un efect secundar la aceasta indoctrinare rezulta indobitocirea in masa cu oameni ingusti la minte si habotnici ce nu isi bazeaza gandirea pe ratiune si logica ci prefera sa creada in horoscop, superstitii idioate, blesteme si alte bazaconii.
Cu cat religia va disparea mai repede de pe pamant cu atat mai bine.

Răspuns utilizator avertizat
| Adyr0 a răspuns:

Poveste aceasta o poti compara cu cea a lui Avraam si Isaac. Dumnezeu i-a zis sa i-l dea pe Isaac ca jertfa, dar in ultimul moment l-a oprit si i-a zis sa sacrifice o oaie in schimb. Asa a patit si Ieftae cu fiica lui. Dumnezeu n-a acceptat jertfa, dar in schimb a acceptat ca aceasta sa ramana virgina toata viata si sa-I slujeasca. Ea si-a plans virginitatea pe munte, nu moartea. Povestea lui Ieftaie este un exemplu pentru noi pentru a ne arata ce putem pati daca juram asa din senin. Este exact ce a zis Isus in Evanghelia dupa Matei capitolul 5:
33. Aţi auzit ce s-a zis celor de demult: "Să nu juri strâmb, ci să ţii înaintea Domnului jurămintele tale".
34. Eu însă vă spun vouă: Să nu vă juraţi nicidecum nici pe cer, fiindcă este tronul lui Dumnezeu,
35. Nici pe pământ, fiindcă este aşternut al picioarelor Lui, nici pe Ierusalim, fiindcă este cetate a marelui Împărat,
36. Nici pe capul tău să nu te juri, fiindcă nu poţi să faci un fir de păr alb sau negru.
37. Ci cuvântul vostru să fie: Ceea ce este da, da; şi ceea ce este nu, nu; iar ce e mai mult decât acestea, de la cel rău este.

Dumnezeu nu accepta sacrificiile umane.

Ieremia 7:31
Au zidit şi locuri înalte la Tofet, în valea Ben-Hinom, ca să-şi ardă în foc pe fiii şi fiicele lor: lucru pe care Eu nu-l poruncisem, şi nici nu-Mi trecuse prin minte."

| noreligion explică:

@ady-O asemenea crima nu se poate discuta, fie si numai pentru faptul ca este vorba de o copila care inca se juca cu papusile. Ce vina avea, oare, acea fetita? Numai faptul ca isi iubea atat de mult parintele incat atunci cand l-a vazut venind acasa nu stia cum sa sara in bratele lui? Eu am ramas profund socata cand am citit aceste versete, mi-am revenit cu greu.Gandeste-te ca nu toti parintii copiilor fac parte din tagma pupatorilor de moaste, iar cand vor citi aceste povesti horror, iti spun eu ca vor lua biblia si o vor arunca la gunoi.Asta si recomand tuturor.
,, Dumnezeu nu accepta sacrificiile umane''.
Nu mai spune.Hai sa aruncam o privire:
geneza 22:2
,, 2. Şi Dumnezeu i-a zis: "Ia pe fiul tău, pe Isaac, pe singurul tău fiu, pe care-l iubeşti, şi du-te în pământul Moria şi adu-l acolo ardere de tot pe un munte, pe care ţi-l voi arăta Eu!"
iesirea 22:29
,, 29. Nu întârzia a-Mi aduce pârga ariei tale şi a teascului tău; pe cel întâi-născut din fiii tăi să Mi-l dai Mic! ''
Levitic 27:28, 29
,, 28. Toate cele afierosite, pe care omul cu jurământ le dă Domnului din ale sale, - fie om, fie dobitoc, fie ţarină din moşia sa, - nici nu se răscumpără, nici nu se vând. Tot ce este afierosit cu jurământ este sfinţenie mare a Domnului.
29. Orice om afierosit cu jurământ nu se răscumpără, ci trebuie să se dea morţii.''
Numerii 31:25, 26, 27, 28, 29
,, 25. Iarăşi a grăit Domnul cu Moise şi a zis:
26. "Socoteşte prada de război, de la om până la dobitoc, împreună cu Eleazar preotul şi cu căpeteniile seminţiilor obştii;
27. Apoi împarte prada în două, între oştenii care au fost la bătălie şi între toată obştea.
28. De la oştenii care au fost la război, ia dare pentru Domnul, câte un suflet la cinci sute, din oameni, din vite, din asini şi din oi.
29. Acestea să le iei din partea lor şi să le dai preotului Eleazar ca dar înălţat Domnului.''
Sio exemplele ar putea continua, insa vor face obiectul unei alte postari.
@victoria-,, El doreste arzator ca, copiii Lui sa-L cunoasca ''
Trebuia sa formulezi altfel:
,, El isi doreste copii...arzatori de fierbinti si cu cat mai multe mirodenii.
P. S.-mi-e greu sa comentez o astfel de crima.Fie si numai pentru acest fragment din biblie, religia nu ar trebui introdusa in scoli, ci scoasa cat mai repede.

| noreligion explică:

@thealchemist -hai ca fug si eu sa ma spal pe picioare, sau...sa le las asa?

| noreligion explică:

@@thealchemist-,, esti un idiot''. Macar daca ai fi facut afirmatia la genul feminin.Eu nu sunt educata de catre biserica, parintii mei sunt atei convinsi, pe mine m-au educat profesorii si au avut grija sa asimilez foarte multe cunostinte folositoare pentru viitorul meu.
,, numai unul educat (prost) de Biserica poate sa urasca crestinii atit de mult.''
In schimb pot sa afirm ca numai unul EDUCAT de catre biserica poate avea un limbaj asemanator tie.Iti multumim ca te exprimi in scris pe acest forum, esti un exemplu negativ de cre(s)tin, insa numai asa isi vor da seama si ceilalti copii ce poate face religia din om.

| noreligion explică:

@apache-,, ma doare fix in cur!''
Acum inteleg! Acela este obiectul cu care gandesc cre(s)tinii.

| GyeBaek a răspuns:

Pai intr-un fel trebuie, dar sa nu intelega mesajul gresit bibliei, mesajul corect este iertarea si iubirea lui DUMNEZEU, aicea se vb cat de mult au suferit uni oameni pentru DUMNEZEU.

| Sconcsiş a răspuns:

OK! Am inteles, esti ateu, nu am nimic cu asta, dar termina cu citatele astea din biblie ca daca tu crezi ca faci un credincios sa nu mai creada in Dumnezeu, te inseli. Mai sunt atei pe site, dar care tac. Termina cu tampenile astea ca nu te faci doar de ras

| Laura a răspuns:

Stai calm, nu rămânem cu sechele dacă învatăm asta. Și sincer, la vârsta noastra, chiar ne doare undeva de religie...

| FreakyFred a răspuns:

Stati linistiti ca ma bag in seama cand vreau! thealchemist nu am voie doar eu sa vorbesc si tu ai voie daca nu stiai! problema e ca tu nu stii sa scrii corect in limba romana. apache du-te inapoi pe xnxx.com acolo e locul tau. altceva mai bun nu stii sa faci. nu-mi zici mie ce sa fac, umflatule. mars tu la medic sa iti faci niste analize. vezi ca poate ramai pe acolo si ne lasi dracu in pace.

| FreakyFred a răspuns:

Apache, ba da prost o suge mata! du-te in **** mea de idiot ce **** mea comentezi, drogatule?