| noreligion a întrebat:

Credeti ca este normal ca in scoala, copii sa invete despre scrierile horror din biblie?
De exemplu, in cartea judecatorilor, copii pot citi cum un parinte isi JERTFESTE FIICA, PRIN ARDERE, lui Dumnezeu.
judecatori 11:30_40

,, 30. În acel timp a făcut Ieftae făgăduinţă Domnului şi a zis: "De vei da pe Amoniţi în mâinile mele,
31. Când mă voi întoarce biruitor de la Amoniţi, oricine va ieşi din porţile casei mele în întâmpinarea mea va fi afierosit Domnului şi-l voi aduce ardere de tot".
32. Apoi a venit Ieftae la Amoniţi să se bată cu ei şi i-a dat Domnul în mâinile lui.
33. Şi i-a bătut cumplit de la Aroer până spre Minit în douăzeci de cetăţi şi până la Abel-Cheramim şi au fost umiliţi Amoniţii în faţa fiilor lui Israel.
34. După aceea a venit Ieftae în la casa sa şi iată fiica sa i-a ieşit în întâmpinare cu timpane şi jocuri; aceasta era singurul lui copil, căci el nu mai avea nici băieţi, nici fete.
35. Şi când a văzut-o el, şi-a sfâşiat haina şi a zis: "Ah, fiica mea! Tu m-ai răpus şi eşti dintre cei ce-mi tulbură biruinţa. Eu mi-am deschis gura pentru tine înaintea Domnului şi nu mă voi putea lepăda!"
36. Iar ea a zis către el: "Tatăl meu, dacă tu ţi-ai deschis gura pentru mine înaintea Domnului, fă cu mine ceea ce a rostit gura ta, de vreme ce Domnul a săvârşit prin tine răzbunarea împotriva Amoniţilor, vrăjmaşii tăi!"
37. Apoi a zis iarăşi către tatăl său: "Iartă numai ce să-mi faci: Lasă-mă două luni, să mă duc să mă sui pe munte şi să-mi plâng fecioria cu prietenele mele!"
38. Atunci el a zis: "Du-te!" Şi a lăsat-o două luni. Şi s-a dus cu prietenele sale şi şi-a plâns fecioria în munţi.
39. Apoi după trecerea celor două luni ea s-a întors la tatăl său şi acesta a făcut cu ea cum făgăduise; şi ea n-a cunoscut bărbat.
40. Şi s-a făcut obicei în Israel, ca în fiecare an fiicele lui Israel să meargă să plângă pe fata lui Ieftae Galaaditeanul patru zile pe an."

Aceasta, din punctul meu de vedere, este una dintre cele mai horror scene din biblie.Cum poate fi prezentata copiilor o astfel de scena?

Si tot aici, in judecatori 12, gasim o alta scena la fel de horror tot cu acest Ieftae. Efraimitii nu puteau pronunta litera ş, iar el, si-a adunat soldatii langa un vad al Iordanului si au facut macel.Hai sa vedem ce spune in biblie:
judecatori 12:4, 5, 6
,,. Atunci a adunat Ieftae toţi oamenii din Galaad şi s-a bătut cu Efraimiţii şi au bătut locuitorii Galaadului pe Efraimiţi, zicând: "Voi sunteţi nişte fugari din Efraim, Galaadul însă e între Efraim şi Manase".
5. Şi au luat Galaaditenii vadul Iordanului de la Efraimiţi şi când vreunul din Efraimiţi zicea: "Îngăduie-mi să trec", atunci oamenii din Galaad îi răspundeau: "Nu cumva eşti Efraimit?" Acela răspundea: "Nu!"
6. Ei însă îi ziceau: "Zi: Şibbolet"; el însă zicea: "Sibbolet", că nu putea zice altfel. Atunci ei îl luau şi-l junghiau acolo la vadul Iordanului. Şi au căzut în vremea aceea din Efraimiţi patruzeci şi două de mii."

Răspuns Câştigător
| Vizitiul a răspuns:

Apache -Il intrebi ce vrea sa demonstreze. Dar tu, ce vrei sa demonstrezi prin acea intrebare, daca nu e cu suparare?
Noreligon- Sunt total de acord cu acest aspect. Cel mai mare pacat este sa indoctrinezi copilul, de mic, cu mituri din biblie. Practic, il insemintezi, de mic cu minciuni. Il inveti sa venereze divinitatea. In loc sa -si iubeasca familia si aproapele. Il inveti sa ceara ajutor divinitatii, atunci cand ar trebui sa-l inveti cum sa se ajute singur.
Il duci la biserica, frumos, cenurliu, cu papion etc. Pai, fratilor, cand o sa scapam de sindromul sindrofie? (Si aici ma refer la aspectul de "sfant" si sufletul de "drac").
Am pus intre ghilimele, pentru ca nu exista sfinti si draci.
Diabolus= dracu=satana=michiduta=bata-l aiu', ori cum doriti sa-l mai numiti, este un cuvant latinesc, care tradus in limba romana inseamna "om barfitor", la niciun caz vreun spirit din Emisfera Australa (vezi mitul- cum ca Iadul ar fi la sud si raiul la nord). Daca Geea se invarte in jurul axei sale (rotatie), banuiesc ca-i tot un cer peste tot.
Am divagat putin de la subiect, sa revenim. Dupa cum am spus, nu sunt de acord cu abundarea tinerilor cu astfel de texte biblice menite sa-i rupa de realitatea obiectiva.

37 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| SaMoriTu a răspuns:

Nu!
cum sa fie normal asa ceva?:O

| Ioana1999 a răspuns:

Nu deloc...copii trebuie sa invete in biblie lucruri bune si frumoase...

| •.•°..::paffy::..•.•° a răspuns:

O_O nu scriu chesti horror la religie wtf! gasesteti un hoby ...pfff

| Vampire_9682 a răspuns:

Daca si asta e horror...

| XMyzue_1273 a răspuns:

Pe mine nu ma sperie :O...Eu, sincer la ora de religie invat din astea, dar cine retine lectiile? laughing Am deja 16 ani, vorbesc cu fetele in ora sau iesim sa luam mancare si intarziem intentionat sa sarim peste religierolling on the floor

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Legatura noastra cu Tatal nostru ceresc, desi e sigura, nu e statica. El doreste arzator ca, copiii Lui sa-L cunoasca din ce in ce mai de aproape. Generatii de crestini, una dupa alta, au descoperit ca cel mai bun mijloc de a-L cunoaste pe Dumnezeu consta in a pune zilnic deoparte un moment pentru citirea Bibliei si rugaciune. Acest lucru este indispensabil pentru orice crestin care vrea sa progreseze.winking
In ziua de astazi suntem foarte ocupati, dar oricum trebuie sa ne revedem programul nostru zilnic pentru a gasi timpul necesar de reculegere, de preferinta dimineata. Poate ca trebuie sa ne impunem o disciplina severa, dar daca actionam astfel, cu o Biblie cu litere lizibile si cu un ceasornic desteptator, iate-ne pe drumul biruintei! Si, apropo, mai lasa si tu scrierile scrise de alti autori pagani.winking Bye!