Apache -Il intrebi ce vrea sa demonstreze. Dar tu, ce vrei sa demonstrezi prin acea intrebare, daca nu e cu suparare?
Noreligon- Sunt total de acord cu acest aspect. Cel mai mare pacat este sa indoctrinezi copilul, de mic, cu mituri din biblie. Practic, il insemintezi, de mic cu minciuni. Il inveti sa venereze divinitatea. In loc sa -si iubeasca familia si aproapele. Il inveti sa ceara ajutor divinitatii, atunci cand ar trebui sa-l inveti cum sa se ajute singur.
Il duci la biserica, frumos, cenurliu, cu papion etc. Pai, fratilor, cand o sa scapam de sindromul sindrofie? (Si aici ma refer la aspectul de "sfant" si sufletul de "drac").
Am pus intre ghilimele, pentru ca nu exista sfinti si draci.
Diabolus= dracu=satana=michiduta=bata-l aiu', ori cum doriti sa-l mai numiti, este un cuvant latinesc, care tradus in limba romana inseamna "om barfitor", la niciun caz vreun spirit din Emisfera Australa (vezi mitul- cum ca Iadul ar fi la sud si raiul la nord). Daca Geea se invarte in jurul axei sale (rotatie), banuiesc ca-i tot un cer peste tot.
Am divagat putin de la subiect, sa revenim. Dupa cum am spus, nu sunt de acord cu abundarea tinerilor cu astfel de texte biblice menite sa-i rupa de realitatea obiectiva.
O_O nu scriu chesti horror la religie wtf! gasesteti un hoby ...pfff
Pe mine nu ma sperie :O...Eu, sincer la ora de religie invat din astea, dar cine retine lectiile? Am deja 16 ani, vorbesc cu fetele in ora sau iesim sa luam mancare si intarziem intentionat sa sarim peste religie
Legatura noastra cu Tatal nostru ceresc, desi e sigura, nu e statica. El doreste arzator ca, copiii Lui sa-L cunoasca din ce in ce mai de aproape. Generatii de crestini, una dupa alta, au descoperit ca cel mai bun mijloc de a-L cunoaste pe Dumnezeu consta in a pune zilnic deoparte un moment pentru citirea Bibliei si rugaciune. Acest lucru este indispensabil pentru orice crestin care vrea sa progreseze.
In ziua de astazi suntem foarte ocupati, dar oricum trebuie sa ne revedem programul nostru zilnic pentru a gasi timpul necesar de reculegere, de preferinta dimineata. Poate ca trebuie sa ne impunem o disciplina severa, dar daca actionam astfel, cu o Biblie cu litere lizibile si cu un ceasornic desteptator, iate-ne pe drumul biruintei! Si, apropo, mai lasa si tu scrierile scrise de alti autori pagani. Bye!