| Alphawolf a întrebat:

Credeti ca este o diferenta de caracter intre atei si crestini?
Cum caracterizati ateii si cum caracterizati crestinii, la modul general? Este o diferenta intre parti in modul lor de a fi?

Răspuns Câştigător
| BeT a răspuns:

@mih33, poti sa vezi si sa "simti"caracterul lor din raspunsuri. Exista diferenta de caracter si inca foarte mare, priveste raspunsurile si vei putea diferenta.

41 răspunsuri:
| daddy a răspuns:

@alllinna
ai inteles gresit
vroiam sa spun ca asa cum ateii au citit biblia si isi dau cu parerea in religie si despre dumnezeu ar trebui sa o faca si credinciosii inainte sa isi dea cu parerea despre evolutie

end of story

lolita
| lolita a răspuns:

Ateii sunt cu picioarele pe pamant in timp ce crestinii sunt cu capul in nori.
si voi comenta cateva rasunsuri date de colegii nostri:
"Crestinii au citit numai o carte, ateii au citit si alte carti." am cunoscut oameni "cititi" in randul crestinilor, aici nu cred ca trebuie sa generalizam.
"Eu vad o singura diferenta intre oamenii crestini si oamenii atei: bunatatea, iertarea si toleranta. Unii ateii nu le cunosc." si nici unii crestini nu le cunosc. personal cunosc atei care fac mai mult bine decat unii crestini.
personal nu cred ca este o diferenta ata de mare intre atei si crestini cum s-a zis in rasunsurile de mai sus. aceste diferente uriase exista doar intre persoanele care vad doar "in fata" si nu sunt constiente ca exista si altceva imprejurul lor.

| matei23s a răspuns:

Alllinna
Chiar crezi ca toti crestinii au citit numai o carte? Sunt crestini care nu au citit-o nici macar pe aia, insa nu sunt de acord cu generalizarea. Daca ai intalnit crestini mult mai rai decat ateii, si cred ca exista, asta nu inseamna ca toti sunt asa. Daca si eu intalnesc atei mai rai decat crestinii, eu nu cred ca toti ateii sunt mai putini morali decat sunt crestinii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@shoote, bineinteles, ca dupa ce am facut 2 pasi m-am intors cu sufletul la gura sa imi cer scuze angajatului, si sa-l rog sa nu ia in considerare ce am spus la manie, n-o las, ca-i prietena mea de ani de zile. Sunt un om bun @shoote, faptul ca nu mai cred in divinitate s-a pestrecut de-a lungul unor ani de zile, am facut decorporalizare, stari de catalepsie, am vrut sa vad sa incerc care sunt limitele omului, asa am descoperit telepatia, dupa telepatie mi-am dat seama ca tot ce ne inconjoara este doar un lant de ganduri care functioneaza electric electronic, ca la telefonul fara fir (am invatat si notiuni de electronica ca sa inteleg ), in afara de asta n-am gasit nimic, eu cautam divinitatea.
Am mai povestit ca dincolo de noi suntem tot noi, gandul este informatie, este forma de energie, ea functioneaza numai atat timp cat acel camp exista adica numai intre organismele vii. Si iar n-am gasit nimic care sa semene cu divinitatea. Exista oameni care se roga pentru noi, stiu, calitati exceptionale, pot muta muntii din loc (dar rugaciunea functioneaza tot telepatic sau sugestie - uitati-va la o persoana si spune-ti in gand impiedica-te, faceam asta cand eram copii, individul se va impiedica la un moment dat daca intrii in rezonanta cu el, ii ghicesti frecventa pe care gandeste ), dar doar atat timp cat sunt vii
N-am gasit nimic care sa-mi dovedeasca ca exista. Am scotocit in univers in calatorii astrale, si dincolo de univers (atentie nu sunt fantasmagorii, unda magnetica poate calatori - daca aveti notiuni de electronica coroborata desigur si cu altceva ). Pe urma am ajuns la Cuanda (fantele de lumina, de lumina, cuantele...) deci trecerea la ateism n-am facut-o peste noapte, a fost un intreg proces de confirmare.
Mi-au dat unii exemple ca daca esti la ananghie te ajuta Dumnezeu in ultima clipa, nu Dumnezeu te ajuta ci gandul celuilalt frate de gand (telepatic, sugestie - exista telepatie in imagini, telepatia la organisnmele vii functioneaza in lungimi de unda) deci totul are o explicatie, cat se poate de pamanteasca si nu suprareala.
Shoote si eu te iubesc pe tine, pentru ca esti calm si bland si nu ma admonestezi pentru ca sunt mai dura si par cu capsa pusa. Nu sunt dura doar incerc sa le spun si celorlalti ca in afara de acceptele obisnuite vis avis de divinitate, exista si altceva, cei care detin informatiile vor avea si au suprematia. Ma refer si la relatiile interguvernamentale care folosesc, stiinte de granita, neconventionale, care sunt reale cum te vad si cum ma vezi functioneaza pe principii matematice si fizice.
M-am intins la vorba si tot nu am expus tot ce as dori sa va comunic, in fine in linii mari, divinitatea pentru mine are alt accept pentru ca, cunosc o alta realitate, cea documentata stiintific si atestata de propriile-mi experimente.

soothe
| soothe a răspuns:

@ Alina, cred ca suntem pe aceeasi parte a baricadei dar uneori se pare ca nu ne dam seama.
Esti de bunaseama cu mult mai tanara decat mine si pe de alta parte ai acces la informatii care din binecuvantate motive fie mi-au fost inacesibile, fie nu m-au interesat, fie nu am resuit sa le cuprind, nefiind pe lista mea de prioritati (o spun cu modestie si avand multa consideratie pentru verbul tau).
In ceea ce priveste viata noastra spirituala.Hai sa-i zicem asa pentru ca ma interseaza mai putin ce a facut cutare Papa, sau ce s-a hotarat la nu stiu ce consiliu egumenic, sau cum si de ce se roga in Biserica, in Templul Coral sau in Moschee, si nici imacar care sunt deosebirile dintre Bblie, Tora si Coran (le am pe toate trei)
Deci in ceea ce priveste viata nostra spirituala nu stiu ce argumente sau dovezi ar trebui sa iti aduc spre a te convinge ca dincolo de formule matematice, de ecuatii chimice, imagini preluate de telescoape uriase din adancurile Universului este un Ceva care ne leaga de alte dimensiuni de deasupra noastra.
Am fost admonestat oarecum prieteneste de catre un TPU user ca noi nu suntem aici sa facem educatie ci sa raspundem la intrebari.
Nu am pretentia ca fac educatie insa aduc cu inima buna informatii pe care le-am verificat eu, apropiati de-ai mei, profesori, mentori sau oameni in care am mare incredere.
Nu am clarvedere si nu sunt preot calugar franciscan, ortodox sau sau budist, insa simt de multe ori in timpul tratamentelor pe care le fac sau le primesc, a meditatiilor sau exercitiilor, ca nu suntem singuri.
Avem si alta dimensiune pe care numai o numai latura noastra spirituala o poate explica. Nu iti pot aduce argumente sau dovezi in primul rand pentru ca trebuie sa le descoperi singura.
Dupa cum vad eu, esti pe drumul cel bun si, iti garantez, ai sa te trezesti intr-o dimineata si ai sa zici: "Aaaaaaa? Asta eraaaaa?!".
Nu ma astept sa imi trimiti o scrisoare lunga dar asa are sa fie.
Spun asta nu neaparat pentru tine, pentru ca stiu ca cu tine ma pot intelege "din priviri" ci pentru altii ma patimasi si care, pentru moment, cred ca stiu tot.
Particip la TPU ca sa daruiesc si am sa o fac proabil in continuare, insa inteleg ca trebuie sa contribui si altfel. Am sa va/te tin la curent

| oz a răspuns:

@oliana "si unii credinciosi dar parca mai putini"
eu cred ca supraestimezi crestinii.Gandeste-te... ateii sunt putini.Credinciosii sunt multi. Oamenii fac greseli.Prin urmare, probabilitatea ca un pacat(sa spun asa) sa fie savarsit de un crestin, este mai mare...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@shoote, nu, nu esti singur, esti in gand cu ceilalti colegi tot timpul, cu cei care stiu de tine despre tine, se gandesc la tine asta este ce simti.
Ca sa trag o concluzie, traim prin ceea ce am invatat acumulat.
Nu este vorba de matematica la mine ci de concluzii logice traite nu numai de mine, este asa de greu sa crezi ca exista si altceva decat Dumnezeu?
Ce stii despre telepatie? dar despre arme psihotronice care actioneaza asupra mentalului? mai gandeste-te. Toate astea le fac oamenii nu exista nimic dincolo de noi.

soothe
| soothe a răspuns:

Alina draga, de pe unde zabovesc eu, lumea crede ca binele si raul sunt sau tind sa fie in echilibru.
Sunt tentat sa iti ofer o carte la care tin foarte mult, pline de simboluri pe care cand am citit-o mi-a schimbat viata. e mai mult decat telepatie si altele ca ele. Mai vorbim.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@shoote incepe cu studierea telepatiei si pe urma citesc si eu cartea.

| z8 a răspuns:

Sunt 2 tipuri de crestini: Cei ce cred din naivitate(f multi) si ce-i ce cred bazandu-se pe experienta personala si pe dovezi(putini). Crestinismul in romania este de rasul lumii, asa ca nu te baza pe el. Despre atei prefer sa nu comentez. Anyway, concluzia? Cauta si vei gasi ( cauta mult) - daca nu gasesti inseamna ca nu-i nimic de gasit, cand te poti opri din cautat, depinde de tine.

| GodBlessYou a răspuns:

Atei sunt de obicei mai realisti, crestini cam visatori in tot cea ce fac.