Piramidele apar si in cultura Mayasilor, exista svonuri si dovezi ca nu Columb a pasit primul in America, aceasta fiind descoperita cu mult timp inainte.
Informeaza-te tu si da-mi masa exacta a pietrelor. Cred ca am incurcat datele si 50 de tone aveau blocurile folosite de incasi, acestea avand pana in 30. Scuze de eroare.
Despre piramide:
http://www.bbc.co.uk/history/ancient/egyptians/great_pyramid_01.shtml
Despre ridicatul pietrelor masive:
http://www.youtube.com/watch?v=pCvx5gSnfW4
Din punctul meu de vedere (poate nu ne potrivim ca eu nu sunt ateu) la inceput era o cantitate extrem de mare de energie (care eu consider ca avea si constiinta proprie si aceasta este Dumnezeu; nu vreau sa ma cert cu tine pe tema asta) din care s-a creat materie (fenomen posibil, explicat de Einstein prin teoria relativitatii). Apoi, s-a realizat o expansiune a acelei mase. Cum au aparut galaxiile nu sunt sigur nici eu, insa dupa teoria lui Nassim Haramein (singurul om in viata care a rezolvat ecuatiile de camp ale lui Einstein, si a si introdus in ele forta Coriolis si torsiunea) la inceput erau gaurile negre super-masive, iar apoi galaxiile in jurul lor (aceasta teorie este detaliata in Teoria unificata a campului- Nassim Haramein, fiind o teorie pe care, recunosc, nu am inteles-o inca pe deplin). Aceasta este parerea mea, si dupa cum sper ca vei vedea, nu e deloc copy-paste, ci e propria mea idee. Poate nu e cea mai inteligenta, dar e a mea.
Eu nu ma cert dar fiecare cu ceea cel multumeste. Ti-ai facut o idee despre ce e o Gaura Neagra si care e scopul ei?
N-are cum sa fi fost construite de oameni primitivi. Poate mana de lucru sa fi fost "primitiva", dar proiectantii si inginerii trebuie sa fi fost niste oameni super-inteligenti. Daca, in viitor, va spune cineva ca Palatul Parlamentului a fost facut de oameni primitivi, cine l-ar crede? Sa ne gandim numai la Marea Piramida (desi toate sunt interesante). Ce proiect complex! Si ce calcule complicate au fost necesare! Si apoi executia, cat de perfect a fost realizata. Mie imi e greu sa rezolv cuadratura cercului pe hartie cu creionul, dar ei au realizat-o in camp deschis, manevrand niste pietroaie uriase. Adica sa realizezi un patrat al carui perimetru sa fie egal cu circumferinta unui cerc dat. Si da, perimetrul bazei piramidei este egal cu lungimea unui cerc a carui raza este fix inaltimea piramidei. Ne dam seama ce inseamna asta? Deci, daca impartim semiperimetrul bazei la inaltimea piramidei, il obtinem pe pi (3, 14). In treacat fie zis, numarul pi a fost descoperit de greci, iar Piramida a fost construita cu vreo doua mii de ani inainte de geometria greaca.
Ai si tu putina incredere in om, el poate fi foarte inventiv.
Uite un exemplu: http://www.youtube.com/watch?v=pCvx5gSnfW4
Eu zic ca nu putem trage niciodata o concluzie pe baza a ceea ce nu cuoastem.Cand nu cunoastem ceva pur si simplu ne lipsesc niste informatii, nu inteleg cum oamenii pot trage o concluzie pe baza a ceea ce nu cunosc.
Prin 1984 imi dadea un profesor un fel de almanah numit "Enigmele Terrei"unde citeam toate astea dar eram copil de numai 16 ani, acum am 44, nu ca nu m-ar interesa dar m-au cam plictisit aceleasi teorii ridicol de asemanatoare.
Adevarul e ca pe parsursul istoriei sale omenirea a pierdut atatea scrieri si documente incat astazi ni se pare un mister cam tot ceea ce civilizatiile antice au facut la vremea lor. Chiar si daca ar fi fost ajutati sau nu, de catre o civilizatie superioara noi tot nu am putea afla prea curand deoarece avem prea putine indicii. Cert este un lucru... adevarul va iesi la iveala o data si o data.
Pai daca au venit extraterestrii, da-le bre un bip sa vina si acum sa ne construiasca si noua autostrazi, scoli, blocuri etc.
Pai acum 3000-5000 de ani nu puteai sa construiesti o cladire dreapta, ca cele din ziua de azi. Trebuia sa o faci ca un deal. Sa aibe o baza mare si incet sa devina mai mic.
Invata sa gateasca mai bine. Tu ai gandit macar cand ai scris intrebarea? Unii se agita aici sa gaseasca un raspuns(gandeste-te si tu: cum putea un om de maxim 1, 60 sa presupunem sa ridice acum zeci de mii de ani o greutate de 50 de tone?) si tu vii cu intrebarea: "De ce se agita oamenii"
anonim_4396 întreabă: