| shadovv a întrebat:

Credeti ca exista ceva absolut pe lumea asta? Ceva universal valabil si constant? Sau totul este subiectiv?

31 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

Nu pot decat sa ma exprim pentru azi, Basescu va fi in imponderabilitate, adica, suspendatos din functiones, si va intelege si el ca; Nimic nu e nimic batut in cuie si totul e schimbator. Il vad acum in parlament meditand si din zmeul jucator vad un om umil asteptand streangul. Goodbye my love Base.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Hombre):

Doar nu te-a apucat mila.

| Paulla a răspuns:

Adevărul e absolut. Poate părea relativ datorită percepţiilor diferite pe care le are fiecare persoană asupra sa, dar în clasă 1+1=2, iar cel care a spus 3 nu e punctat.

| Hombre a răspuns (pentru Paulla):

Si Paulla a facut lumina, votati Paula, pacat ca acum ai spus asta, de ce naiba nu ai spus-o acum doua zile ca erai in locul lui Roberta Anastase care la ea nici matematica nu era absoluta dovada ca la ea 80 de prlamentari care erau reali in parlament dar numarati de ea a rezultat 170. laughing

| Shammal a răspuns:

1.Existi.2.Unul este Toti, Toti sunt Unul.3.Ce dai, aia primesti.4.Schimbarea este singura constanta, cu exceptia primelor 3 care nu se schimba niciodata

| sabin89 a răspuns:

Singurul lucru sigur este ca nimic nu e sigur. Doar v-am mai spus, dar vad c-ati uitat.

| shadovv explică (pentru sabin89):

Deci lumea este o variatie fara sens iar noi, oamenii, suntem damnati la cel mai fundamental nivel...

| totElodia a răspuns:

Absoluta este viata. Absoluta este dragostea. Absoluta este speranta.

| shadovv explică (pentru totElodia):

De ce? Daca mori mai e viata absoluta? Dar daca nu esti iubit? Mai este dragostea absoluta? Si ce sa mai zic de speranta cand sunt atatia oameni in deznadejde!

| totElodia a răspuns (pentru shadovv):

Ma refeream la notiunile acestea in general. Viata insemnand cursul dezvoltarii, nu existenta mea. De asemenea, ma refeream la iubirea in general, deoarece traim sa iubim, iubim pentru a trai. Pana la sfarsitul lumii, notiunea de speranta va exista incontinuu, caci schimbarea, indiferent de tipul ei, va necesita credinta. Speranta, viata, iubirea vor predomina incontinuu pana in apogeul tuturor, de aceea consider ca sunt elemente inevitabile, incomparabile, practic predominante tuturor. Faptul ca nu esti iubit intr-o oarecare masura, ca nu speri la o schimbare, ca nu traiesti asa cum ti se cuvine, sunt doar chestiuni de timp, caci va interveni schimbarea etern.

| shadovv explică (pentru totElodia):

Am o mica problema cu rationamentul tau: iubirea si speranta sunt subiective deci tin de omul care le are. Daca nu exista vreo entitate in univers care sa dea dovada de ele, acestea nu mai exista! Altfel spus iubirea si speranta sunt actiuni si nu stari. Daca cineva nu face actiunea atunci ea nu exista.

| totElodia a răspuns (pentru shadovv):

Adevarul este ca teoria existentei a ceva valabil si constant cam "scartaie". Pana la urma, nimic nu e constant, nu? Sincer, acum mi-am schimbat parerea.

| JustmeSorin a răspuns:

DA, matematica si legile fizicii care ne guverneaza (chiar daca inca nu a fost descoperita o teorie absoluta) sunt doua lucruri universal valabile. Tot ce tine de perceptia noastra asupra lumii este subiectiv. Peace!

| shadovv explică (pentru JustmeSorin):

Dar nici acestea nu sunt absolute in unele cazuri. Daca universul are un inceput atunci inainte de inceput aceste legi nu erau. Sau in scenariul mai multor universe, cu legi diferite (se vor crea legi ale multiversului?!). O alta problematica este faptul ca nu pot fi explicate. Fizica da raspunsul la "ce?" si uneori la un "cum?" ceva mai particularizat dar in nici un caz la "de ce?". De ce are constanta lui Plank valoare pe care o are? Raspunsul ar fi "de-aia!", ceea ce e o ineptie ontologica.

| anonim_4396 a răspuns (pentru shadovv):

Pai si de ce sa generalizezi mecanica cuantica cu toata fizica? Iar in cele mai multe cazuri "de ce"-ul la care faci referire se obtine prin masurari in laborator si anumite calcule teoretice mai complexe. Mai exista si dificultati in unele domenii, dar nu trebuie sa generalizam.

| shadovv explică (pentru anonim_4396):

Cum adica sa nu generalizez? Mecanica cuantica e omniprezenta. Toata fizica, mai putin cea relativa, provine din fizica cuantica. Iar "de ce"-ul nu iese din calcule teoretice. Din acestea ies numai alte formule, legi si sisteme. Cand incerci sa le explici si pe acestea obtii altele si asa mai departe. Din nici un calcul nu obtii "de ce e legea asta asa".

| JustmeSorin a răspuns (pentru shadovv):

Da, aici ai dreptate, dar, dupa cum am mai spus, chiar daca nu a fost descoperita o teorie absoluta, asta nu inseamna ca aceasta nu exista. In privinta multiversului, chiar daca aceasta teorie ar fi adevarata, refuz sa cred ca celelalte universuri nu ar fi guvernate de aceleasi legi. De exemplu, imagineaza-ti cum ar arata un univers, sau mai restrans un "Pamant" fara inertie. Daca atunci cand mergi cu masina, imediat cum isi pierde impulsul accelerator, adica imediat cum o scoti din viteza, aceasta s-ar opri, nefiind impiedicata de inertie. Plus ca mai sunt sute de exemple, insa nu stau sa le insir aici.
Dar, cum am mai spus, ceea ce tine de perceptia mea, sau a ta sau a oricarei persoane din lume, este subiectiv. Peace!

| irbis a răspuns:

Singurul lucru absolut, care nu poate fi negat niciodata este existenta.

| shadovv explică (pentru irbis):

De unde stii asta? Esti tu sigur ca existi? Si daca da explica mi cum ai ajuns la aceasta concluzie.

| irbis a răspuns (pentru shadovv):

Daca nu exist, atunci cum de-ti pot raspunde la intrebare? Daca nu exist, atunci ce sunt eu, un vis, o iluzie, un program intr-un calculator? Asta nu schimba faptul ca acel vis, acea iluzie, acel calculator exista si ca eu exist acolo.

| irbis a răspuns (pentru shadovv):

Intrebarea nu e daca eu exist sau nu. Existenta nu se refera neaparat la existenta mea, ci la absolut tot ce-ti poti imagina, tot ce te unconjoara, tot ce exista, universul in sine.

| shadovv explică (pentru irbis):

Ce zici de Bundle theory? Adica corpurile nu exista ci singurele lucruri existente sunt proprietatile corpurilor (argument: imagineazati ceva care nu are nici o proprietate). Vrei sa spui ca in acest caz singurele lucruri existente sunt proprietati iar acestea sunt absolute?

Cat despre existenta universului in sine, aceasta nu confera un lucru absolut ci mai mult o multitudine de existente variabile. Nu stiu daca e bine sa consideram existenta ca un tot caci pana la urma: universul exista. De ce exista?

| DimLight a răspuns (pentru shadovv):

Probabil incertitudinea e absoluta laughing mai absoluta ca vodka si ca schimbarea lui Heraclit laughing

| irbis a răspuns (pentru shadovv):

Nu m-as pripi sa spun ca proprietatile sunt singurele lucruri existente. Existenta lor insa este absoluta. Faptul ca ele exista nu poate fi negat. Existenta in sine nu poate fi negata. Nu stiu cum ar arata ceva care nu are nici o proprietate, dar asta nu inseamna ca nu exista. Doar pentru ca nu vezi ceva, nu inseamna ca nu exista.

Prorpietatile exista, dar sunt doar o parte din existenta. Corpurile fizice asa cum le percepen noi nu sunt singurele lucruri care exista.
Cand vorbesc de existenta ma refer la absolut tot ce exista, indiferent de forma. Nu ma refer la existenta lucrurilor individuale, nu iau ceea ce exista in parte, ci totul impreuna.
Existenta cuprinde tot, fizicul, spiritualul, imaginatia, posibilitatile, lumile paralele. Nu e vorba doar de existenta universului. Universul face parte din existenta si acea existenta este absoluta, dar nu e limitata doar la univers.

Nu exista dovada ca ceva nu exista intr-o forma sau alta. Daca e ceva, inseamna ca cineva stie ce e, iar informatia aia, oricat de limitata ar fi, e in sine dovada ca acel ceva exista, fie si numai in imaginatia cuiva, iar chiar daca nimeni nu stie de existenta a ceva, nu inseamna ca acel ceva nu exista.

Nu stiu de ce exista tot ce exista. Nu stiu de ce exista universul. Singurul lucru pe care-l stiu sigur este ca exista. Pentru restul e novoie de un pic de imaginatie.

| DimLight a răspuns:

Schimbarea este o constanta laughing

| shadovv explică (pentru DimLight):

Salut Heraclit!

| DimLight a răspuns (pentru shadovv):

This joke cannot return a boolean value

| anonim_4396 a răspuns (pentru DimLight):

Ha ha. Corect.

| i86e2 a răspuns:

Poate viteza luminii în vid e absolută, în rest totul e relativ. happy

| mihaitaLGP a răspuns:

Formele pe care le iau materia, energia și informația în procesul dezvoltării lor perpetue sunt de neinteles.

| BrokenInside a răspuns:

Parerea mea e ca nu.Nici macar timpul, pentru ca e deformat de gravitatie.

Întrebări similare