| Iamforfun a întrebat:

Credeți că există "ceva" după ce murim?
În ce credeți: în Rai și Iad, în reîncarnare, în altceva ce nu știm sau credeți că nu mai este nimic?

Răspuns Câştigător
| halogen001 a răspuns:

Exista. Eu dupa ce mor, substantele din corpul meu nu dispar. Fie in urma arderii ajung majoritatea in atmosfera si restul in cenusa, fie voi bucura o multime de viermi si bacterii care-si vor gasi hrana pentru un timp. Cu alte cuvinte sunt nemuritor, doar ca voi lua alta forma. Voi fi in aer, in viermi, in pamant, in apa, in pasari, in sobolani si asa mai departe.
Daca nu mai am aceeasi forma pot spune cu certitudine ca nu mai e nimic dupa ce murim.
N-am vazut nici un individ reincarnat, n-am vizitat Raiul si Iadul din cartile cu povesti primitive, n-am vazut nici un om mort si viu in acelasi timp, deci nu cred in fantezii. Ce se vede e real si ce nu se vede e fantezie și când spun ca nu se vede nu fac referire strict la simțul văzului ci la toate posibilitățile de a confirma existenta unui lucru.

| Anuket a răspuns (pentru halogen001):

Ideea că vei fi in aer, viermi și altele se apropie extrem de mult de reîncarnare. De alfel oameni morți și vii, eu zic că au fost, adică păreau contrariul a cum erau de fapt fiindcă poate fi complicat să stabilești când s-a produs decesul. Sau mai sunt cazuri in funcție de definiția dată morții, dar dacă te referi la încetarea tuturor funcțiilor, atunci nu mai e loc de asocierea cu viața.

35 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

După ce murim? Da, există. Există un coşciug, o groapă, nişte lacrimi, flori pe mormânt...

| RAY a răspuns:

Nu vad sensul, scopul, de fapt nu înțeleg de ce exista viata? Mi se pare ciudat, ceva atât de complex dar inutil sa existe

| Frank51 a răspuns:

Cred doar în ce văd, moartea este încetarea vieții, atât știm. Ipoteza că există ceva undeva nu este susținută de nimic.

| 19flo79 a răspuns (pentru Frank51):

Referitor la faptul ca doar ce vezi crezi, am o intrebare:
Iubire, dragoste, frica, durere, curent electric, gaze... etc. le vezi sau observi doar efectul lor?
Stiu sigur ca in acestea crezi pentru ca au fost dovedite!

Deci exista o probabilitate mare sa descoperim lucruri noi.

| Frank51 a răspuns (pentru 19flo79):

Vorbești fără sens, nu știm nimic, probabilitățile sunt extraordinar de mici.

| 19flo79 a răspuns (pentru Frank51):

Practic te contrazici. Eu nu am sustinut ca exista doar am vrut sa iti arat ca exista o probabilitate, foarte foarte mica...
Cand Galileo a sustinut ca pamantul se invarte, l-au ars pe rug. Lumea a considerat probabilitate 0 (zero).
Tu macar ai recunoscut ca exista o posibilitate, oricat de mica!

| Hammurabi a răspuns:

Ar fi extrem de amuzant, ca pentru cei care cred că mai există ceva după moarte, chiar să mai existe.
Iar pentru cei care nu cred, asta e, se stinge lumina și gata.
Unde veți face reclamația pentru discriminare? laughing

| Iamforfun explică (pentru Hammurabi):

Credința că există ceva după moarte ar fi un fel de "certificat verde" al vieții de apoi. : )

| Lukasssz a răspuns:

Mori si gata...nu se mai intampla nimic.

| Mogiojojo a răspuns (pentru Lukasssz):

Moartea e o iluzie.

| Lukasssz a răspuns (pentru Mogiojojo):

Thats cap!

| Apokales a răspuns:

Moartea este ceva abstract, ce exista este materia in continua degradare. Plus speranta ca daca timpul este infinit, atunci posibilitatile sunt infinite, deci si sansa ca un alt eu sa mai apara.

| FreddieM a răspuns:

Bănuiam mai demult ca,, sufletul'' perpetuează după ce pierim, dar m-am lămurit. Fără evidențe totul e vax și timp pierdut.
Nici nu-mi mai bat capul. Concluzia e simpla, suntem ceea ce gândim. Când nu mai gândești (aka mori), dispare totul. Pur și simplu. Și am mai descoperit ceva. Cu cât te gândești mai puțin la prostiile astea, cu atât îți simplifici viata și recuperezi energia pentru chestii cu adevărat utile ție.
Cheers

| dinaprilie a răspuns:

Daca nu crezi acum sigur vom crede printre ultimele momente.da viata

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.

Agnosticism ( deci toate variantele sunt posibile. )

| Dandinelle a răspuns:

Partea cu iad și rai e pur religioasă. Multi oameni de știință susțin că universul este electric, că soarele e plasmă. Și sunt dovezi, mai academice decât Biblia. Prin urmare după moarte e un fel de recalculare și reset. Timpul face parte doar din experiența asta umană iar după ce corpul moare timpul cum îl știm noi nu mai e relevant.
Eu cred că după ce murim incepem o altă viața.
E drăguț sa vad câți cred sau nu în ceva, nu e ceva nasol sau pozitiv, e doar interesant cate opinii sunt, și până la urmă e mișto sa vezi Omul în acțiune.

| Anuket a răspuns:

1. Da, cred că după ce murim mai există cei în viață.
2. Nu știu ce să-ți zic. În orice caz, o dată trecut dincolo, nu te mai întorci.

| TheStrategist a răspuns:

Noi suntem energie și după ce murim sufletul nostru (sau acea energie care ne dă viață) se reîntoarce în Univers. Aceasta este părerea mea.

| FreddieM a răspuns (pentru TheStrategist):

Ești rugat sa susții ideea asta cu vreun argument, explicatie demonstrabila, ceva. Altfel sunt obligat sa consider complet falsa părerea ta.
Cheers

| Anuket a răspuns (pentru FreddieM):

De fapt, nu e chiar așa departe de realitate. Însă nu e relevant reportat la întrebare.

| TheStrategist a răspuns (pentru FreddieM):

Scrie pe Google "Everything is energy- Einstein quote" și încearcă să înțelegi ce spune, dacă știi limba engleză.

| FreddieM a răspuns (pentru TheStrategist):

Ok, mersi. Am citit, am tras concluzii.
Cheers

| FreddieM a răspuns (pentru Anuket):

Tu:... sau credeți că nu mai este nimic?
Eu: Când nu mai gândești (aka mori), dispare totul=nu mai e nimic.
Mai susții acum ca respunsul dat nu e relavant raportat la intrebare?
Cheers

Vorbeam referitor la ce a scris cel la care ai răspuns. Susțin în continuare că treaba cu energia nu este pe subiect.
Poate mai revezi comentariile înainte să tragi concluzii.
Noroc!

Am recitit tot și nu am găsit nimic în neregula. Dar poate-s eu bou, și poate e mai bine sa ma opresc aici cu discuția ca am epuizat explicațiile, de obicei îmi plac răspunsurile scurte și la obiect.
Cheers

Tu nu înțelegi că eu mă refeream la TheStrategist? Iari vorbești pe lângă. Nu se învârte lumea în jurul tău. În final, era doar părerea mea, dar normal că dacă nu am extins-o nu ai cum să înțelegi.

Posibil sa ai dreptate.
Cheers

| Hope1992 a răspuns:

Vei vedea după ce vei muri! Acum ai face bine să trăiești cât poți de plăcut pentru că de asta respiri acum.

| Yohei a răspuns:

Asta nu poate stii nimeni, e o intrebare care, la momentul oportun ti se va da raspunsul, adica cand mori! Partea cu Rai si Iad... nu stiu ce sa zic, dar nu mi se pare deloc credibila. Probabil ca, dupa ce mori, va fi ca in momentul cand nu te-ai fi nascut, sau cine stie, poate ca inainte sa te fi nascut, ai mai avut o viata anterioara, experimentant un alt corp de o alta natura, zic si eu laughing. Dar in concluzie, nu se stie, si eu mi-am pus intrebarea asta de foarte multe ori, si cred ca oricare dintre noi vrea, ca dupa moarte sa existe ceva.

| nujcatoatesuntluate a răspuns:

Nu cred ca se întâmpla nimic după ce mori. pur și simplu mori și gata

| MingDynasty a răspuns:

In rai si iad

| Aandreei a răspuns:

Project Blue Beam

https://youtu.be/5mOpmBwflug

| Aandreei a răspuns:

Blue Beam varianta 2 sau alta ☹️
https://youtu.be/TuEp-t3m6X8