| Kirschen a întrebat:

Credeti ca exista viata sau ceva de genul acesta dupa moarte? Mi-am pierdut recent bunica si odata cu lipsa prezentei ei, imi lipseste o parte din inima. Mi-e dor de bunica. Am iubit-o si o iubesc enorm. Eu sunt o persoana sensibila, care trăiește profund orice. Inainte cu 2 luni de pierdere, am avut 2 vise în 2 zile, am visat-o pe bunica care mă imbratisa și îmi spunea ca ma iubeste. Inainte cu o zi de stingerea ei, am visat o femeie cu candela aprinsa care venea la mamaia. Am alungat femeia, i-am spus ca nu a murit nimeni și sa plece. Apoi am visat-o pe mamaia care mă imbratisa. Ziua următoare a murit. A murit cu lumina și alături de cei dragi. I-am auzit ultima bataie a inimii și ultima suflare. I-am promis ca o protejez ca sa ajungă cu bine în cer. Mi-e dor de ea și nu o sa o uit niciodată. Mi-e dor de căldura și energia manutelor ei, de bătăile inimii luptătoare, muncitoare și mult prea iubitoare, de felul cum îmi lumina viața cand o vedeam respirând, de rasul ei, de tot ceea ce a fost: trup, minte și suflet. În drum spre biserica, am oprit la vechea ei casa de pe o pajiște, pe un deal; lângă o pădure. Cerul era atat de senin iar atunci am simțit ca s-a regăsit. Am condus-o pe ultimul drum și îmi doresc enorm sa fie bine. Îmi doresc sa am certitudinea ca e bine, ca ne vede, ca e sănătoasă acolo ( căci era bolnava grav), ca INCA MAI EXISTA CUMVA, UNDEVA și o sa ne vedem din nou. Ne e dor de ea. Sper ca fie bine acolo, sper sa fie un "acolo". Nu o vom uita niciodată. Am iubit-o si o iubim.

Voi ce credeți: exista viata după moarte? Ați trăit experiențe asemănătoare?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Atat timp cat te vei gandi cu dragoste la ea, ii vei urma sfaturile si vei pune in aplicare tot ce te-a invatat, bunica ta va continua sa existe prin tine si prin cei care au iubit-o. De fapt, acum e mai aproape de tine ca niciodata, a devenit o particica din tine. E bine, nu ai de ce sa iti faci griji pentru ea happy

10 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt de părere că nu, nu există viață după moarte, nu o să ştiu până când nu ajung şi eu în stadiul acela.

| sarmalutapicanta a răspuns:

si mie mi-a murit bunica exact in ziua de pasti, era o femeie care iubea foarte mult sarbatorile de pasti si exact atunci a murit.eu o visez si acum in unele zile de sarbatoare cum vrea sa vina la sarbatorit.o visez venind frumoas aranjata si ne ureaza mereu sarbatori fericite. exista viata dupa moarte cu siguranta iar bunica ta e bine acolo sus si e fericita stind ca nepotii ei sunt fericiti

| doctorandus a răspuns:

Nu avem de unde sti ce urmeaza dupa moarte, asa ca poti sa crezi ce vrei despre asta (credinta nu-i stiinta).

| Shammal a răspuns:

Absolut exista! Practic numai viata exista, moartea e doar o tranzitie, poti observa acest lucru peste tot in jurul tau. Natura acum toamna-iarna "moare" iar primavara "invie" la loc, soarele dispare pe timpul noptii iar dimineata apare la loc happy
Starea de vis e o alta dimensiune a realitatii, bunica ta te-a pregatit dinainte prin vis si tot prin vis poti comunica cu ea. Citeste despre visuri lucide iar despre moarte daca te descurci cu engleza iti recomand Pretending to be a Human - Steave Rother

| T0T a răspuns:

Nu poți știi dacă există o altă viață în afară de cea pe care o ai acum. Poți fii sceptic și să iei varianta care primează, aceea că nu există nimic după moarte și datorită faptului că funcțiile biologice ale organismului încetează(printre care și funcțiile creierului care cuprinde conștiința) ăla ar trebui să fie capătul pentru tine ca ființă din regnul animal, dar dacă simți și ții totuși să ai o speranță e în regulă să crezi și într-o eventuală viață în plus pe care poți să o ai. Un cercetător în intelgență artificială susținea că neobservarea universului e imposibilă, altul susținea că moartea e doar o iluzie, alții vin cu opinii religioase, culte sau personale. Poți crede orice dorești. Poți lua în calcul că e bine să ai o speranță pentru că dacă mori de tot totul nu va mai conta oricum. E totuși bine că a contat atunci, în acel moment și că ți-a influențat viața într-un mod mai pozitiv. Oricum în lumea pe care o știm noi putem trăi mai mult decât ne permite organismul doar prin intermediul amintirilor, noi înșine devenind parte din acestea trecând prin filtrul minții(al nostalgiei, al emoției, al gândirii) altei vieți care va avea aceeași soartă.

| sublime89 a răspuns:

Nu e momentul potrivit sa pui o asemenea intrebare aici, pentru ca e clar ca iti doresti foarte mult ca raspunsul sa fie: "Da, exista viata dupa moarte", doar pentru a putea sta linistit ca bunica ta traieste si acum. Cand abordam astfel de subiecte trebuie sa gandim la rece, nu la cald, si sa fim deschisi spre orice. Realitatea nu va tine cont de ce ne dorim. Ea are o tendinta sa fie dura cu noi. Uita-te cate tragedii se intampla in lume in fiecare zi, si nu e nimeni acolo sa ne ajute, sa ne salveze. Suntem atat de nesemnificativi in Universul asta, incat vietile noastre nu conteaza. Azi suntem, maine nu mai suntem, de parca nici nu s-a intamplat nimic. Tinand cont de toate astea, sansele pentru o "viata de dincolo" nu arata prea bine.

| Kirschen explică:

Sublime89, în viziunea mea omul are mai multe sensuri: unul general ( suntem un experiment ): individul singur nu are sens, omul are sens doar ca și generalitate--> suntem experimentul care trebuie sa demonstreze dacă partea poate largi întregul; unul individual ( omul "trăitor", înzestrat cu rațiune, sentimente, gânduri, iar viața e doar experiența fizica) etc. Mi-e greu sa cred ca nu avem rost. Poate ai dreptate, dar eu vreau sa rămân la himera sensului ontologic.
Și referitor la bunica, am avut o legatura excepțională cu ea, nu mă pot consola cu ideea pierderii ei. Datorita ei am învățat cele mai minunate lecții de viață. Mi-a demonstrat ca "Amor vincit omnia".
Bunica avea o mana paralizata și de la o vreme am început sa o ținem tot mai mult de mana aceea, sa avem grija de ea mai mult, toți membrii familiei. Ei bine, după 5 luni cât a stat cu mana paralizata, a început sa își miște degetele puțin o vreme. Bineînțeles, probabil exista și o explicație medicala, dar îmi place sa cred ca iubirea învinge totul ( spațiu, timp), mereu.

| Kirschen explică:

Krakilla, bunica devenise în ultima vreme ( când am conștientizat cât de multa iubire merita) o particica din mine. Simțeam ca respir cu ea, simțeam ca mă tine de mana atunci nu o făcea. Deși nu mai putea sa vorbească, simțeam în privirea ei ca ne înțelege și ca ne iubește.

| OmulDeStiinta1986 a răspuns:

Viata de dupa moarte e la fel ca viata ce iti aduci aminte ca o aveai inainte de nastere.

| malvinacroft a răspuns:

Exista viata spiritului tot timpul si el nu moare niciodata. Exista viata si inainte de nastere, si dupa moarte. Ba mai mult, aomenii care sunt apropiati in viata asta de pe pamant, se regasesc si dupa moarte. Bunica ta inca te aude, este de multe ori pe langa tine, si daca o chemi si o intrebi, o sa iti raspunda probabil prin vise, sau prin intamplari "incredibile" din viata ta, ceea ce scepticii numesc "coincidente". Cauta filmul Nosso Lar. Acolo o sa vezi cum este dincolo. Sunt oameni care stiu cum e in univsersul spiritual, si alti oameni care au murti timp de 2-3-5 ore sau chiar cateva zile, si s-au intors de acolo (chiar daca medical se spune ca nu e posibil). Exista un doctor foarte cunoscut, Raymond Moody, care a publicat despre experientele lui cu cei care au murit clinic. Cauta-l si pe Raymond Moody. E si un documentar facut dupa cartile lui.

Întrebări similare