| Kleopatru a întrebat:

Credeti ca fiecare om are un rol pe acest pamant? si daca da cum isi poate afla fiecare rolul sau pe acest pamant?
Fiindca eu am o problema in sensul ca nu reusesc sa-mi gasesc rolul meu pe acest pamant sau sa aflu de ce m-am nascut in primul rand?

26 răspunsuri:
| MMihai a răspuns:

Păcatul Non Creației.
Sunt și alte tipuri de păcate, despre care preotul nu îți va vorbii. Mă refer la păcatul non creației, care în spate are alte serii întregi de forme de păcătuire.
Nu este nici momentul și nici locul să abordez probleme serioase privind păcatul non creației.
Păcatul Non Creației cunoscut de foarte mulți, ar cam, lăsa muritori de foame, 90% din prelații, de pe planeta asta, care predică religii (incomplete), unde nici nu se vorbește explicit, despre păcatul non creației.
Și religia trebuie înțeleasă ca ceva, care trebuie perfecționat și îmbunătățit mereu.
Toți oamenii independent de religia în care cred, au fost hărăziți de Creator cu harul creației.
Evident că nu de idiot ce, este Creatorul i-a hărăzit, pe oameni cu harul Creației.
Ci pentru că oamenii trebuie să creeze, fiecare după puterile și capacitățile sale.
Extinzând raționamentul cu Creatorul ne idiot, putem pune problema obligației oamenilor de a crea și chiar despre păcatul non creației.
Pentru că fiecare om are datoria și obligația creației.
Ca după puterile sale să pună cărămiduțele lui la edificiul abstract de cunoaștere, progres și prosperitate al omenirii.
Ai obligația / datoria creație, ai obligația ( încă nescrisă în cărțile religioase, ale religiilor incomplete,) de a așeza cărămiduțele tale, după puterile tale individuale, la maiestosul edificiu abstract, dar necesar, cel de prosperitate și progres al Umanității.

Vreau să văd că nu păcătuiești cu păcatul non creației.

Dacă careva ți-ar fi predicat din evanghelia creației, ( care nu apare ca evanghelie explicită în nici o religie incompletă ), și ai fi înțeles că ai obligația creației și poate nu gândeai de o asemenea manieră.
Deci ai datoria să trăiești, să înveți permanent și pe parcursul vieții să pui și tu, după puterile tale, cărămiduțele tale, la edificiul abstract de progres și de prosperitate al omenirii.

Că nu de cretin ce este, Creatorul, te-a hărăzit și pe tine, cu harul creației, așa cum a hărăzit pe toți oamenii indiferent că sunt creștini, necreștini, sau atei cu harul creației, cu capacitatea de a crea.
Nu ai știut, că ai obligația / datoria creației, dar acum știi!

Ăsta este rostu vieții tale, să creezi pentru a așeza și tu cărămiduțele tale, după puterile și după capacitatea ta, la impozantul edificiu de cunoaștere, creație, progres și prosperitate al Umanității.
Asta este calea cea adevărată, ăsta este drumul de urmat, în rest nu sunt decât vorbe.

Te-am ajutat, prin ceia că ți-am indicat drumul pe care TU trebuie să mergi, ți-am indicat și motivația de a trăii.
Păcatul non creației este un păcat grav.
Caută să nu păcătuiești, prin non creație.

Sunt evident și multe alte păcate, despre care se mai vorbește în / prin diverse religii.

A păcătui înseamnă a face rău cu gândul sau cu fapta, voluntar sau involuntar, asupra a tot ce are suflet.
Chestia drăguță este că și ne viul are suflet.

Dacă acceptăm că și ne viul are suflet, aspectele legate de ecologie și de valorificarea energiilor neconvenționale capătă niște valențe filozofico- religioase teribil de interesante.

Și evident o altă justificare și ar necesita o altă abordare la nivelul acțiunilor și non acțiunilor umane.

Caută să nu păcătuiești în general.

Că păcatele nu au iertare.

( Nu există burete pentru șters /spălat păcatele/radieră pentru șters păcatele, iar dacă vrei să cumperi „ indulgențe",, este ca și cum ai arunca banii la gunoi.)
Iar păcatele tale vor atârna ca niște pietre de moară în toate planurile existențiale prin care va trece sufletul și spiritul tău.

Tot păcatele tale vor implica / vor genera o predestinare mizerabilă în toate existențele tale ulterioare, cu trup material.

Păcatul non creației este o formă particulară de păcătuire, specifică numai ființelor, care au fost hărăzite / dăruite/ cadorisite de Creator cu capacitatea de a crea.

Nu am spus că trebuie să faci statui ca Michelangelo, picturi ca Rafael sau ca Leonardo sau lucruri de astea, cu totul ieșite din comun.

Am spus numai de cărămiduțele tale, după puterile și capacitățile tale.
Dacă vei lucra într-un domeniu tehnic sau științific și vei face o descoperire epocală cu atât mai bine.

După ce vei face asta vei putea spune spune astea sunt cărămiduțele, puse de mine, și vei avea o mulțumire a ceva bine făcut.
Dumnezeu vine de la latinescul Dominus Deus // Șeful/stăpânul zeilor.
Am voie să îi spun, despre o Divinitate de Ordin Suprem al Întregului Univers?
Asta în condițiile în care am definit ca fiind Univers suma a tot cea ce există.
În aceste condiții cea ce alții denumesc Universuri capătă denumirea de porțiuni, zone de Univers.

Sub aspect terminologic nu mai vorbim de universuri papalele ci de zone de univers în care au loc fenomene similare.

Nu vorbim de expansiunea universului ci de modificări de poziție relativă a unor ansambluri de corpuri, în cadrul aceluiași univers etc. ////
Cred că a apus epoca filozofiilor religioase statice, declarate mincinos că sunt de sorginte divinică, în favoarea filozofiilor religioase dinamice, permanent perfectibile, în funcție de gradul de cunoaștere al Umanității.
///// Ideea este să nu păcătuiești la modul general și să nu păcătuiești în particular cu Păcatul Non Creație, că în măreția sa Divinitatea de Ordin Suprem A Universului, i-a hărăzit pe toți oamenii, independent de apartenența la o religie sau alta, cu harul creației. Și nu a făcut-o de prost ce este.

/ Îți recomand să citești Istoria credințelor și ideilor religioase carte în trei volume de Mircea Eliade și "Filozofia esoterica a Indiei " Autor: CHATTERJI C. J. (Format: 13 x 20 cm număr de pagini: 144 )

Poate misiunea ta /sau cum spui tu rolul tău pe acest Pământ poate ar putea fi să pui și tu cărămiduțele tale la imensul edificiu imaterial, de prosperitate, progres și cunoaștere al Umanității!

Chiar ce zici, de ideea asta, cu cărămiduțele este bună sau rea?

| thealchemist a răspuns:

Intrebarea asta e clasica, problema e cu raspunsul, numai tu stii de ce te-ai nascut si ce se presupune sa faci in viata asta. deci la ce te pricepi?

| DianaScorpio a răspuns:

Cum a zis si Sininen, "e prea filozofică chestia asta, şi poţi să o învârţi într-o grămadă de direcţii."
Iti pot spune doar ca personal, pana acum, consider ca niciun lucru nu este intamplator, toate se intampla asa cum trebuie sa se intample, in toate exista un scop. Faptul ca tu sau x v-ati nascut, nici asta nu este o intamplare. Toti avem rolul nostru. Care e acela? greu de spus. Conformeaza-te sa stii ca toti avem cate un rol. Poate ca nu e un raspuns care sa ne ajute cu prea mult, dar cu siguranta este ceva la care ar trebui sa ne gandim si in urma caruia sa incercam sa facem ceea ce credem ca e bine si sa mergem mai departe.

| chelstone a răspuns:

Consider ca fiecare trebuie sa-si creeze singur rolul pe pamant, unii stau la manastire, altii au sute de crime la activ, unora le place librtatea si drumetiile, altora le place sa-si petreaca timpul la clubul sahistilor sau la inchisoare, sunt multe stiluri de viata pe care le poti aborda, poti incerca sa faci anumite activitati prin care sa simti ca iti aduci un aport substantial in ceea ce faci, acte de caritate, proiecte stiintifice, etc.

| NickiMinaj a răspuns:

Rolul tau pe acest pamant este sa fii fericit.

| blondissima a răspuns:

Rolul tau este sa fii TU! Sa nu uiti nicio clipa cine esti, si sa le-o arati si celorlalti tot timpul.

| Hăgiul a răspuns:

Omul are rolul de a a vea rol. Iar dacă tu nu ştii pentru ce eşti aci, cum te pot ajuta eu? Găseşte-ţi o ocupaţie, ceva care să te pasioneze şi să rămână ceva în urma ta pe pământ, nu doar umbra şi mizeria ce fiecare o lasă.
Ghidează-te după ce îţi spune sufletul şi mintea iar cel mai important lucru este să nu UIŢI să-ţi pui întrebări.
Bătrâneţea vine odată cu uitarea, iar eu văd că ai uitat...deja.

| MagicSmile7 a răspuns:

Sunt de aceeasi parere cu :ScorpionScream, Boocky, Plague. Avand dorinta si tendinta de a raspandi binele, Creatorul iti va indica care este rolul tau.Cu alte cuvinte El iti va gasi locul potrivit in societate.
"Goneste orice necaz din inima ta, si departeaza raul din trupul tau; caci tineretea si zorile vietii sunt trecatoare."Eclesiastul 11:10
"Nu te ingrijora! Cauta mai intai Imparatia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui, si toate aceste lucruri ti se vor da pe deasupra."Marei 6:33 (Imi sar in ochi aceste versete intrucat Dese ori deviez...)

| DakotaRoyse a răspuns:

Nu ştiu ce să zic, e prea filozofică chestia asta, şi poţi să o învârţi într-o grămadă de direcţii.
Toţi avem rolul de a ne crea propria lume, de a influenţa vieţile altora, poate chiar de a influenţa vieţile tuturor de pe planetă. Ne-am născut pentru că aşa a dat soarta, aşa au vrut părinţii noştri, trebuie să îndeplinim un scop anume în viaţa noastră.
Sunt generalităţi, dar sunt valabile şi/sau posibile pentru toţi.

| BigBang a răspuns:

Trebuie sa gasesti acele lucruri care te fac sa te simti bine, implinit si fericit.Cum ar fi activitatile din viata de zi cu zi.
O anumita muzica care iti place,fel de mancare,un anumit sport,in concluzie tot ceea ce te binedispune.
Omul trece prin diferite etape in viata si depinde de tine sa le umpli.
Cand e sa fie,vei gasi acea persoana cu care te simti bine si fata de care, in timp, dezvolti sentimente.Formati un cuplu, o familie, urmeaza copii si tot asa mai departe.Viata pare banala uneori insa atunci cand confortul iti este asigurat si ai tot ce iti trebuie, viata e frumoasa si te bucuri de ea.Insa depinde de tine sa o faci asa,pentru unele lucruri trebuie sa si muncesti.
Am observat categoria, dar cred ca la asta te refereai si nu, la sensul vietii,"filosofic". Pana la urma fara culoare viata e monotona.salut

| SENEX a răspuns:

Fiecare om pe acest pamant isi are rolul sau in societate. Sa zicem: o tipografie tipareste ziarul unei zile X, numerotat de la0000000001 la 9999999990, impachetandu-l in pachete de cate 100 ziare fiecare, rezultand 99999999, 9 pachete ce sant puse in teanc unele peste altele, in ordinea tipariririi dupa numar.Astfel fiecare ziar isi are locul sau in teanc si este diferit de celelalte ziare doar prin numarul de tiparire.Intr-un final fiecare ziar isi intalneste cititorul in orasul destinat, fiind apreciat diferit, functie de cititor.

La fel si omul, se naste cu o data de nastere pe pamant, creste si se integreaza ca om intr-o societate dintr-un anumit loc pe pamant, functie de tara in care sa integrat/nascut si/sau emigrat.
Fii pe pace, fiecare isi are locul sau in societate. Sper sa-ti fi fost de ajutor.

| Aspasia a răspuns:

Bună!
Fiecare are câte un rol și își va da seama de ce mai devreme sau mai târziu de el.
O zi luminată!

| Plague a răspuns:

Deci, te iei dupa sfatul lui Mike si ajungi drogat/dependent de tutun, alcoolic, criminal, ateu convins si predestinat iadului - super sfat frate, esti tare thumbs up. Saaaau... incerci sa iti traiesti viata cu credinta in Dumnezeu (doar pentru ca tu nu crezi, nu inseamna ca nu exista, NIMENI nu detine adevarul absolut, cine ma contrazice e fie prost fie ipocrit si nu o stie), incerci sa usurezi viata celor din jur, ajuti cum, cand si pe cine poti, si incerci sa faci voia Lui cum poti mai bine. Eu nu imi cunosc scopul in viata, dar incerc sa ajut cum pot si chiar am facut cateva vieti mai usoare. Dumnezeu iti va ghida pasii, tu doar incearca sa ii tii pe drumul bun; iarta, uita, iubeste, ajuta, si va veni momentul cand toate acestea le vei primi, de 10 ori mai multe decat ai dat. Multa bafta si toate cele bune

| CattyA a răspuns:

Sunt zeci de filozofii, fiecare venind cu argumente. abstracte. Unii cred ca suntem niste animale care ne invartim fara rost pe-aici, altii - ca avem un destin scris de la nastere, altii - ca e imporrtant sa avem principii si valori si sa fim inteligenti, sa ramanem in istorie, altii - ca trebuie sa facem copii ca sa pastram generatiile, altii cred ca s-au nascut numai ca sa cinsteasca pe cineva, and sooooooo sooooo on.
You can't find the truth, you just pick the lie you like the bestwinking

| Kiddduu a răspuns:

Surioara mea!
Faza e ca fiecare om are cate un rol.
Insa noi vom trebuie a ne integra fiecare intr-un grup!
Viata e grea! Insa toti aveam cate o perspectiva Si libertate de exprimare! Ne putem asuma sau afisa exact cum ne dorim!
Totul pe pamant se intampla cu un scop. Tot ce ti se intampla tine si de tine Sa treci peste!

| Mike23 a răspuns:

Totul e la voia intamplarii, cum se nimereste, nimeni nu controleaza nimic, tot ce trebuie sa faci e sa iti traiesti viata cati poti de bine, daca sti frate sa furi, fura tu cum stii! daca poti frate sa bei, atunci bea tu pentru toti! daca ai omorat un om, scapa tu cum poti!
Asa trebuie sa gandesti, chiar daca am avea un destin, cel mai probabil nu l-am putea schimba. Avem doar o viata si trebuie traita, fara superstitii cum ca ar exista un Dumnezeu care ne vede pe toti si se baga el peste tot ce facem. Bafta!

| Boocky a răspuns:

Fiecare se naste, pentru a face pe cineva fericit, la inceput pe parinti, apoi pe ceilalti din jur. Rostul nostru in viata este sa facem lumea mai buna, sa iubim, sa daruim, sa facem pe cineva fericit. Incearca sa faci un bine, si vei simti rostul tau in viata, dar un bine fara ca sa obtii profit din asta...atunci vei simti ca ai facut pe cineva feicit, ca traiesti pe acest pamant pentru a darui un zambet. Viata este foarte complicata, si e greu sa ramai bun la suflet, dar trebuie sa stii ca orice se intampla se intampla cu un anumit scop, si tu trebuie ca sa faci ceia ce-ti place, dar s i sa aduci foloase celo din jur. asa incat in momentul in care te iuti in urma sa fii implinit, si fericit de ceia ce ai facut. Cel mai importatn e sa iubesti, cu iubire viata are mai multe sanse sa para frumoasa, iarta si cere iertare. Rolul nostru ar mai fi sa mergem pe cararea vietii sa o ceretetam si sa ne gasim strada luminata de soare, pe care te vei opri si iti vei crea o familie, aia va fi rostul tau...toate bune tongue

Răspuns utilizator avertizat
| ScorpionScream a răspuns:

Fiecare am venit cu un rol.happy Exemplu: Daca nu ai fi fost tu sa il avertizezi, prietenul tau ar fi fost calcat de masina.happy chestii din astea'. Creeatorul le-a creeat in asa fel incat fiecare sa aiba un rol. happy Raspunsul meu nu prea e "convingator"happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Viata este un dar divin.Fiecare sintem tracatori, fizic, pe pamint.Rolul nostru este de a duce viata fizica mai departe si de a acumula cunostinte pentru ce va urma, pentru a fi mai pregatiti, pentru o alta lume.Numai bine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu ai cum sa-l gasesti. poate nici nu ti-e dat sa-l cunosti. poate te-ai nascut, sa salvezi un peste de la innec.sau o fata de la viol, convingand-o.cine stie?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

auzi la el ca nu stie care e rolul lui pe pamint, prin ceea ce faci (munca ta de detectiv ) iti indeplinesti rolul tau pe pamint,am scris in paranteza detectiv deoarece vrei sa descoperi unele lucruri, acesta este rolul tu, sa fi tu insuti

| unBaiatDulcik69 a răspuns:

Nu prea pot sa te ajut cu intrebarea, dar pot sa te sfatuiesc cum sa-ncepi, lucru pe care l-am facut si eu. Asadar, primul lucru pe care poti sa-l faci e sa-i intrebi pe ai tai daca ai fost planuita sau esti doar o intamplare. Multora o sa le usureze treaba.

| dermetzgermeister a răspuns:

Rolul ti-l creezi tu! Tu iti construiesti propriul destin. Stabileste-ti un scop, si fa tot posibilul sa il indeplinesti.

| Kleopatru explică:

@CrazyAngel183, vezi ca sunt baiat, nu fata

| endofme a răspuns:

Fiecare avem un minuscul rol pe lume. Si se poate sa il indeplinim fara sa realizam, deci nu are rost sa pierdem vremea cautand sa-l intelegem.
De exemplu, in seara asta mergeam prin parc spre copacul meu favorit (cu gandul sa ma agat de el cu gatul) si o domnisoara m-a rugat zambitoare sa-i fac o poza alaturi de prietena ei. Fiind mai visator din fire am zis ca o fi vreun semn. Asadar persoana asta m-a facut sa aman momentul cu inca cateva zile si poate daca va dori sa ma revada, fara sa stie, imi va salva chiar viata. Poate ca rolul ei este, printre altele, sa ma impiedice pe mine sa mor, sau poate nu. Asta tot de hazardul destinului tine, nici ea si nici eu nu am de unde sa o stiu. Voi sti poate cu siguranta la sfarsit.