anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Credeti ca filosofia este o preocupare inutila si o pierdere de timp?

18 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

Nu. filozofia este o stiinta care care ne explica conceptia generala despre lume si viata si cuprinde totalitatea conceptiilor ce stau la baza stiintei si/sau altor discipline.@radu10 te-ai grabit contrazicandul pe @sensei. Bro

| Alphawolf a răspuns:

Filozofia iti antreneaza gindirea(creierul) Cu ajutorul filozofiei poti lua o decizie corecta intr-o anumita situatie. Filozofia este logica corecta si amanuntita a tot ce stii si a tot ce te inconjoara

| Razvan a răspuns:

Nu e pierdere de timp.Iti dezvolta modul de gandire, vocabularul si bagajul de cunostintehee hee

| danut a răspuns:

Sigur, da!

| daddy a răspuns:

Atata timp cat nu devine un mod de viata nu

| radu10 a răspuns:

Nu. Poate ai auzit de Hypatia, de exemplu. Ce crezi că a filosofat micuţa? Nişte lucruri inutile?

Mai sunt o grămadă de exemple de filosofi care au făcut lumea asta mai bună, mai înţeleaptă.

Apropo, filosofie înseamnă iubire de înţelepciune. Crezi că este inutilă?

| radu10 a răspuns:

Filosofia nu este o ştiinţă, dar înseamnă, LITERALMENTE, iubire de înţelepciune. Philia=iubire, Sophia=înţelepciune.

Filosofia, ca modalitate de gândire, este foarte benefică. Dacă vrei să faci o slujbă din asta, nu ştiu ce să spun.

| radu10 a răspuns:

Cum să fie ştiinţă omule? Tu ştii ce înseamnă cuvântul "ştiinţă"? Matematica, fizica, biologia... ăstea sunt ştiinţe.

| LawR3n a răspuns:

Afirmativ

| L a răspuns:

Nu este o pierdere de timp, daca iti place si esti interesat de eahappy. Daca ajungi sa o intelegi poate fi foarte frumoasa`.hee hee

| believe a răspuns:

In nici un caz, filosofia este chiar una din cele mai sensibile si mai impotante stiinte. Juristi, economisti, de toti avem cu duiumu, dar filosofi?!? cine in ziua de azi asi mai petrece cateva ore in sir reflectind asupra trecutului si viitorului? cine?-aproape ca nimeni.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Radu10, filozofia nu inseamna iubire, dar denota faptul ca gindesti. Prin asta am raspuns si la intrebare, filozofia nu-i pierdere de timp.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@believe
Am simtit o intepatura pe cerebel si retina. Filosofia- stiinta?
Imi place filosofia, dar imi plac acei filosofi care chiar spun ceva. Sunt destui filosofi care au vorbit vorbe.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

PS- Exprimarea oricarei idei inseamna filosofie. Dar asta nu te face filosof, asa cum nici faptul ca scrii versuri nu te face poet.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Radu10, corect. My mistake, cu toate astea filozofia este o stiinta.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Prin aceasta filosofie ajungi sa cunosti viata si evenimentele ei, te cunosti pe tine.
Dar daca exagerezi in studierea ei o sa fi atat de confuz incat ai sa uiti ca scopul vietii este de a fi traita si nu conteaza cum.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sunt studenta la facultatea de filosofie, ultimul an. Am invatat sa fiu un om mai bun, un om care comunica cu cei din jurul lui mult mai bine, un om care cunoaste omul si il exprima cel mai bine, un om care s-a educat singur si care si-a dezvoltat calitatile, un om care stie acum sa tinda spre absolut. Nu am devenit filosoafa, caci un astfel de titlu cu greu mai poate fi dat cuiva in ziua de azi. Azi nu se mai face filosofie, ci se dezbate filosofia care a fost deja creata.
Insa filosofia, ca arta, ca si cultura, ca literatura, ca spatiu infinit intre noi, oamenii, si lucrurile pe care NU le intelegem, este cea mai potrivita pentru a ne educa.
Pacat pentru ca unii pun astfel de intrebari sau ca altii raspund afirmativ. Un lucru este sigur: filosofia nu se indreapta decat spre cel care are o afinitate spre ea. E orgolioasa, nu trage de nimeni happy

Întrebări similare