nony
| nony a întrebat:

Credeti ca in viata asta ati putea face ceva care sa schimbe radical unele conceptii (eronate) puternic inradacinate in mentalul uman?
Sau plantam samanta prostiei si privim fermecati cum creste in noi?

Răspuns Câştigător
| Gabry a răspuns:

Nu se poate face absolut nimic! Pentru ca multi accepta lucruri asa cum sunt, si nu vor sa schimbe nimic!
Sunt doar cativa oameni care ar vrea sa schimbe ceva, dar nu au aliati! Cum as putea eu, tu ori care alt om sa schimbe ceva daca e singur?! Daca am fi multi, am putea da exemple de viata, sa-i facem pe acesti oameni sa inteleaga faptul ca nu au nimic de castigat prin aceasta atitudine! Dar de unde atatia oameni?

10 răspunsuri:
| Flav a răspuns:

E o vorba nony, inteligenta e finita, iar prostia infinita. Daca vrei sa nu mai plantam samanta prostiei, ar trebui ca in viitor sa descoperim antidoturi pentru. cancer, sida si alte boli incurabile. Noi nu ne cunoastem nici universul.
Nu, nu cred. Cred si as vrea ca, conceptiile mele sa ma ajute sa ma ridic in viata si sa am de castigat datorita lor. Faptul c-o sa incerc poate sa schimb ideile oamenilor de langa mine, e-o minoritate uriasa fiindca omenirea e prea mare. Si oricare din noi e prea mic pentru. a o schimba. Din pacate.

nony
| nony explică:

Flav, antidoturile sunt cunoscute, dar sunt tinute ascunse.
In istorie sunt multi oameni care la timpul lor au influentat puternic generatia din care faceau parte.
Totusi cred ca am putea face ceva, mai important si mai greu e sa ajunga la urechile cui trebuie.

| alma a răspuns:

Samanta prostiei nu o plantez chiar o smulg din radacina atunci cand imi este permis, dar din pacate ma limitez doar la cei apropiati mie.Nu cred ca putem schimba conceptiile altora pentru ca fiecare vede lucrurile din punctul sau de vedere. Pa

| Silvia a răspuns:

Nu cred ca eu pot schimba prea multe...probabil mai tarziu voi putea schimba o persoana sau cel mult doua, foarte aproapiate...si le voi schimba in binebig grin
Eu nu plantez samanta prostieitongue Eu o ud pe cea pe care au plantat`o altiirolling on the floor

| kathessa a răspuns:

Depinde daca schimbarea trebuie sa se produca in noi sau la altcineva. In noi si vis-a-vis de noi schimbam aproape orice, avem puterea asta. Cu altii e mai complicat...Si, pina la urma, la ce ne-ar folosi sa-l schimbam pe celalat? Uneori este imposibil...
Si, mai este un aspect: poate conceptiile despre care spui sint eronate din punctul nostru de vedere, in viziunea celuilalt sint ok.
Din proprie experienta iti spun ca e pierdere de vreme sa incerci sa scoti cuiva din cap o idee, mai ales o idee la care tine mult. Nu merita risipa ta de energie.
O zi buna!

| Jupiter a răspuns:

Cred ca multi pot face asta. Putini vor.

| ladybird a răspuns:

Asta e precum ai pune o boaba de porumb intr-un lan de spini. Unii nu doar privesc ciclul de viata al prostiei ci si contribuie la dezvoltarea armonioasa a acesteia. Ideea e ca un singur om sau un grup minoritar nu poate schimba nimic deoarece ideologiile acestea "stricate" sunt promovate de oameni care ar trebui sa-i luam ca model.

| WhiteWings a răspuns:

Cred ca doar o minune ar putea rezolva asa ceva

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Unde este multa carte e si prostie cu carul

| 4inel a răspuns:

"Pentru ca raul sa triumfe oamenii de bine nu trebuie sa faca nimic." Citat.
In primul rand ar trebui sa definim raul. Ce este bine si ce este rau. "Lupul este rau pentru ca vrea sa manance oaia pe care vreau eu sa o mananc."
Exista vreun etalon al binelui? Unde este sa ne luam dupa EL?
Eu am gasit unul dar sunt multi care-L resping, este "Iisus Hristos"
"Eu sunt Calea, Adevarul si Viata, nimeni nu vina la Tatal decat prin Mine" Citat