| NuStiuNimicNiciodata a întrebat:

Credeti ca indragostitii au drept de viata si de moarte unul asupra celuilalt dupa cum zice Camil Petrescu?

Răspuns Câştigător
| BeyondTheDarkSun a răspuns:

Poti obtine o iubire cu un pret? Una adevarata,bineinteles.
Dreptul este consumat,dorinta de a alege a fost eliminata,limita dintre o iubire conditionata si una neconditionata a fost sparta,singura sansa de supravietuire a adevaratei iubiri este abstinenta la real.
O dragoste conservatoare consta in eliminarea gandurilor,crearea unei corole perfecte,regenerabile,construirea unui edificiu stabil,indestructibil,ce poate face fata superficialitatii abjecte,imaginii cotidiene, o imagine sparta de ipocrizie, semidoctism, si trivialitati.
O dragoste perfecta presupune imbratisarea instinctului, pentru a putea depinde pe deplin unul de celalalt, in eternitate.

| BrokenArrow a răspuns (pentru BeyondTheDarkSun):

1. Eşti citit, asta se vede. Dar în fuga ta după atenţie ( sau după ce dracu te interesează) probabil că uiţi ce ţi se cere şi aşezi o tonă de cuvinte unul lângă altul, care in acelaşi context nu au nici un sens! Foloseşti cuvintele in aşa fel incât le lipseşti de esenţa lor. NU pierde subiectul din vedere. Nu mi-o lua in nume de rău. Nu am nimic de câştigat dacă te critic.
Ia-l ca pe un sfat. Pentru că mi se pare că in valul de idei in care te-ai înecat, ai uitat intrebarea şi drept urmare, ai uitat să răspunzi la ea.

| BeyondTheDarkSun a răspuns (pentru BrokenArrow):

Multumesc pentru critica.
Asa e, deviez aproape in totalitate de la subiect, daca este unul profund...

| BrokenArrow a răspuns (pentru BeyondTheDarkSun):

Şi totuşi aş vrea să ştiu care e răspunsul tău. Scurt şi la obiect dacă vrei thinking
Dacă nu e prea mare supărarea.

| BeyondTheDarkSun a răspuns (pentru BrokenArrow):

Sunt prea slab pentru a raspunde la obiect...
Nu sunt in masura sa inteleg dragostea, cuvintele acelea sunt doar o umbra densa, ce acopera lipsa cunoasterii, ma determina sa acopar totul, abstractizand concretul.Nu am raspuns, am prea multe raspunsuri, ce nu-si au locul in lumea asta, pierduta...

| Delicacy a răspuns (pentru BeyondTheDarkSun):

De unde ai citit asta? Sunt doar cuvinte goale, fără prea mare semnificaţie care descriu un sentiment pretenţios.Ţi-am mai spus asta, iubirea nu poate fi explicată în profunzime, ea trebuie pur şi simplu trăită...

| BeyondTheDarkSun a răspuns (pentru Delicacy):

Fiecare cu propriile conceptii.Eu aleg sa nu inteleg iubirea, dar sa incerc sa dovedesc ca poate exista...
E foarte bine pentru tine...imi place mai mult perspectiva ta, dar asta e...

| Delicacy a răspuns (pentru BeyondTheDarkSun):

Ca să dovedeşti ceva, trebuie mai întâi să înţelegi şi să crezi.Dar, ştii cum se spune, niciodată nu e prea târziu.

| NuStiuNimicNiciodata explică (pentru BrokenArrow):

Uhm...scuza-ma ca iti spun dar cred ca eu decid care e cel mai bun raspuns. Daca mie mi-au placut aberatiile lui Cioran e complet problema mea. Cuvintele lui au o esenta...de asta mi-a si placut ceea ce a zis. Nu e genul care sa vada doar membrana cuvintelor, rezemandu-se de ele ca de un jilt. El chiar reuseste sa intre in profunzime si sa dea un sens. E o ordine a lui in ceea ce ni se pare noua o dezordine de cuvinte.

| BrokenArrow a răspuns (pentru NuStiuNimicNiciodata):

Mulţumesc, sunt conşientă că cel care pune intrebarea alege care e cel mai bun răspuns. Nu cred că am pus la indoială calitatea răspunsului.
Dacă iţi place, foarte bine, treaba ta. Totul ţine de perspectivă. Eu doar mi-am spus părerea.

20 răspunsuri:
| Narcis2007 a răspuns:

E o prostie...nu.

| mihaela0205 a răspuns:

Dacă sunt îndrăgostiți de ce s-ar omorî? laughing

| mihaela0205 a răspuns:

Revenind la modul serios, nu cred așa ceva. În afară de Dumnezeu nimeni nu are, nici părinții măcar. happy

| Seby90 a răspuns:

Noi ca oameni, pe parcursul ultimei sute de ani am evoluat, asa ca si mentalitatea noastra s-a schimbat, in momentul in care camil petrescu a afirmat asa ceva, era "la moda" ca sa fiu inteles, acum lucrurile stau altfel, avem mai multa libertate ceea ce rezulta in faptul de a dori mai multa intimitate. Majoritatea persoanelor carora li se impune ceva au un sentiment ca sunt controlate, acest sentiment de obicei destrama o relatie, asa ca societatea din ziua de azi, a hotarat "pe ascuns" ce-i drept, sa fie mai putin interesata de consoarta.

Aici am interpretat "dreptul de viata si de moarte" in a lua deciziile la comun sau in locul celuilalt, in nici un caz ideea de a comite un act crud, si anume crima.

| TheStory a răspuns:

Nu, nimeni nu are drept de viata sau de moarte asupra altcuiva.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Drept de viata nu stiu cum poti avea asupra unei persoane.Dar dreptul la moarte ne apartine, nu poti ucide din dragoste, nici macar nu poti pune stapanire pe o fiinta, mai ales cand o iubesti.
Cine stie prin ce relatie aprinsa trecea Camil Petrescu si cat de ignorat era.Eu zic ca e o pierdere a constiintei pe moment, frustrarile si mania iti pot intuneca judecata.

| xanderblackx a răspuns:

Ia opera exact ceea ce este... nu incerca sa retraiesti sau sa reproduci aspecte. nimeni nu are drept de moarte asupra nimanui. fiecare are dreptul de a alege in viata, mai putin asta... numai bine

| kx123 a răspuns:

Nu, eu nu sunt de acord cu acest lucru.

| clauX a răspuns:

Nu...

| Ancutza12 a răspuns:

Nu.

| anna910 a răspuns:

Nu