anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Credeti ca internetul distruge creativitatea? Ma refer la faptul ca apelam des la internet atunci cand avem vreo problema si, de foarte multe ori, nu mai cautam solutii cu creierul nostru.

11 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Referindu-ma strict la creativitatea mea, o lectie de pe internet ma propulseaza intotdeauna cu 3 nivele mai sus decat daca as incerca sa descopar singur diferite tehnici.
Nu sunt genul care sa se chinuie sa bage nuca in perete iar mai apoi sa fie mandru, sunt genul care vrea sa-i iasa perfect din prima incercare.
Pentru cei cu simt artistic, nu cred ca internetul le-ar incurca gandurile. Nu toate exemplele ne starnesc admiratia. Deseori ne uitam la ceva aplaudat de majoritate, si ne vin in minte foarte multe imbunatatiri/modificari pe care le-am fi facut in locul creatorului.
Deci, nu cred ca internetul distruge creativitatea.

| anonim_4396 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Nu ma refeream la simt artistic. Ma refeream la abilitatea de a gasi singur solutii pentru diverse probleme mai mici sau mai mari. De foarte multe ori, multi oameni cauta solutii pe internet chiar si pentru cele mai minore probleme fara sa mai stea si sa se gandeasca si singuri la vreo solutie inainte de a cauta.
Este evident ca poti invata multe lucruri mult mai rapid cu ajutorul internetului. Clar, internetul are plusurile lui. Eu ma refeream doar la influenta lui, pe termen lung, asupra abilitatii oamenilor de a isi folosi creierul pentru a cauta singuri solutii la probleme. Eu tind sa cred ca are o influenta in acest sens.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru anonim_4396):

Depinde de problema. O persoana care nu stie cum sa renunte la o relatie toxica, daca nu cauta pe internet, va vorbi cu un prieten. Si tot sfaturi aiurea va primi.
Macar pe internet are sanse mai mari sa gaseasca un psiholog care explica frumos starile prin care trece, fata de un prieten subiectiv, care arunca niste propozitii siropoase lipsite de inteligenta/cunostinta de cauza.
Minusul pe care il prezinta internetul este clar propaganda. Foarte multi oameni prosti sunt atrasi de titlurile de genul "nu mai da cu var pe pereti, e scump si toxic". Citesc niste porcarii si le propaga mai departe, spre prietenii lor la fel de prosti. Apoi vezi oamenii ca urasc galetile cu var, si striga dupa zugravi ca sunt criminali.

| anonim_4396 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Clar depinde de problema. Eu ma refeream la cei care cauta solutii pe internet si pentru probleme la care ar fi putut gasi si singuri solutii fara sa intrebe pe cineva sau sa caute pe internet. Poate era doar nevoie sa se gandeasca putin mai mult pentru a le gasi.
Cred ca toti facem asta, mai mult sau mai putin. Cautam solutii pe internet pentru lucruri la care am fi gasit si singuri solutii daca ne-am fi gandit ceva mai mult. Tind sa cred ca lucrul asta duce, in timp, la degradarea anumitor abilitati.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru anonim_4396):

La fel ca folosirea calculatorului pentru inmultiri simple, doar din lenea de a calcula.
Nu cred ca pierdem abilitati, doar castigam timp.
Cine se alinta si nu face nimic fara ajutor/indrumare, ar face asta si fara internet. Sta in personalitatea lor.

| anonim_4396 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Cred ca ai dreptate.

| T0T a răspuns:

Depinde de modul în care îl folosim. Internetul poate dezvolta creativitatea.
Dacă am devenit bun la ceva, am devenit cel mai bun prin greșeli și încercări proprii, contrar a ce spun alții pe aici. „Perfecțiunea" nici nu e de dorit din prima. Din punctul ăsta de vedere Internetul poate fi nociv. Există și abilitățile de a îți dezvolta abilități noi, de a învăța, de a fi independent. Astea nu se capătă dacă nu faci un efort. Propun ca cine spune că e ok să faci înmulțiri doar folosind calculatorul să își îndemne copiii la astfel de practici și să vadă rezultatul.

| Sn4k3 a răspuns:

Deloc, e chiar benefic.

| DeMicUnCălător a răspuns:

Intrebarea ta a fost pusă de nenumarate ori in trecut.
Cand roata a fost inventată unii au crezut că-și vor pierde puterea in maini și picioare.
Cand s-a inventat mașina, mulți n-au crezut că viața e posibilă fără Cal.
Cand tractoarele și-au făcut apariția, Mulți au spus că nimic nu poate depașii puterea Boului.
Bună sau nu. Inovația nu poate fi oprită,.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Din contră, căutând pe net este o soluție

Depinde de cum folosești tu instrumentele, internetul fiind tot un instrument