Asta este caracteristica noastra! Daca ne pricepem la fotbal si politica, dupa cum bine se stie, ce crezi ca ne opreste din a ne exprima parerea despre oricare alte subiecte?
Liviu, tu crezi ca doar aici vorbim, vorbim, vorbim? Aici e cel mai inofensiv ...mai grav e ca se intampla printre formatorii de opinie, printre oameni cu posibilitate de influenta asupra celorlalti!
Discernamantul, bunul simt si cunoasterea limitelor presupun un mecanism de gandire...nu toti mai facem efortul de a gandi inainte de a deschide gura!
Monica
Se pare ca esti tare intrigat -ma bucur ca din ce in ce mai multe intrebari fac referire la mine-
Oricine se poate informa daca doreste. Unii se baga in seama aiurea, altii dau raspunsuri inteligente.Insa fiecare are libertatea sa raspunda la intrebarile de pe acest site, chiar daca nu au habar despre ce este vorba.
@cami Nu tu esti cea care mi-a starnit reactia. Cu tine inca n-am discutat despre teoria evolutiei sau nu tin minte sa o fi facut. Cu tine am vorbit despre aberatii religioase.
@crisu Libertatea de exprimare exista. Insa mi se pare o ineptie sa-ti dai cu parerea despre lucruri pe care nu le cunosti. Iti e permis, dar nu cred ca te pune intr-o lumina prea favorabila.
Liviu00. tu ingradesti dreptul la libera exprimare.
Pot sa-mi dau cu parerea despre orice subiect, poate stiu. poate nu, nu te obligá nimeni sa iei ca literá de lege cuvintele mele.
Iti place ce am zis, sau parerea mea ti-a palcut... ok, nu, atunci ma dai la o parte si iti vezi de drum.
De fapt pe tine ce te supara? Ca lumea nu stie teoria, sau ca prea multi isi dau cu presupusul in cea evolutionistá?
@nony Nu ma deranjeaza ca lumea nu cunoaste. Insa pur si simplu mi se pare inapt cel care vorbeste fara sa aiba idee. Nu e vorba ca ingradesc libertatea cuiva, nu am cum sa fac asta. Dar cum ti se pare tie o persoana care nu cunoaste ceva demonstrat stiintific, insa isi permite sa isi spuna parerea, practic despre nimic.
E adevarat si ca nu trebuie sa iti pui mintea cu prostii...
Deschide subiecte despre fizica atomica, evolutie si ce mai vrei tu.Calitatea raspunsurilor sta si in calitatea intrebarilor.Preferam intrebari care ne trimite la studiu decat sa ne dam cu parerea daca x este insarcinata sau nu, iubita sau inselata!
Eu am inteles nemultumirea ta, dar datul cu parerea este lucrul care il facem cel mai bine
Ne place tuturor sa avem un cuvant de zis, bineinteles, unii habar nu au despre ce vb.pana la urma ramane la latitudinea fiecaruia daca vrea sa facá de ras raspunzand unor intrebari care ii depasesc.
Exista o lege care interzice acest lucru, este vreo opreliste in Constitutie? Daca nu, atunci fiecare are dreptul la opinie. Restul tine de educatie, bun simt, "cei sapte ani de acasa". Dar ca sa fim sinceri pana la capat, cine ne da dreptul noua sa-i judecam pe alti, sa-i "evaluam", si in functie de care "referinta" facem acea evaluare sau judecata. Exista printre noi vreun "etalon" in afara de Fiinta Suprema, Dumnezeu? Cand faceti judecati de "valoare" uitati-va bine inainte in oglinda si luati aminte daca nu cumva este altul mai destept ca "mine" pe aici.
@danut ...Inca odata repet, nu e ilegal sa vorbesti ca prostul pe langa subiect. Dar nu vad cat de dificil e sa evaluezi daca ai idee sau nu ai idee despre ceva. Si mai ales cand contrazici pe cineva, sa iti pui intrebarea: e posibil sa nu cunosc destul? Eu unul imi rezerv dreptul sa consider un om ca fiind mai putin dotat intelectual atunci cand vine cu argumente efectiv tampite relativ la o discutie.
Liviu00 ne spune:"Eu unul imi rezerv dreptul sa consider un om ca fiind mai putin dotat intelectual atunci cand vine cu argumente efectiv tampite relativ la o discutie." Repet, fiecare are dreptul la opinia sa, dar... dar cand eu raspund ofensator chiar si unuia "mai slab la minte", EU, sunt acela care jigneste si nu respectivul si...care ar fi scopul? Daca este mai redus la minte, "el" nu va intelege iar eu cad in ridicol. Conluzie, vorba noastra populara este foarte inteleapta: "... daca taceam, intelept ramaneam...".
Liviu, dupa 45 de ani de viata, si studiu si stiintific si biblic, si a altor religii si culte, avand convingerea ca teoria creationista primeaza in fata celei evolutioniste, pot crede sau avea o parere proasta despre cineva care nu are aceleasi pareri ca ale mele? sincer cand vad atata superficialitate in raspunsuri despre suflet, Dumnezeu, moarte, viata, tind sa spun, .nu ca tine ca imi pun mintea cu prostii, ci ca nu se merita sa arunci diamantele cainilor si pietrele pretioase in picioarele porcilor. dar nu spun asa, fiindca fiecare crede ce vrea. si a numi prost pe cineva e una. dar a fi intr-adevar ...prost,e jale tare. a fi OM e lucru mare.
SweetySweet întreabă: