Acum s-a nascut IA (inteligenta artificiala) si se dezvolta uluitor de rapid.
IA va prelua rapid gandirea oamenilor (care raman atasati de telefoane) si va fi noul "Dumnezeu" al Omenirii. Oamenii vor executa ce li se va comanda de IA, ca sclavii.
Deja se construiesc cipuri care pot fi implantate în creier. Cred că vor fi o normalitate și se vor da chiar pe premisa că pot mări iq și că poți avea acces la informații instant, fără niciun device.
Nu ai cum mari ceva ce ai deja.In afara de muschii, in corpul omului, altceva nu se poate mari, nici nu-i indicat a se mari,(inima, se poate mari, dar e rau cand se intampla)
Sa iti cresti tu inteligenta, nu ai cum, pentru ca aia tine de suport, adica de ceier, ala deja il ai, de nul aveai, nu stiu de mai avei cum intreba pe aici.
Sa maresti, ori sa modifici structura creierului nu se poate. Inteligenta tine de materialele folosite care dau acest rezultat-inteligenta.
Daca materialeul tau este f bun, esti deja inteligent, daca este slab, nu ai cum creste, ar trebuie sa schimbi neuronii ori sa ii modifici, nici in viitorul indepartat nu cred ca se poate.
Vorbim aici despre creierul omului, nu de inclocuirea lui cu altceva. Daca te referi la unitati de stocare, aia e alta poveste, sa ai acces la informatie, sa stochezi mai multa informatie si sa o si poti f rapid accesa, aia se poate, sor face dispozitive, se fac implanturi, dar aia e deja altceva, ai ceva deja in plus fata de un alt om natural.
Una este accesul la informatie, alta IQ ce spui tu.Deci informatia o ai, dar daca nu stii sa si o procesezi, degeaba o ai, aioa face acel iq ce spui, iar ala nu cred ca se poate modifica.
Este ca orice material, sau orice lucru, asa cum iese din fabrica, asa va functiona, nu-i poti da aghiazam, sau tamiie si sa functioneze mai bine
Odata ce reteaua este finalizata, va functiona ca atare, la acea capacitate.Conectii, cit de repede se fac, cit de repede analizeaza si cit de capabil is sa analizeze, asta tine de acei neuroni care deja is acolo si nu vad nici ca SF cum iai putea modifica, ori sa functioneze mai rapid, mai bine.
Deci conteaza atit capacitea dea procesa informatia, cit si accesul la informatie.
Ce vedem prin filme, cam acolo bate, se ia ceva, face ca creierul sa acceseze mai rapid informatiile stocate in el, respectivul este deja cit de cit inteligent, comparativ cu oameni la care accesul se face normal, sau maio greu, deja ai devenit geniu
Dar fara capacitati de procesare, indiferent cit de rapid sau la cita informatie ai acces, stai si te uiti ca ala la Luna
Daca iti schimba cineva neurornii, deja esti mort, doar ca nu stii dar nu vorbeam de schimbarea lor, poate de imbunatatit, desi nu vad cum.
Creierul odata format, lucreaza cu organismul cea fost iesit odata cu el din fabrica, asa ca daca schimbi ceva, totul se duce in prapastie.
Daca schimbi creierul,, ala nu va functiona cu organismul actual pentru ca nul recunoaste, asa cum este un calculator, lucreaza ca un intreg, cu sistemul de operare ala la vremea cand sa instalat.
Daca pui alt hard cu alt sistem de operare, nu functioneaza nimic, indiferent ce i-ai face.
Cam la fel este si cu creierul, nu poti muta un cap de la un om la altul, nu va functiona.
Deci nu poti inlocui nici neuroni, odata nu vei avea informatie in ei, vor fi ca la nou nascut, apoi daca nu-s de la acelasi organism nu va merge.
Asa si neuronii se regenereaza, apar unia noi, creierul este capabil de asa ceva, doar ca noii neuronii is goi de informatie, informatia pierduta cu neuronii morti, nu mai este recuperata.
Iar cum omu nu traieste prea mult, nu se intampla cand esti mic sa pierzi neuroni, aia mai la batrinete se pierd, atunci desi creierul genereaza noi neuroni, no sa ajungi sai folosesti cine stie ce, pentru ca dai coltu oricum Daca am fi trait cateva sute de ani, atunci da, era bun, ca noii neuronii, ar fi stocat infomartia din mom cand au fost generati, am fi avut amintiri, informtatie de la data aia, ceea ce este bun.
Tot ce există face parte dintr-un proces natural, deci și tehnologia este naturală. La un moment dat tehnologia va permite să trăim mai mult, să facem mai puțină muncă, să dezvoltăm arii care până acum nu au fost dezvoltate și să descoperim secretele universului.
Nu are niciun sens să vezi dinozaurii, tehnologia are un scop mult mai important.
AvalohAlyn întreabă: