anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Credeți că oamenii care sunt praf în viața lor și habar nu au cum să se ajute sau nici nu vor să se ajute, uneori, dar dau sfaturile cele mai însuflețite, sunt de fapt ipocriți?
De ce astfel de oameni, ar da cele mai însuflețite sfaturi, ar ști mereu cum să facă alții cel mai bine, dar niciodată ei?

Răspuns Câştigător
| Theo94 a răspuns:

Sunt buni la teorie (cei cu sfaturi bune), cu practica mai greu.
Practica necesita mai multa energie, exista mai multe riscuri, etc.
Acum depinde de sfaturi, daca sunt simple oricine poate sa dea sfaturi bune.

27 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Da si nu. Daca eu de exemplu iti dau un sfat pe care tu il poti pune in aplicare pentru ca ai vedere stereoscopica/ai 25 de ani/nu esti casatorit(a), lucruri pe care eu nu le pot schimba deloc sau peste noapte la mine, asta nu inseamna ca sunt ipocrit. Asta inseamna ca iti dau un sfat cu ce as face in locul tau si, in unele situatii, am fost chiar in locul tau la un moment dat si mi-ar fi prins bine ca cineva sa imi dea sfatul pe care il dau eu acum.

| Mădă0611 a răspuns:

"Praf"-ul de care zici e subiectiv. Acei oameni sunt bine asa cum sunt, eventual societatea ipocrita ii strica unde are acces, dar mintea lor e formata, e zidita de ei, prin munca proprie, spre deosebire de cei "nepraf", de asta el are o imagine mai buna despre ce e in jur.

| OldSoul a răspuns:

Poate ei dau acele sfaturi pe care le-ar fi vrut si ei sa le primeasca la un moment dat in viata lor.

| Emma30555 a răspuns:

Se spune ca unii oameni vorbesc din cărți. Adică știu teorie, au citit despre anumite lucruri dar nu prea știu cum e cu practica nu au experienta. Eu pot sa dau un sfat unui părinte chiar dacă nu am copii, asta fiindcă am fost și eu copil deci pot înțelege psihologia unui copil dar ca părinte poate nu reușesc sa înțeleg, dar sfatul ar putea fi bun, nu vad unde e ipocrizia. În schimb nu as bombarda pe cineva cu citate motivaționale mi se par nereale chiar dacă sunt bune ele asa când le citești.

| CostinAlamariu a răspuns:

Nu știu, nu mă grăbesc niciodată să numesc pe cineva ipocrit. Aparent știu ce au de făcut, dar n-au puterea să o facă. Le lipsește ceva. Să le vedem viața cu bunătate senină în loc să judecăm aspru.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

"cine rade de ceea ce nu știe e pe cale sa devină ipocrit."Victor Hugo

| anonim3247 a răspuns:

Ca fapt divers
- mulți care dau sfaturi de sex sunt virgini și virgine
- mulți care dau sfaturi de familie și copii nici măcar nu au trecut de etapa - virgin sau virgină.

| anonim_4396 explică (pentru anonim3247):

Aici te înșeli. Eu sunt și nu mă apuc să dau sfaturi despre așa ceva. happy
Dau doar despre cum să se poată înțelege x cu y în relația de prietenie sau cuplu, în sensul că și eu chiar dacă nu am avut o relație amoroasă, am avut n conflicte cu oamenii random sau chiar cu oamenii care cândva mi-au fost prieteni și am început să învăț câte ceva sau n-am învățat, sau am aflat ceva despre natura umană și recunosc că le mai dau sfaturi, oamenilor care au relații. Cel mult mai dau unora mici sfaturi de cum să facă, să atragă, dar și aici mă opresc la un punct, pentru că mi se pare penibil să le spun eu altora ce să facă să atragă, când sincer pe mine una subiectul mă depășește și nici nu prea mă atrage ideea "de a atrage se*ual".

| anonim3247 a răspuns (pentru anonim_4396):

Lumea vrea sfaturi de gen - azi să fie iubiți de oameni frumoși sau să fie realizați în timp scurt.

Cam înțeleg pe unde bați. happy
Sub altă formă și tu susții că totuși citatele motivaționale și chiar coach ăștia sunt niște farsori. happy
Acum nu știu ce să cred, eu totuși cam am minte idealistă, adică știi că de fapt întrebarea chiar era cu iz personal. happy Pentru că fix asta, simt că sunt eu. Adică mi se pare pe de-o parte că dau sfaturi scoase din poză altora, dar eu sunt o epavă. O ruină. Nu știu cum e la voi, dar în cazul meu, funny e că nici nu prea-mi place când lumea se bagă în viața mea, îmi place când ei mă ascultă totuși, dar când dau sfaturi, nu. Dar ador să dau sfaturi, dar niciodată nu aplic sau habar nu am cum să aplic din sfaturile pe care le dau altora.

Ca să ajungi să cunoști oamenii cum gândesc și ce pot ei să facă trebuie să lucrezi cu ei.

Să dai sfaturi cuiva să facă ceva cu viața lui numai după ce cunoști omul ăla și vezi și ce poateE să facă el ca om.

Păi eu am cam dat sfaturi pe aici, zic eu bunicele, despre viața lor. Evident că pe cei de aici nu am cum să-i cunosc, decât ce prezintă ei pe aici. Cât de prieteni, am dat o groază de sfaturi și lor, pe ei îi cunosc ceva mai bine, dar tot nu îi cunosc personal, atât de mult încât să zic, gata ia uite, pe ăla în cunosc mult. Deci, nu-ți împărtășesc întocmai ideea, dar înțeleg ce vrei să spui și știu că etic, așa ar fi, să cunoști foarte bine persoana încât să-i dai un sfat cât mai personal și personalizat, iar de aici, îmi arăți totuși o altă idee. Că de fapt nu știu dacă toți, dar eu una cel puțin, am dat mereu sfaturi, doar din perspectiva mea. Doar cum aș face eu, dacă aș fi în situația aia sau în unele în care am fost și eu și am făcut așa. Trist. straight face Credeam că pot fi as la sfaturi. :/

Ca să ajungi cunoscută pe internet de un număr de oameni trebuie să scrii mult unde citesc și scriu oameni de un anumit tip

| anonim3247 a răspuns:

Ceilalți de care spui dau sfaturi cum ar vrea să fie viața lor.
Nu este așa viața lor - dau sfaturi la alții.
Nu sunt credibili nici ăștia.

| anonim3247 a răspuns (pentru anonim3247):

Nu e ipocrit un om din ăsta.
Este disperat că nu poate avea viața din sfaturile pe care le dă.

| anonim3247 a răspuns:

Fiecare trebuie să se mulțumească cu viața pe care o are.

| Seba2013 a răspuns:

Aia care sunt praf sunt cei mai tari. Pai eu daca eu eram sef, mi alegeam pe cei mai umili, prosti si obedienti. Mi-as alege oi nu lupi ca altfel m-ar da afara pe mine. Mi-as pierde puterea, m-ar musca. Astfel mai bine imi aleg oi decat lupi. S-au daca mi-as alege un lup, ar fi unul care produce banul pentru mine, nu un lup pentru el ca sa imi faca umbra mie. Daca nu imi respecta valorile si axiologia mea, sa vezi cu ce placere imi demonstrez autoritatea asupra lui.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Aaa? Deja sunt în ceață. happy Nu mai înțeleg nimic.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ok! Asta chiar am înțeles. Dar ce legătură are cu subiectul meu / întrebarea mea? Sau e măcar legat de ceva argumentat mai sus, dar nici asta nu mai țin minte.

Am scris cum să faci ca să ajungi să dai sfaturi pe internet cum vrei și cam ce ai de făcut.

| AdioTPU a răspuns:

Hmm, din nou am fost când la gând. Intenționăm și eu sa pun o întrebare asemănătoare. Voiam să întreb de ce o parte din oameni care dau sfaturi utile și benefice pentru alții, nu sunt ei capabili sa le urmeze.
Că să-ți răspund la întrebare, cred că se întâmplă acest lucru deoarece în teorie e ușor de făcut, e ușor să dai din gura și să-i zici altuia cum sa procedeze, ce ar trebui să facă dar când e vorba de a pune personal in practica ceea ce sfătuiești, e mai dificil pentru că poate nu ai voința necesară, abilitățile sau mijloacele financiare necesare.

| EliLeli a răspuns:

In general, daca iti vezi de treaba ta nu prea mai ai timp de alte lucruri, nici de sfaturi si discutii interminabile.Nu stiu cum sunt, nu ma prea pricep, dar cert este ca nu-si vad de treburile lor, iar acestea raman nerezolvate.

| Elinelaaaa a răspuns:

Pentru ca astfel de oameni dau sfaturi din propia experienta sau nu isi doresc ca oamenii de langa ei sa treaca prin ceea ce au trecut ei, eventual sa experimenteze aceleasi lucruri.
Sunt oameni care daca ei nu reusesc in viata, macar cei de langa ei sa reuseasca.

Deseori in viata asta pare mai usor sa ajuti pe altul decat pe tine.

| AlexandruIonescu86 a răspuns:

Da, pot fi ipocriți. Motiv: e mai ușor să dai sfaturi decât să le aplici. Autoevaluare dificilă, înțelegere limitată a propriei situații.

| anonim_4396 explică (pentru AlexandruIonescu86):

Ok! Și această ipocrizie din sfaturi crezi că se aplică în toată viața lor? happy
Adică mă dau exemplu pe mine happy sunt prea bună pe a da sfaturi, ba chiar cred că asta este una dintre puținele mele lucruri bune în viața asta happy dar sincer, eu reacționez și urât, să primesc eu, la rândul meu sfaturi de la alții și de multe ori nu știu ce să fac eu cu viața mea sau uneori nici nu-mi mai înțeleg viața.
Și acum chiar cer un sfat eu. happy Cum vezi tu o astfel de persoană? Și chiar vreau adevărul, oricum ești un simplu străin, deci și dacă nu-mi place ce aud, te înjur, dar nu te va durea înjurătura unui străin. happy Dar eu una chiar încerc să mă analizez la sânge. Wait, de asemenea nu spun că voi crede 100% ceea ce spun oamenii de pe TPU, fac terapie și acolo cred abia un 90% din tot ce mi se prezintă, deci de aici mai cred un 70%, dar toate acestea dezbătute si puse evident apoi, cap la cap, mă ajută pe mine să cunosc totul despre mine (anyway, undeva în proporție de 95%, fiindcă mereu va rămâne un 5% pe care oricât ne vom strofoca să-l cunoaștem, nu cunoaștem). happy

| AlexandruIonescu86 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu toată ipocrizia se aplică în viața lor, depinde de individ. Ești conștientă de propriile imperfecțiuni și vrei să te îmbunătățești, ceea ce e admirabil. Sfat: fii mai deschisă la sfaturile altora și cultivă empatia. Înțelege că nimeni nu e perfect și că toți avem de învățat.