Putem compara cu un obiect care este lasat ceva timp intr-o camera cu umezeala, caldura, etc care are pe el microbi, bacterii, mucegai, etc?
Nu putem compara cu asta.
Nu cred asta. Sa crezi tu ca din bacterii se formeaza dita mai titanii de oameni. Furnicile tot mici sunt.
Asta e tare.
Ei bine, nasol este ca poti sa lasi tot Tabelul Periodic al Elementelor impreuna in camera intunecata, cu umezeala etc, de la hidrogenul 1 si pana la supergreul Og 118...si NU se va intampla nimic.
De altfel, primele 94 sau 95 de elemente exista dintotdeauna pe Pamant, au stat si la frig, si la cald, si in umezeala...si in TOATE situatiile pe care le poate imagina cineva de-a lungul a 4, 5 miliarde de ani...si NU s-a intamplat nimic.
Pentru ca din pacate, viata inseamna altceva si nu exista nicio posibilitate ca, combinand toate elementele moarte aflate pe planeta, sa se obtina un element viu.
Este un fapt.
Stiu ca pare stresant, dar e posibil ca omul sa nu afle niciodata cum a aparut viata, iar tu in exemplul pe care l-ai dat ai pus deja in camera aia: "microbi, bacterii, mucegai", adica VIATA.
Mai clar si pentru ala de jos care ma amuza: Vorbesti despre o limita Goldilocks cu VIATA deja existenta: "microbi, bacterii, mucegai".
Desigur ca si aceste conditi a contat foarte mult si modul cum a evoluat viata, microbi nu s-au transformat in oameni, evolutia inseamna altceva, nu, nu putem compara cu nimic
Este bine că te întrebi în legătură cu originea noastră. Este totul mult prea complex, este imposibil să nu fi creat această viață a noastră complexă un creator inteligent și anume : Dumnezeu. Există tot felul de animale, ele oare de ce nu au ajuns ca noi? Nu au ajuns datorită gândirii standard care le-a fost impusă de către Dumnezeu. Gândește-te puțin, nu o lua în nume de rău discuția, încearcă să cercetezi și paranormalul, că poate are dreptate... doar gândește-te la asta. Un om când dorește aflarea unui adevăr, intra in toate domeniile, nu numai într-un anumit domeniu. Sper că ai înțeles ceea ce am spus.
Ok.
Raspunsul este Nu.
Din materie moarta nu poate sa rezulte viata, si nici nu am avut o "epoca a conditiilor". Conditii ai si acum, cu tot "Mendeleev"-ul aflat pe Pamant, ba chiar imbogatit cu niste elemente sintetizate.
Singura conditie identificata de stiinta este "Goldilocks", dar nu pentru aparitia vietii, ci pentru posibilitatea existentei ei.
De aparut nu stie nimeni cum a aparut, si cel mai probabil, nu vom afla niciodata.
Mai degraba as zice ca au existat toate conditiile aparitiei vietii la un anumit moment si intr-un anumit loc, pe Pamant. Iar viata odata aparuta, sigur ca s-a adaptat la cateva medii, asa ca decgeaba s-au schimbat conditiile initiale, caci nu mai depindea de ele. Se pare ca a fost ceva pe baza de chimosinteza, ca solutie energetica sa zic asa, printr-o groapa oceanica unde erau temperaturi mari.
Pe pamant exista viata pentru ca a avut un noroc inimaginalbil absolut inimaginabil de inimaginabil ABSOLUT execrabil de inimaginabil. si pe lanaga faptul ca a fost atat de norocos a avut inca mai mult noroc incat sa creeze cunostinta. care dupa parerea mea este cea mai mare realizare a univerusului, ca pana la urma care este scopul de a exista daca nu este cineva care sa fie constient de acest lucru, realizare de care nu i pasa, asta face universul sa fie univers ca nu i pasa de absolut nimic dar totusi lucruri se intampla.