Întrebare recomandată | mihaituneup a întrebat:

Credeti ca religia ne afecteaza capacitatea de a gandi?
Argumentati.

Răspuns Câştigător
| sticla09 a răspuns:

Nici nu iti da voie sa gandesti in primul rand, din moment ce urmezi un tipar anume. uita-te la femeia aia emas de exemplu, o vezi tu pe ea sa aiba o judecata proprie, creata si dezvoltata de ea? nu, ea pentru orice raspuns da copy paste la niste pasaje\citate dintr-o biblie virtuala sau eu stiu de pe unde...
cand ajungi sa-ti inlocuiesti creierul, anuland capacitatea lui, cu invataturile unor primitivi, inseamna ca traiesti degeaba. sigur, este bine sa pleci urechea la ce spun altii dar niciodata sa nu te ghidezi intru totul dupa ei.

41 răspunsuri:
| LordBolton a răspuns (pentru andrei):

Biserica iti baga in cap ideea ca trebuie sa crezi fara sa cercetezi(asta se aplica si in cazul cu pamantul si multor oameni le era frica sa navigheza prea mult sa nu cada de pe pamant)

| mihaituneup explică (pentru IzvorulDeIntelepciune):

Toti putem fi FILOSOFI daca ne punem mintea la contributie, dar mai bine preferam sa stam pe facebook si sa bem cola...

| Aimèeeee a răspuns:

Da!
In primul rand, persoanele care cred in Dumnezeu au acea frica de El si nu recurg la fapte rele.
In al doilea rand, cand mergem la biserica preotul tine tot felul de predici si cred ca multe persoane asculta si tin cont de ele.
Exista si persoane individualiste si influentabile.
Deci, da! Religia ne poate afecta gandirea.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns (pentru mihaituneup):

Nu putem, ca nu avem studii de specialitate (facultatea de filosofie). La fotbal, politica si filosofie se ''pricepe'' si nea Gheorghe de la crasma.
Mergand pe mentalitatea ta, am putea fi si medici sau ingineri proiectanti daca ne-am pune mintea la contributie, fara a avea neaparat studii de specialitate.

| Danny_Danny_Ungureanu_1970 a răspuns:

Nu...din contra.religia chiar te pune pa ganduri

| mihaituneup explică (pentru IzvorulDeIntelepciune):

Filozofia este o modalitate de gândire și investigare, formată dintr-un ansamblu de noțiuni și idei, care tinde să cunoască și să înțeleagă sensul existenței sub aspectele sale cele mai generale, o concepție generală despre lume și viață.

Cum oameni din egiptul antic si-au pus mintea la contributie si au facut ceva semnificativ far studii de specialitate, de ce noi sa nu puteam face ceva?
Mai bine ne folosim creierul sa dam like-uri pe FB si sa bem cola...

| mihaituneup explică (pentru Danny_Danny_Ungureanu_1970):

Da-mi un exemplu.

| Pisicanazdravana a răspuns:

Nu cred

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Religia e ceva ce am nascocit fiecare neam, fiecare rasa de oameni care au opinii total diferite despre credinta se bat cap in cap si se hulesc, Religia afecteaza capacitatea de a gandi, dar nu si credinta, credinta ca nu suntem singuri ci ca avem un Creator, nu cum il descriu oamenii religiosi, ci un Creator puternic pe care noi nu il putem patrunde si nici ceea ce a facut El, dar care ne poate calauzi pasii daca credem in el, energia pozitiva despre care tot vorbesc psihologii, fenomenele naturii pe care oamenii de stiinta nu le pot explica, boli vindecate in mod miraculos, constiinta care zace in fiecare din noi aceasta e credinta, ca o forta nevazuta e cu noi mereu daca o chemam si primim in viata noasta, si daca nu mergem pe principuil ca suntem de capul nostru, asta e credinta nu ce inventeaza omul pe baza religiei.

| Danny_Danny_Ungureanu_1970 a răspuns (pentru Danny_Danny_Ungureanu_1970):

Sectantii fanatici...e un argument destul de bun

| MMAV a răspuns (pentru sticla09):

Dar tu crezi ca ceva te poate determina sa faci sau sa gandesti altfel? Oare daca nu ia religia in seama nu te vei gandi si tu la aceleasi aspecte, mai devreme sau mai tarziu. Religia e buna dar nu cand crezi in ea orb, iar tot religia e rea daca o ia asa ca pe un fel de program in viata uneori e bine sa faci si greseli altfel nu poti invata dar ai grija ca acele greseli sa poata fi remidiate!