| kabaleon a întrebat:

Credeti ca semnele care au aparut in ultima vreme, precum cataclisme, fenomene inexplicabile, schimbari bruste de temperatura, modificari ale psihologiei particulare a fiecaruia etc., prevestesc un eventual sfarsit al omenirii?

Răspuns Câştigător
| AvalohAlyn a răspuns:

Incet incet da.Nu exista o data anume, precum 2012, 2016 sau alte date fixe.In Sf.Scriptura scire ca evenimente de acest gen, ca cele descrie de tine dar si altele vor si semnele Apocalipsei(scrie in scrierile Sf.Parinti dar si in Sf.Scriptura mai ales). Pe langa asta vor mai fi lipsa iubirii, lipsa respectului, crime, seceta, razboaie mari, neintelegeri mondiale, inundatii etc. Oricum ceva e sigur:totul are un inceput si un sfarsit, toate se termina si lumea asta se termina deci.Sa fim siguri de asta. Dar nu se stie cand.Numai bine

17 răspunsuri:
| Star_1551 a răspuns:

Nu in nici un caz.Schimbarea vremii este ceva normal iar pasarile acelea care au cazut din cer au cazut datorita unor unde sonore provocate de un experiment cu o bomba asta siu sigur 100%

HepHap
| HepHap a răspuns:

rolling on the floor

| ramona30 a răspuns:

1) Cuvantul cataclism nu mai are sensul pe care ar trebui sa-l aiba. Cataclisme nu au mai existat de zeci de mii de ani. Ce prezinta presa nu este un cataclism.
2) orice fenomen este explicabil, sau va fi intr-un final.
3) schimbarile bruste de temperatura nu sunt chiar asa de mari si dese precum iti imaginezi. Pentru meteorologi nu e nimic ciudat
4) modificari ale psihologiei particulare? pai e normal. Toata viata ne reconstruim identitatea.

| alyx a răspuns:

Nu, pamantul o sa fie distrus incet si grav

| Angelsergiuboy a răspuns:

Nu stiu daca da tra sa-mi iau si eu ceva popcorn si 1 cola sa ma uit si ceva ochelari 3D rolling on the floor

| kabaleon explică:

Pentru @Star: Nu cred ca se poate spune ca schimbarea vremii, in conditiile pe care le vedem zilnic, poate fi considerata ca fiind ceva normal. Sunt studii facute care arata o crestere cu peste 200% a poluarii, si totodata a fenomenelor atmosferice, in ultimii 20 de ani. Dupa cum zice si @AlanTigergerid, in Biblie, si nu numai in Biblie, scrie ca unul din semnele Apocalipsei va fi faptul ca din cer vor cadea pasari moarte. In Biblie nu scrie ca vor cadea din pricina unor unde sonore provocate de un experiment, sau din orice alt motiv. Spune doar ca vor pica, si ca asta va fi unul din semnele Apocalipsei. In plus nu poti fi sigur 100%, pentru ca nu imi amintesc sa-ti fi vazut numele prin ziare sau pe la televizor, cum ca ai avea de-aface cu experimentul asta mediatizat. Pentru @Ramona: As dori sa-ti aduc aminte de tzunami-ul de acum cativa ani! Daca ala n-a fost un cataclism, trebuie sa fii fost un baietel pe malul celalalt care s-a balacit in apa si a creat cu forata lui impresionanta un val mai maricel. Spui ca orice fenomen e explicabil. Daca asa e, te rog sa ma lamuresti si pe mine ce inseamna, sa zicem, moartea? Nu mi-a fost greu sa aleg din nenumaratele lucruri inexplicabile. Astept raspunsul! Identitatea, prin definitie, este un lucru singular, unic. Tu spui atunci ca e normal sa avem modificari ale psihologiei particulare, excluzand aici modificarile inerente ale trecerii omului prin stadiile de copil-adolescent-om matur-batran. Cam atat am avut de spus! Pace!

| Hombre a răspuns:

Sigur ca da, asa mi-a spus o baba vecina cu mine care ghiceste in oua clocite si da in bobi.Eu deja mi-am facut bagajul, ma mut pe luna mai am un bilet care-l doresti? Il dau pe funde.Si ce daca dispare omenirea vine alta lume, Inaintea dinozurilor a fost alta lume, a disparut dinozauri am venit noi, plecam noi vin alti, nimic nou in univers, elementele fizico-chimice se vor recombina si va da nastere unui alt ciclu, niciodata ca acesta, varietatile sunt infinite.Suntem aparuti prea de putin timp sa disparem asa repede.

| ramona30 a răspuns:

Raspunsuri la intrebarile lui kabaleon
1) potrivit DEX CATACLÍSM, cataclisme, s. n. Schimbare bruscă în caracterul și în condițiile naturii și ale vieții pe pământ, sub influenta unor procese atmosferice, tectonice sau vulcanice nimicitoare. Deci retine, se refera la intreaga viata de pe pamant. Cu ce te-a afectat pe tine sau pe mine acel tsunami. Daca in loc de cataclism ai fi folosit alt cuvant gen dezastru, calamitate, nenorociri, nu as fi comentat nimic dar, totusi, cataclism? In istoria de 4 miliarde a Terrei au fost 6-7 cataclisme si niciunul in timpul nostru.
2) Moartea reprezinta terminarea functiilor biologice ce sustin organismele vii.
3) Pana la urma (psihologic vorbind) suntem suma unor evenimente, invataminte ce se adauga unui fond genetic. Mediul, experientele, evenimentele, toate ne trasnsforma, putin cate putin. Orice reactie pe care o ai, mod de gandire sau calcul are la baza (pe langa fondul genetic) expertiza in domeniu. Cum si aceasta se transforma si noi ne transformam, ne reconstruim, ne recompunem. Stiu ca am fost simplista in exprimare si gandire, dar mi-ar trebui zeci de pagini pentru o explicatie corecta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@kabaleon

Da taica si la noi versetele din biblie unde pasarile care cad din cer sunt trecute la semnele apocalipsei.

| Alphawolf a răspuns:

Ai si gasit raspunsul plauzibil. Oare de ce refuzi cunoasterea si adevarul? Nu ma pot lauda ca stiu raspunsul la intrebare, dar eu nu as putea sa-mi raspund dupa-ureche, eu as cauta raspunsuri realiste.
Te-ai intrebat daca ciclul activitatii soarelui poate provoaca aceste
fenomene, te-ai intrebat daca emisiile de dioxid de carbon au vreo legatura cu aceste fenomene?
Superstitia nu iti raspunde la intrebari, superstitia iti limiteaza gandirea!

| kabaleon explică:

Pentru @Ramona: Inainte de toate am sa-ti dau niste exemple din presa scrisa. Primul este din ziarul Adevarul, si vorbeste despre acel tznunami din 2004, numindu-l cataclism. Am sa-ti las un link in paranteza pentru a verifica singura (http://www.adevarul.ro/......873.html). Si daca Adevarul nu spune adevarul, sa incercam cu ceva din presa straina, despre acelasi tzunami, ca poate astia sunt mai credibili (http://seaf.stanford.edu/......donesia/). Ca tot am lamurit-o pe asta, sa incercam impreuna sa intelegem cu adevarat ce spune definitia din DEX. Tzunami-ul este un val urias care se formeaza datorita undelor trimise de unele miscari tectonice, undeva in largul oceanului/marii. Definitia spune: " Cataclismul este schimbarea bruscă în caracterul și în condițiile naturii și ale vieții pe pământ, sub influenta unor procese atmosferice, tectonice sau vulcanice nimicitoare. Deci un cataclism, dupa cum scrie in definitie, este determinat si de miscari tectonice. Din definitia asta nu reiese ca aceste consecinte ale eventualului cataclism trebuie sa influenteze intreaga planeta! Asta a fost doar o interpretare a ta! Adevaratul cataclism este ca mai mereu credem ca intelegem lucrurile, si ca mai mereu ne inselam. Ma bucur ca ne-am fost de ajutor unul altuia! Pace!

HepHap
| HepHap a răspuns:

Calmeaza-te, kabaleon. Istoria e plina de cataclisme si de previziuni ale unei apocalipse iminente.

| mihaibrasov a răspuns:

Un sfarsit al civilizatiei poate. Omul nu va disparea insa prea curand ca si specie, e un supravietuitor. Filme precum "2012" sunt S. F.-uri interesante, dar greu de crezut...

Semnele sunt, au fost si vor mai fi. E insa un timp de 'trezire' si, din pacate, atatia sunt prea lenesi, tematori sau indiferenti ca sa se trezeasca si sa descopere cine sunt ei cu adevarat si care e scopul lor adevarat in aceasta existenta...

| deeeeeebora a răspuns:

DA sigur si incet! este scris si in Bibliehappy oricum n-avem ce pierde
rautate, curvie, minciuna, mandrie nu au sa-mi lipseasca niciodata

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa stii ca in materie de schimbare a psihologiei fistecaruia am observat o reala crestere a interesului unor atei pentru cele sfinte.biblie,biserica, preoti. e chiar interesant.fiindca orice om cand are morcovul in fund cu tot cu frunze, isi doreste si o echipa de capre care sai pasca frunzele sa nu se vada. dar morcovul ramane.kabale.fistecare crede ce vrea. e greu in ziua de azi sa faci pronosticuri de genul chiar stiind ca toate acestea erau profetite de mult.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nici 0%. Cand nu poti intelge ceva, pui pe seama unei neintelegeri care la randul ei este victima altei nestiinte.

| xxgabrielxx a răspuns:

In orice caz au mai ramas unele specii de dinozauri daca v-ati uitat la apocalipsa animalelor. Au mai ramas si din ei au evoluat maimutele, apoi noi... In orice caz o sa supravetuiasca ceva. Nu putem fi siguri ca supravietuim noi...