Evident ca da... stiinta studiaza tot ce exista, iar tot ce exista are o logica si o explicatie. Pana si Dumnezeu are o explicatie stiintifica desi multi nu o accepta.
Stiinta va raspunde la orice si nu poate fi contestata niciodata (doar teoriile pot fi) fie ca ne place fie ca nu
Pentru ca se numeste Stiinta! Stiinta este suma tuturor cunoștințelor acumulate în urma unor cercetări! Ştiinţa este de fapt bunul simţ la valoarea sa maximă, fiind riguros de precisă în observaţii şi necruţătoare faţă de erorile de logică.
Bineinteles ca nu... daca ar raspunde la toate intrebarile nu ar mai exista stiinta; dar probabil ca va raspunde la unele dintre ele dar vor aparea altele...
Depinde la ce intrebare nu la orice intrebare, insa se cauta raspunsuri la orice intrebare. Stiintza se bazeaza pe lucruri reale, exacte si concrete nu pe fictiune \. Stiintza nu-ti poate raspunde dc Mihai Eminescu a scris "cobori in jos luceafar bland " insa iti poate explica dc daca arunci o piatra in plan vertical, ea va cadea apoi
Momentan nu cred. Sunt anumite dovezi ale unor lucruri care au fost distruse ireversibil. Probabil ca in timp se vor descoperi alte metode de gandire pentru a afla orice. De exemplu, cum a aparut Big Bang? Asa ca aceste intrebari fara raspuns au fost lasate pe seama religiei. Orice intrebare are un raspuns, dar nu toate stintific.
Nu,stiinta este cercetata de catre om, iar omul este limitat.1 Corinteni 13:9, 12.
Raspuns la intrebarea 1 - Nu.
Universul are limite?
Suntem singuri in Univers?
Este posibil/se va inventa vreodata un vaccin pentru SIDA?
Cum arata interiorul Pamantului?
Ce este constiinta?
De ce pune Ray o astfel de intrebare?
Cateva intrebari la care stiinta inca nu a raspuns inca...
Raspunsul la intrebarea 2: suntem prea mici, insignifianti si trecatori
Punctul meu de vedere este următorul:
Personal, eu cred că da, însă încerc să separ ştiinţa de religie. Cred în existenţa unui Creator sau a unei puteri superioare, această prezenţă fiind fie Dumnezeu, fie oricare altă entitate, însă de asemenea consider că toate aceste întrebări care ne înconjoară - originea omului, a Pământului, al Sistemului Solar, al Universului - pot primi un răspuns cu noţiuni ştiinţifice. Perfect de acord cu potro, da, suntem mici şi insignifianţi, însă sunt convinsă că într-o bună zi, vom fi puşi faţă în faţă cu toate controversele şi enigmele existenţei noastre. Sau poate vom rămâne aceiaşi oameni simpli, necunoscători. Numai Dumnezeu ştie. Însă şi asta e discutabil.
Ray,am pe strada mea o dulceata de pustoaica, are vreo 5 ani si,de cate ori ne intalnim, jocul nostru este eu s-o intreb si ea sa-mi raspunda.E teribil de sigura pe ea, nici nu clipeste cand imi vorbeste.De raspuns raspunde la orice intrebare pe nerasuflate dar...
Asa cred ca este stiinta pentru omenire, in general: o pustoaica teribila de vreo 5 ani.
Nu.Pentru ca oamenii sunt limitati. Dumnezeu este adevarata intelepciune.El a creat toate lucrurile.
Nu; stiinta nu poate raspunde decat la intrebarile legate de materie; tot ceea ce este spirit, suflet, idee nu -si afla raspuns in cartile de stiinta.Am aflat cate brate are un cromozom,numaram planeta dupa planeta si stea dupa stea,dar nu stim nici pana acum unde e situat sufetul:in cap, in plamani, in inima; savantii au disecta corul omenesc si-si marturisesc neputinta:nu l-au aflat niciunde...
April dar poate ca nu exista suflet, asa cum nu exista nici celelalte fiinte supranaturale. Pana la urma sufletul este inutil nu este nevoie de el pentru viata vesnica nu este nevoie de el pentru viata sau identitate.
Mulţumesc tuturor pentru răspunsuri! Sunt convinsă că fiecare dintre voi are dreptate în felul propriu
De asemenea, nu luaţi în serios calificativele de stupid.
@MrSmith, stiinta are raspunsuri in general gresite? Ce gluma buna! Voi astia care criticati stiinta folositi internetul si alte inventii, va folositi de explicatiile stiintei, da? Daca luam toate teoriile nefondate in seama, da, iti dau dreptate, dar nu toate SF-urile sunt sustinute de stiinta - raspunsurile ei! De ce trebuie sa fim superstitiosi si naivi sa credem teorii nefondate, aberatii care infirma ceva demonstrat sau tot ce ne toarna altii?
@April, de unde stii tu ca exista suflet, spirit etc, ca scrie in Biblie? Daca tu ai convingerea ca ele exista este problema ta, dar daca ele nu exista, nu cumva pretentiile tale sunt mult prea mari?
Stiinta este D-zeu, raspunsurile numai el le sti, acum nu stiu ce intrebare vrei tu sa pui?
Rectific raspunsul meu: stiinta are raspuns la orice intrebare. Daca stam sa ne gandim "nu stiu" e tot un raspuns
Da,poate,dar sti de ce? Pt ca mereu se trezesc unii care vin cu cate o tampenie si care isi gasesc "inteligenti" sa puna botul si sa ia in serios ce li se spune.Normal ca poate raspunde la orice, oricare din noi o putem face, trebuie doar sa gasim fraieri care sa creada raspunsurile.
Nu si sunt extraordinar de multe fenomene in lume care nu pot fi exprimate de stiinta. Cel mai bun exemplu este iubirea. Nimeni nu poate explica exact ce simte atunci cand iubeste, de ce o simte si cand anume se naste acest sentiment. Sunt explicari psihologice, dar si acestea se opresc la un moment dat. Acesta este doar un exemplu dintre miile care exista. In concluzie raspunsul este nu.
Stiinta se ocupa doar de materie.La intrebari de genul: -este materia singura realitate care exista?- desi in general fiecare om are convingerea lui e deja o chestiune de credinta, indiferent ce raspuns se da.
Biologul Francis Collins spune ::
"Stiinta este singura cale demna de incredere pentru a intelega lumea fizica iar mijloacele ei, atunci cand sunt folosite in mod corect, pot patrunde profunzimile existentei materiale.Insa stiinta devine neputincioasa cand trebuie sa raspunda la intrebari de felule ce a luat fiinta universul? Care este scopul existentei omului? Ce se intampla dupa moarte? Una din motivatiile cele cai puternice ale omului este sa caute raspunsul la intrebari profunde si avem nevoie sa aducem intreaga forta atat a perspectivei stiintifice cat si a celei spirituale pentru a intelege atat cele vazute cat si cele nevazute...
noi oamenii se pare ca avem adanc inradacinata in noi nevoia de a afla adevarul.
Francis S. Collins, cel ce a condus proiectul ce s-a finalizat cu prima harta completa a ADN -ului uman, spune:
" In opinia mea nu exista nici un conflict intre a fi un om de stiinta riguros si o persoana care crede intr-un Dumnezeu care are o legatura personala cu fiecare dintre noi. Domeniul stiintei e cercetarea naturii. Domeniul lui Dumnezeu se afla in sfera sprituala, un teritoriu imposibil de explorat cu mijloacele si prin limbajul stiintei.Trebuie cercetat cu inima, cu mintea si cu sufletul -iar mintea trebuie sa afle o cale de a imbratisa ambele teritorii.
...
In 1916, s-a realizat un sondaj in randul biologilor, fizicienilor si matematicienilor( in Ameica) care au fost intrebati daca ei cred intr-un Dumnezeu care comunica in mod activ cu oamenii si la care acestia sa se roage in speranata ca vor primi un raspuns. Aproximativ 40 la suta au raspuns afirmativ.In 1997, exact acelasi sondaj, a fost repetat, cuvant cu cuvant si, spre surprinderea cercetatorilor, procentajul a ramas aproape neschimbat"
Nu chiar.Nici mari cercetatori in stiinte nu pot explica unele lucruri.de exp (Cum s-au construi piramidele, Daca exista viata pe alte planete, Daca exista extraterestrii^^). chesti de genul asta^^
Cred ca stiinta e ca o adolescenta.Crede ca le stie pe toate, dar in majoritatea cazurilor doar speculeaza sau ghiceste.
Deci da.
Stiinta in acest moment nu a ajuns inca la momentul sau maxim si nici nu cred ca vom traii pana va ajunge, momentan nu poate raspunde pentru ca am fi PREA perfecti. Ceea ce este imposibil.
CaSsiDykeNNeDy întreabă:
Anonymous56 întreabă:
S_K_P întreabă: