Sentimentele nu sunt native,indiferent daca este vorba de cele negative sau cele pozitive.
Un caz special sunt copii,care indiferent ca sunt in pantecul mamei sau deja nascuti,transmit sentimentul puternic de iubire.Ei nu pot experimenta nici un fel de sentiment pentru ca totul este nou si neclar.
Odata cu trecerea timpului,cand incep cat de cat sa descopere lumea,ii cuprind fel si fel de sentimente in diferite situatii.
Eu as zice sa faci un mic experiment:
Imagineaza-ti un camp verde,plin de flori multicolore,vantul care adie usor,un cer senin si apusul soarelui si vezi ce sentimente iti transmite.
In paralel,imagineaza-ti un peisaj sumbru,un cer intunecat,plin de nori si vezi si aici ce simti. Facand o antiteza intre cele doua, care sentimente ti se par mai puternice si de ce?
Prin asta vei intelege ca de fapt, experientele de viata, situatiile sunt cele care te fac sa simti si sa percepi lumea in diferite feluri, negativ sau pozitiv.
Aceeasi intrebare s-ar putea pune si cu privire la sentimentele pozitive. Si nu cred ca pot fi atribuite unei "structuri naturale", ci mai degraba experientelor prin care trecem. Un om este trist, de exemplu, sau deprimat cand trece prin ceva necazuri (i se ineaca corabiile) si este vesel cand ii merg treburile (reuseste la un examen, isi gaseste partenerul potrivit etc).
Nu, nu cred ca se naste nimeni indiferent. Din primii ani de viata manifestam curiozitate. Vrem sa aflam multe, sa intelegem, sa cunoastem oameni, sa ascultam opinii. Punem intrebari despre sensul vietii, dorim sa fim iubiti, incercam sa intelegem ceva din secretele universului si ale atomului. Ne temem ca e viata prea scurta pentru a putea face toate astea.
Fiecare sentiment se naste dintr-o nevoie. O nevoie implinita asigura un sentiment placut, una neimplinita, un sentiment neplacut...
Sentimentele pe care le experimentam sunt un feedback al eficientei sau ineficientei actiunilor noastre intreprinse pentru implinirea nevoilor.
Daca ceea ce simtim nu ne place, inseamna ca undeva, ceva e gresit si trebuie sa facem o schimbare...
Ah, sa-mi revina mie onoarea de a arunca primul raspuns personal si personalizat intr-o mare de raspunsuri generalizante si generalizatoare?
Am incercat, asta e sigur... ma gandesc acum la definitia nebuniei data de Einstein: "sa faci acelasi lucru la fel de fiecare data si sa te astepti la rezultate diferite"
Cred ca am reusit in vreo doua situatii sa "tai raul de la radacina", in sensul de a schimba drastic ceva care imi... provoca sentimente neplacute , asta ca sa raman in tematica intrebarii tale
Depinde de oameni ei sunt diferiti, dar de cele mai multe cazuri, provin din propria experienta dea lungul timpului.
Depinde cum vezi problema; aceste stari in origine vin de la creier. Din puncrul meu de vedere nu.ti trebuie o experienta de viata ca sa le simti. Principalul este tristetea, de la tristete se poate ajunge la depresie, stare de monotonie si indiferenta. Si un copil mic de 2 sau 3 ani poate sa fie trist.
Ne nastem cu ele, acestea provenind din psihicul nostru. Pe parcursul vietii le simtim datorita/din cauza experientelor, care ne lezeaza. Circumstanele vietii ni le declanseaza, experienta nefasta este catalizatorul care produce efectul, starea.
Pai da depinde foarte mult de cauze.cum ar fi daca te-ai desparti de un baiat ai fii trista.Si da provin din structura vietii pe care ai trait-o. sper ca ti-am fost de ajutor.bafta
Şi această tristeţe se va afirma de-alungul vieţii? Că eu la asta m-am referit în întrebare, dacă aceste sentimente sunt naturale(ne naştem cu ele) sau dacă apar în urma unor experienţe...
Pai cu timpul o sa treaca depinde cat de tare ar fi tristeta stii cum se spune timpul vindeca totul.bine depinde fff mult ca de supy esh. poate sa treaca intr-o luna.la o prietena de-a mea dor dupa un an ia trecut dupa ce s-a despartt de prietenul sau.depinde de tine
Deci tu crezi că aceste sentimente nu sunt primite de la natură, nu ne naştem cu ele, ci se formează din cauza unor experienţe...
Exact fiecare cu parerea lui.Nu cred ca astea vin de la nura ci de cauza eperientei. sperc ca ti-am fost de ajutor
Fata intreba daca sentimentele negative sunt native.Indiferent de natura lor.Ce treaba are despartirea in toata aceasta ecuatie? O.o
anonim_4396 întreabă: