Stiu faptul ca sunt multi care fac avere de pe urma acestor povesti, stiu faptul ca omul are o imaginatie incredibila,si eu am avut /am niste vise uimitoare,pe bune, sa fi paralizat,sa nu te poti misca,sa auzi sunete in jurul tau, daca stai sa vezi cele mai multe asa zis rapiri, intamplari de astea sunt noaptea,cand activitatea creierului rational este scazuta iar creierul emotional este la putere,astfel se nasc povesti de astea, eu am patit o acum doua nopti,am vazut un documentar fenomene strani si am avut experiente cool, iti recomand si tie sa vezi, si eu iti pot jura ca am auzit sunete fix de la usa unui vecin care a murit, usa se deschidea, inchidea
Eu sunt mai sceptic de fel chiar daca nu arat, dar cred ca ar putea exista un fenomen care ar putea fi in spatele acestor aparitii, si ca se muleaza pe fiecare cultura si epoca daca in evul mediu lumea vedea (cazuri extrem de rare) demoni, ingeri, elfi, etc, in epoca contemporana oameni vad ET.
Dar e doar o teorie, cauta pe net Jacques Vallee daca vrei sa afli mai mult.
Tu nu intelegi limba Germana? uite ceva interesant un tanar a luat 20 de tablete cand incerca sa se sinucida dar tabletele erau placebo, asta a ajuns la spital in coma, desi totul era fara efect, na ce mai spui
https://www.youtube.com/watch?v=Ljneqpg-vMI
Am inteles treaba cu pastilele, el nestiind ca erau placebo nu?
Nu am spus ca eu cred 100% revenind la intrebare si daca citesti intrebarea am scris clar MITOLOGIE moderna aici referinduma ca e pura fictiune (cel mai probabil), chestia cu mituri moderne am auzit-o si vazut-o la diverse documentare scepticii spunand asta adica daca in trecut aveam anumite povesti acum avem altele adaptate la timpurile moderne.
Și cred și nu prea. Asta se cheamă un fel de scepticism prudent și luminat.
Un motiv pentru care nu prea cred, este că nu prea rămâne nici o urmă și că ei nu prea fac nici un rău.
Apoi, au venit de departe, dar noaptea unde dorm?
Dar ca să nu fiu chiar înafară de fenomen, am scris chiar și o nuvelă pe tema asta, bazată pe un caz real.
https://dosarelexsikixxandquixoticfiles.blogspot.com/......estri.html
Nu cred în ceva despre care nu există niciun fel de dovadă acceptată oficial sau în ceva cu care eu nu am avut de a face. Totuși nici nu neg posibilitatea existenței acestora. Și nu avea atâta încredere în relatări, oamenilor li se pot părea ușor multe chestii și sunt de obicei foarte pripiți în a trage o concluzie (pe lângă mincinoși).
De ce o varianta trebuie s-o excluda pe cealalta?
Poate ca spiridusii, zanele, ingerii si demonii au existat dar erau extraterestrii pe care stramosii nostri nu au stiut cum sa-i numeasca altfel.
Mai multa lume a vazut ceva, unii chiar destul de aproape dar iti dai seama ca nimeni nu o sa te creada asa ca mai bine o pastrezi pentru tine. In cel mai bun caz, daca spui ceva lumea o sa te considere nebun sau un autor.
Daca au vazut ceva si au etichetat fenomenul intr-un anume fel de ex.:spiridusi, zane, ingeri, demoni, ET., etc. nu inseamna ca asta este, daca s-a intamplat ceva nu se stie ce este, care este sursa de baza a fenomenului, ce este el cu adevarat. Daca stiinta nu a descoperit (inca) ceva nu inseamna ca nu exista si recunoaste ca nu a descoperit totul si ca nu stie totul spre deosebire de religie.
"Nu poti sa te juri si sa minti?", ai putea sa faci asta dar nu m-am referit la asta.
Creierului uman îi este extrem de simplu să asocieze sunete precum scârţâitul pardoselii cu fenomene mai mult supranaturale decât reale. Însă cercetătorii susţin că toate aceste apariţii „sinistre" pot fi asociate somnului.
Sandra2571 întreabă: