Teoretic orice este posibil, dar la cit sintem noi oameni de evoluati acum, nici teoretic nu-i posibil.
Oamenii nu cunosc bine nici organele mari, macro, dar sa le vada pe cele la nivel microscopic.
Oamenii de stiinta, mai exact talharii care se ocupau de stiinta in deciniile trecute, cand sa reusit sa se faca microscopul electronic o cam bagase pe mineca banui ca atit de informatii erau ca habar nu au cum functiona sau cum functioneaza un astfel de microscop. Si pe buna dreptate chiar ca nu ar fi avut de unde sti.
Dar apoi cand sa incercat, ori s-a folosit acest microscop, siau dat seama ca scapara si au rasuflat usurati.
Desi putem vedea chiar si electroni, cea mai mica particula, nu putem vedea ce ne intereseaza pe noi, adica piese microscopice din tesuturi, celule, asta e problema, acest microscop electronic nu este facut pentru a patrunde in interiorul materiei sa o disece, trebuie sa i s e dea deja materialul disecat.
Si cum nimeni sau cine sa disece chestii la nivel microscopic, suntem cam pe dinafara la capitoilul asta, adica usa este inchisa, nici nu am apucat sa apasam manerul usii sa intrezarim ceva.
De ce nu sa mai avansat deloc? Asata este problema omenirii, se pune accent pe echipe pe grup si nu pe individ, iar marile realizari au fost facute nu de echipe ci de indivizi, dar acum sau format companii uriase, se ocupa de colectarea de malai de la fraieri, atita timp cit ei sunt interesati de bani, nimic nu se va intampla.
Cine a putut vedea toptusi segmente de ADN? Uite ca in anii 50 2 indivizi singuri, fara bani si fara mai stiu eu ce tehnologie au fost in stare sa faca posibil ca ADN sa fie vazut.
Dar mai departe nu sa mai mers, sa se mearga pe acea idee sa se avansaze si sa se incerce mai mult.
Probabil mai mult necesita bani si studiu intins, nu baga nimeni bani, cam asta e problema si nici oameni capabil nu mai sunt.
Dupa cum observi oamenii care face ceva pentru omenire, care ajuta oamenirea sa faca salturi, apar asa din cand in cand, sau la suta opri sute de ani.
Ce cred eu, de vina sunt si sistemele de invatamint care la fel functioneaza, dopar sa isi ia fiecare banu sa mearga acasa linistit, nu comteaza daca elevu X si-a insusit ceva.
Asa ca majoritatea elevilor habar nu au ce invata la scoala, adica nusi insusesc acele cunostinte, nu le cionstientizeaa, nu le inteleg, dar trec mai departe.
De toti elevii ar fi facuti sa inteleaga tot ce se invata sau se doreste sa se invete in scoli, sigur ar exista posibilitatea dea aparea mai multi din astioa care sa ajute omenirea mai mult.
In primul rind cum spui si tu sar cauta eliminarea bolilor, astora care sunt boli nu afectiuni datorate actiuni exterioare, lumea ar deveni mai sanatoasa.
Eu cred ca problema este de fapt individu, nu-s oamenii aia care sa fie capabili sa faca mai mult. Bani ar fi, dar nu-i mintea aia sclipitoare.
Ce nas da sa fiu eu ala