De fapt, aici nu exista un pret al omului.Omul pretuieste diferit, vorbind nu neaparat de calitatile sale, ci de capacitatile sale.Aici tu vorbesti nu de pretul omului, ca tot unitar, ci de pretul pentru care omul se prostitueaza. Taxa ce-o cere, pentru a fi o curva mica si falsa.Nu,nu mi-as vinde caracterul, indiferent de suma pusa pe masa.De facut orice, am si fara bani, posibilitatea de a face orice, pe gratis, intr-un mod care sa fie mult mai pe plac mie si sa nu fie conditionat de niste multe personalitati moarte.Nu ma voi prostitua, nu-mi voi prostitua priceperea si nu voi face rabat de la principiile mele, indiferent de suma pusa pe masa.Nu sunt o curvistina-catarg, care sa se intoarca, dupa cum bate vantul.Cei ce sunt totusi, vor baga placa aceea veche "toti avem un pret".
Totul are un pret... dar trebuie sa intelegem ca preturile nu sunt in lei, euro sau dolari!
Nu mi-o trag în fund! Dacă asta ar trebui să fac pentru 10 miliarde de euro. Şi,sunt destul de multe chestii pe care nu le-aş face,mai ales dacă ar trebui să-mi încalc principiile (da,am şi eu aşa ceva). Şi oricum,eu n-am ce face cu atâţia bani. Niciodată nu mi-am dorit să ajung bogat,şi probabil n-aş avea timp nici să-i număr.
Eu aş trăi bine toată viaţa cu doar un milion de euro, şi mi-ar mai şi rămâne din ei. 10 miliarde,sunt prea mulţi, şi probabil mor în maxim 2 ani dacă aş dispune de aşa o sumă.
Tu da pentru ca esti diferit, dar iti zic eu ca mai bine de jumatate din populatia Romaniei(barbati) si-ar trageo in fund pentru 1miliard de euro, iar unii si pentru 100 000 de euro . De femei ce sa mai zic ca 99% din ele ar faceo.
Eu ma gandeam cand am pus intrebarea mai mult pe faptul de cat suntem de umani si ma gandeam daca ar veni cineva sa imi spuna sa omor un om sau sa iti ucizi un membru al familiei pe o asemenea suma ceva de genul. La noi in tara lumea emigreaza peste hotare sa si-o traga in fund in toaletele publice din Germania si alte tari. Cum crezi ca fac astia bani de sunt analfabeti si au limuzine de lux si ditai casele dar pe aia nu ii duce capu nici sa fure nici sa munceasca, iar de munca ii vezi dupa fizic ca nu au palmele batatorite si nici arsi de soare nu sunt, in schimb au pantaloni mulati si tricouri roz ca mai bine si-ar pune pe spate, "50 euro tragerea".
Dacă aş avea nevoie de bani,aş fi în stare să ucid un om (pe care să nu-l cunosc,sau dacă-l cunosc,unul din cei care mă calcă pe nervi),însă să fiu şi sigur că nu intru la închisoare.
Conştiinţa mea e mult prea departe de mine ca să mă roadă,şi nu cred în zei care să mă pedepsească pentru crimă.
Dar la fel,nu ăs accepta o sumă mare de bani,pentru că nu am ce să fac cu ei, şi dacă aş avea mulţi bani, probabil mă vo schimba, şi la modul meu de viaţă, nu aş trai prea mult.
Toti avem un pret care oscileaza in functie de situatia in care ne aflam. As spune ca am principii si inclin spre un refuz legat de "orice" in ceea ce tine de mine personal. Dar manipularile psihologice pot face din tine un asasin fara sa stii. Poti face orice, fara sa vrei, fara sa ai habar, fara sa fi platit, poate doar acuzat. Nu sunt chiar batut in cap, insa poate fi o posibilitate ce trebuie luata in calcul in zilele de astazi cand programarea mentala inceputa de Josef Mengele in lagarele de la Auschwitz-Birkenau este perpetuata in laboratoarele ultramoderne ale Unchiului Sam, si nu numai ale lui. Activarea unor regiuni cerebrale fara ca celelalte sa aiba cunostinta de asta. "Sensibilizarea" lor la anumite sunete banale, comenzi sau cuvinte-cod ce nu par a avea importanta pentru subiectul "programat", chiar in starea de veghe.
Fiecare om are pretul lui, dar depinde de constiinta fiecaruia pana unde poate merge pentru banii respectivi. Eu, spre exemplu, nu as face ORICE pentru o suma de bani, fie ea cat de mare. In ultima vreme am constatat, din pacate, ca unii oameni se vand pentru sume socant de mici...
Nu.Pentru ca Dumnezeu ne-a lasat cu un scop.Si eventual, sa iti incalci toate principiile pentru a folosi banii in scopuri caritabile.
Teoretic se cere sa renunti la principii,si nu la sanatatea mintala,ceea ce ar face cerinta,sau cerintele respectivului,nu foarte greu de respectat, in schimbul banilor.
Adica nu mi-ar cere sa o fac cu nea Ion, sa asaltez vreo femeie in toiul noptii, si nicidecum sa mananc rahat din wc.
Deci de ce nu?
Orice nu as face, in niciun caz nu mi-as pune capat zilelor pentru suma de bani promisa.
Pai daca ti-ai pune capat zilelor...ce-ai mai face cu banii? Probabil o sa imi raspunzi ca ar ramane rudelor. Dar tu nu te-ai putea bucura de ei. Asta e ceva gen: Si se intreaba de ce-a murit
Pai da, am spus ca nu as face-o! De rude mi se cam rupe.
Ce bestie de om )