Ma daca -i spui lu d'artaghan, lui aramis si phortos despre alexandre dumas, si ca ei sunt doar personaje, se vor uita la tine precum un prunc nenascut, caruia ii vei spune ca dupa ce trece printr-un tunel, va vedea o lumina mare si va intra in ea, unde se va intalni cu mama. daca v-a putea o sa-ti zica; ce-ai ma ai innebunit? ce tunel? ce mama? ai vazut tu asa ceva? tu gandesti? sau imi spui mie povesti despre lumea cealalta? auzi la el; nastere, tunel.lumea de afara. ce inseamna afara? ce e aia mama? esti nebun fratioare.cam asa e si cu credinta asta in asa zisele povesti si minciuni. vom muri si vom vedea.nu trebuie sa ne credem unii pe altii sau sa ne convingem reciproc.este strict personala si atat.
Bai Jargoane, spui ca" Am vazut odata un film "Codul lui Dvinci" care este foarte convingator" si apoi "Sunt cam confuz. Nu stiu ce sa cred". Funda sa o pastrezi ca nu intereseaza. Hotareste-te, ori filmul te-a convins ori tu esti confuz.Ca tu nu stii ce sa crezi, este singurul adevarat, in rest "jargoane". Astept stupid.
Cred in Sf.Scriptura.Sunt unele lucruri intelepte si care se adeveresc.Plus ca Mantuitorul ne-a zis sa credem in ea, in cuvantul Lui adica.
"Codul lui DaVinci" e o mare prostie, ce nu e fondata in istorie.
Cred in Biblie, atita timp cit poate trei sferturi din ce se poate verifica am putut verifica pina acum. Desigur ca ce nu se poate verifica ramine neverificat, ramine o necunoscuta, insa exista lucruri concrete pe care Biblia le zice ce pot fi verificate in viata de zi cu zi a oricarui om, si eu pot spune ca multe s-au implinit in viata mea, pe multe din ele le-am vazut ca fiind verificate, deoarece eu personal le-am trait.
Sirdanyel:
"Biblia ne spune ca lumea a fost creata in sase zile".
Nici eu nu cred asta. Si sti de ce? Pentru ca Biblia nu spune asa ceva. Cind vorbeste de cele sase zile, vorbeste in mod simbolic. Iata argumentul: Geneza 1:14 - 19: "Dumnezeu a zis: "Să fie nişte luminători în întinderea cerului, ca să despartă ziua de noapte; ei să fie nişte semne care să arate vremurile, zilele şi anii; şi să slujească de luminători în întinderea cerului, ca să lumineze pământul." Şi aşa a fost. Dumnezeu a făcut cei doi mari luminători, şi anume: luminătorul cel mai mare ca să stăpânească ziua, şi luminătorul cel mai mic ca să stăpânească noaptea; a făcut şi stelele. Dumnezeu i-a aşezat în întinderea cerului, ca să lumineze pământul, să stăpânească ziua şi noaptea, şi să despartă lumina de întuneric. Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun. Astfel, a fost o seară, şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua a patra." Deci, scopul "luminatorilor", a Soarelui si Lunei, caci de ei e vorba, e sa "fie nişte semne care să arate vremurile, zilele şi anii". Care zile? Era deja ziua a patra. Deci in a treia zi, etalonul pentru zi si noapte, asa cum o stim noi ca fiind zi si noapte, inca nu exista. Abia in ziua a patra a aparut ceea ce noi stim ca defineste ziua asa cum o stim noi. Si atunci, daca nu a existat acel "etalon" inainte, e clar ca "ziua", asa cum e redata la creatie, nu e o zi de 24 de ore, ci mai degraba o era, o perioada de timp. E tragic daca incerci sa treci peste simbolistica Bibilei si sa iei lucrurile literal. E normal atunci sa ajungi la neintelegeri, la acele contraziceri de care se spune ca exista in Biblie. Mare atentie la interpretare! Unii studiaza ani de zile sa o faca corect, si tot nu reusesc. Si e normal intr-un fel, caci Biblia nu e o carte simpla, dupa cum raspunsurile la intrebarile fundamentale ale omenirii (si pe care Biblia le da) nu sunt simple. Poate ca am vrea sa avem de-a face cu lucrui simple, insa realitatea e mult mai complexa decit am vrea noi.
Si, dupa cum am mai zis, eu cred in toate "povestile" pe care le-ai adus in discutie pentru ca acolo unde am putut verifica Biblia, ea s-a dovedit a fi demna de crezare. Lasa povestile deoparte, ia ce spune Biblia in mod personal pentru tine (adica ce ti se adreseaza tie personal), vezi daca e real, daca poate fi verificat, verifica, si vei descoperi ca este asa cum spune ea. Eu te intreb: de ce atitia atei, necredinciosi, care au cautat sincer adevarul, cind au luat cartea in mina, au devenit credinciosi? Ce a determinat acea schimbare a gindirii, a ceea ce ei stiau pina atunci? Iti zic eu: faptele. Daca incerci faptic sa pui Biblia la incercare, ti se va dovedi ca ea are dreptate. Intotdeauna. Insa nu incerca sa deslusesti ceva acolo unde nu poate fi deslusit, ci cauta sa verifici acolo unde se poate verifica. Sunt destule pasaje care se refera la viata de zi cu zi pe care noi oamenii o traim, si afirmatiile pe care ea le face pot fi verificate pentru a fi aprobate sau respinse.
Crinu:
"Vom muri si vom vedea". Dar daca, la o clipa dupa moarte vei descoperi cruda realitate pentru tine, care nu ai crezut, ce vei face atunci?
Filmul Codul lui Da Vinci a fost facut dupa romanul lui Dan Brown, cu acelasi nume si este o opera de fictiune, nu este bazat pe date reale. Numai bine!
Sirdanyel, răspuns concis, argumentat, la subiect. Aşa este, cine crede în minunile alea, poate foarte bine să creadă şi în Stăpânul Inelelor, Star Trek sau Harry Potter. Şi cred că, la nivelul de prostie şi indobitocire cu televizorul la care s-a ajuns, sunt unii care cred că minunile văzute la tv sunt pe bune.
Dar am si eu o intrebare pentru tine : Tu ai incredere intr-un film/intr-o carte scrisa de un om simplu pe nume Dan Brown? Este doar un scriitor si atat caruia ii place sa scrie carti thriller. In plus este pasionat de coduri, chei si criptografie. Ceea ce spune el in cartea sa este doar o presupunere/ parere de a sa.
Cartea poate fi citita doar ca sa scapi de plictiseala si nu trebuie luata in serios.
Filmul e o fictiune dupa cartea scrisa de Dan Brown, dar chestia e ca nici biblia nu e inspirata din fapte reale.
Nu a avut Isus copii si nu acesta ii era scopul! Citeste noul testament si o sa te convingi.REFERITOR la codul lui davinci--Iar Duhul Sfant, prin intermediul apostolului Pavel ne spune:"Luaţi seama ca nimeni să nu vă fure cu filozofia şi cu o amăgire deşartă, după datina oamenilor, după învăţăturile începătoare ale lumii, şi nu după Hristos"(Coloseni 2:8).
Si inca ne mai invata:"Mă mir că treceţi aşa de repede de la Cel ce v-a chemat prin harul lui Hristos la o altă Evanghelie.Nu doar că este o altă Evanghelie; dar sunt unii oameni care vă tulbură şi voiesc să răstoarne Evanghelia lui Hristos. Dar, chiar dacă noi înşine sau un înger din cer ar veni să vă propovăduiască o Evanghelie deosebită de aceea pe care v-am propovăduit-o noi, să fie anatema! Cum am mai spus, o spun şi acum: dacă vă propovăduieşte cineva o Evanghelie deosebită de aceea pe care aţi primit-o, să fie anatema!"(Gal. 1:6-9).
Dupa ce Mel Gibson a facut filmul Patimile lui Hristos, au aparut jocuri pe calculator, in care Mel Gibson era o caricatura alcoolica. Cineva s-a razbunat in mod murdar. Insa aceasta razbunare a costat; cine a avut interesul sa cheltuie niste bani pentru distrugerea lui Mel Gibson? Este posibil ca si aceasta "capodopera" (Codul lui Da Vinci) sa fie sponsorizata. Ideea este ca oamenii care au fost in preajma lui Iisus sau schimbat radical, dincolo de puterea de schimbare fireasca a omului. Un pescar fara carte si impulsiv ajunge orator, desfranata ajunge casta, Zaheu isi vinde averile... Dar si din cei care, la sute de ani mai tarziu, au fost aproape de Iisus sau schimbat. Sfantul Serafim de Viritza era comerciant de bauturi alcoolice, Sfantul Nifon al Constantianei era un tanar impatimit, care isi trecea noptile in chiolhanuri...
"codul lui da vinci" e o mare porcarie, daca zici ca esti credincios mai bine ai avea incredere in Biblie decat intr-un film de la hollywood
@sirdaniel
"Daca voi credeti toate aceste povesti, atunci tu esti cel care are probleme, nu eu. Toate aceste mituri incalca legile naturii, contrazic stiinta, si nu corespund realitatii sau logicii. Daca nu realizezi asta, atunci nu poti separa fantezia de realitate. Nu conteaza numarul celor care accepta sa fie amagiti de catre oamenii "sfinti"; o minciuna acceptata de multi este tot o minciuna."
Cine spune ca Dumnezeu se conformeaza legilor stiintei? Sau ca el face parte din realitatea asta materiala?
Filmul ala e o mare prostie. E facut numai ca sa dea bine la public si sa umple de banii pe cei ce i-a traznit nebuneala sa-l faca. Biblia este Biblie si nu exista o singura minciuna in ea. Poate acum nu crezi in Biblie dar mai tarziu vei regreta!
Ca sa afli adevarul despre crestinism te poti uita la documentariul Zeitgeist, este cel mai vizionat documentar de pe internet, iti garantez 100% ca nu vei regreta, codul lui da vinci este fictiune, astea sunt dovezi istorice si stiintifice, nu este ca orice porcarie de documentar.
Eu personal nu cred in nici o religie, poate ca exista o putere superioara care face lucrurile sa se miste sau poate ca exista karma, dar probabil a uitat demult ca a creat acest pamant printre alte zeci de milioane de planete si in nici un caz nu ne iubeste, pe pamant exista razboi, oameni care se scalda in bani si oameni care mor de foame, unii se imbogatesc de pe urma crimelor si duc o viata fericita, iar altii se chinuiesc cu munca si fericirea trece pe langa ei, daca lui Dumnezeu chiar i-ar pasa, ar mai lasa asta sa se intample? chestia cu raiul este o aiureala, adica a murit cineva si s-a intors sa ne zica daca a fost sau nu in rai/iad? nu cred, sunt doar inventii create de capetele lumii pentru a instaura ordine, ca doar religia indeamna la ordine, supunere, crede si nu cerceta, exact cum ar vrea cei ce conduc aceasta lume, ca noi sa nu avem nici un habar de ce fac ei acolo, ceea ce se si intampla de fapt.
Religia crestina este facuta dupa astronomie de fapt, daca urmaresti acel documentar, Zeitgeist, o sa vezi cum sta treba, nu a primit licenta sa fie difuzat dar este peste tot pe net.
Fiecare crede in ce vrea.
(24 Noiembrie 2010 21:21 )
""theozzy a răspuns:
Eu nu cred ca in Biblie, nu cred nici in credinta asta stupida in care suntem de fapt fortati sa credem ( unii)... Tu.asa. ti-ai pus vreodata intrebarea : Daca Dumnezeu a creat totul, atunci cine l-a creat pe Dumnezeu? ""
Cum de iti permiti sa pui o asemenea intrebare? noi suntem mult mai prejos decat lucrurile astea, noi nu suntem in stare sa judecam, de ce nu te gandesti cine te-a creeat pe tine. Toate perfectiiunile corpului ...Crezi ca toate astea nu sunt gandite? crezi ca suntem trasi din maimuta? atunci maimuta cine a creeat-o? cine a putut sa o puna in miscare? Cine altcineva decat un creator, un Dumnezeu...cand te uiti la Soare. Nu te gandesti ca cineva s-a a creeat toate astea, lumina, intunericul, miscarile corpului.catodata stai si te uiti la mana si te gandesti cum de e posibil sa o controlezi,,,, intai gandeste. Noi toti suntem limitati mintal. E maipresus decat mintea umana. Si tu mai intrebi Cine l-a creat pe Dumnezeu?
Pune intrebarea ta si pe Raspuns-Rapid, poate gasesti raspuns si mai castigi si 3 cartele vodafone cu 1000 de minute si 100 sms uri! www.raspuns-rapid.info/concurs
Mana omului intodeauna a "tremurat". Din Biblie lipsesc 20 de ani din viata lui Iisus Christos si nimeni nu stie nimic.Deci,este foarte probabil ca Iisus sa fii avut urmasi in acesti ani. Iar daca vrei parerea mea... cei care au scris carti despre Iisus, sunt urmasii celor care l-au rastignit pe cruce.
Eu nu cred ca in Biblie, nu cred nici in credinta asta stupida in care suntem de fapt fortati sa credem ( unii)... Tu.asa. ti-ai pus vreodata intrebarea : Daca Dumnezeu a creat totul, atunci cine l-a creat pe Dumnezeu? )
AvalohAlyn întreabă: