| dracu14 a întrebat:

Credeti in egalitate din punct de vedere rasial(adica toti sunt oameni, toti sunt egali)sau credeti in superioritatea unei anumite rase(adica considerati ca rasa alba este superioara celei negre sau invers)?

46 răspunsuri:
| thewomaninwhite a răspuns:

Eu cred in egalitate cu totii suntem oameni indiferent de rasa

| catafan a răspuns:

Eu cred ca ambele rase au prosti si destepti deci...

| WhatheWow a răspuns:

Egali în ce? Dacă te referi la inteligență, sunt ceva diferențe, la fel și din alte puncte de vedere însă e chestiune de statistică și trebuie să găsești pe undeva.
În principiu ar trebui să fim egali cel puțin în șanse dar asta e deja politică și intră la o altă categorie.

| Rock10 a răspuns:

Imi doresc o egalitate între rase, dar datorită diferențelor mari dintre lumea I și lumea a III-a(ex: africani) încă e destul de greu să vorbim de o egalitate a maselor. Consider că nivelul de trai ridicat al europenilor (doar ca exemplu) îi face pe aceștia să se simtă superiori față de cei defavorizați (referire la lumea I).

| Oana92 a răspuns:

Cred in egalitate. Culoarea pielii este doar un mod de adaptare a pielii la cantitatea de soare, atat!

| Oana92 a răspuns (pentru WhatheWow):

Diferenta de inteligenta este explicabila. In Africa sunt foarte multi oamenii care nu au acces la invatamant. Logic ca media lor de inteligenta este mai mica decat a europenilor, a americanilor sau a japonezilor. Acei copii poate au potential intelectual peste medie, dar traiesc la limita existentei...

| Tlbi a răspuns:

Ca si rasa suntem diferiti ca oameni pentru ca avem un trai diferit, un mod de gandire diferit, dar in principal tot oameni suntem si n-ar trebui sa uitam niciodata asta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Toti suntem egali.

| WhatheWow a răspuns (pentru Oana92):

Eu nu am spus " de ce ", am spus că nu suntem chiar egali în această privință. Dar după cum bine ai observat, eu nu am dat exemplu și nici nu am făcut referire la albi sau negri; mai sunt și alte rase în lume.

| Terentee22 a răspuns:

Omul nu ar trebui judecat doar din cauza pigmentilor dar nu ai cum frate, cand vezi zeci de mii de tigani care stiu doar sa cerseasca si sa dea in cap, iti vine sa-i eutanasiezi pe toti fara regrete.

| Lizzu a răspuns:

"adica considerati ca rasa alba este superioara celei negre sau invers?"

--NU!
Rasele sunt egale pentru ca toti suntem oameni,indiferent de culoare,de forma ochilor, a parului, a pielii.

Nici o rasa nu e mai presus decat alta.
Oamenii pot si destepti,profunzi,realisti indiferent de rasa din care face parte.
Timpurile s-au schimbat,dar nu total,iar discriminarea inca exista. De ce?

Sper sa vina o era in care discriminarea sa nu-si mai aiba loc printre noi,oamenii.
Egalitatea e universala,un om bogat nu este mai presus decat un om sarac.
De multe ori omul sarac poate fi mai profund si mai constient de viata,mai cinstit si mai tolerant decat este cel bogat. Banii sau rasa nu conteaza,nu au granite.

Toti suntem oameni,toti am fost adusi sau creati,cum vreti,aici pe aceeasi planeta,Pamant se numeste, traim aceeasi realitate, aceeasi dimensiune, respiram acelasi aer planetar, suntem EGALI.

| Oana92 a răspuns (pentru Terentee22):

Nu culoarea pielii ii face asa pe tigani, ci cultura lor si mai ales faptul ca noi nu doar ca toleram asemenea comportament si le si incurajam...si cand zic noi ma refer la oameni in general, nu la romani(cei din franta au dovedit ca sunt mai prosti ca noi)

| Oana92 a răspuns (pentru WhatheWow):

Mdah,doar ca in general cam asta este cauza. Si in cazul arabilor de exemplu este la fel, femeile nu au voie sa faca scoala si normal ca per total au un nivel de iq mai mic decat a altor popoare.

| WhatheWow a răspuns (pentru Oana92):

Da, cauze există și nu sunt puține.

| Terentee22 a răspuns (pentru Oana92):

Pai normal ca nu culoarea ii face sa dea in cap, am vazut tigani mai albi ca mine dar pana la urma tot tigani erau...dar ce vorbim aici? nu era discutia despre cultura raselor, era despre culoare. un negru nascut si crescut in america mai are cultura africana? nu mai are si totusi unii albi sunt rasisti cu el din cauza culorii pielii.
intelege tu?

Eu am inteles perfect!

NOname
| NOname a răspuns:

Cred în drepturi egale pentru toţi. Şi nu consider că există rase inferioare sau superioare.

Eu cam sufar de paranoia asa ca te intreb, ai vorbit serios sau ai fost ironica si ai spus asta doar ca sa scapi de mine, considerand ca nu merit un alt argument? laughing

| Mădă0611 a răspuns:

Suntem toti egali, dar tot sunt rasista. laughing
De ce un alb sa-i fie superior unui negru daca albul e prost de bubuie si negrul deloc? Sau invers.

OOO Doamne! Am vb serios, ce e asa de greu de inteles in ce ai spus tu? Ma duce capul, nu sunt batuta in caplaughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca-ti spun doar din punctul meu de vedere atunci raspunsul este Da categoric. Toti oamenii sunt egali.
Daca-ti spun din ce-am vazut prin lumea asta, atunci raspunsul este Nu. Nu numai ca nu sunt egali, dar unele natii sunt de departe preferate in unele parti ale lumii: cei care vorbesc engleza nativ, apoi tarile UE, asiatici:japonia si coreea de sud, europa de est si de-aici restul.

Spune-mi ca-s cel mai destept si ca ma iubesti.

Nu se poatelaughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Că tot venii vorba, vă recomand filmul American History X (1998).
Pot spune că este un film psihologic, avem multe de învățat din acest film.
Absolut genial.
http://fc00.deviantart.net/......Poster.gif

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Stii e usor sa-ti dai cu parerea si sa fii tolerant cu anumite rase, doar pentru ca tu ii eviti si nu te lovesti zilnic de ei.
Nu e nicio diferenta, multi dintre negri s-au detasat prin munca sau mai bine zis, au iesit din cercul vicios al prejudecatilor rasiale.
Noi avem probleme cu romii deocamdata, iar 3% daca ajung doctori sau au un comportament civizat, asta nu inseamna ca restul de 97 au dreptul sa fie catalogati altfel, doar pentru ca stau paraziti pe langa meritele altora.
Rasa alba nu a dovedit ca e superioara, chiar si in procente, cand compari cele doua rase, ai sa vezi ca stam mai prost la capitolul inventatori.

| MMihai a răspuns:

Credeti in egalitate din punct de vedere rasial(adica toti sunt oameni, toti sunt egali)sau credeti in superioritatea unei anumite rase(adica considerati ca rasa alba este superioara celei negre sau invers)?== întrebarea pusă astfel, probează debusolare!

Proști sunt în toate rasele omenești!
Nu am avut cum să îi număr pe fiecare, că erau prea mulți!
De asemenea în fiecare rasă omenească există și oameni deștepți!
Nici de astă dată, nu am avut cum să îi număr pe fiecare, că erau prea mulți!

Toți sunt oameni, sunt egali, ( cu toții), în fața legilor.

Prost sau inteligent, este ceva individual, și nu are treabă cu rasa / cu apartenența la o rasă sau la alta.

Cretini ca Hitler și maimuțele lui, ( la noi demenții precum : Antonescu, Codreanu, Sima șamd ), vorbeau despre rase superioare și de rase inferioare.

Statistic s-ar putea vorbii de lucruri, care pe medie statistică, ar putea caracteriza anumite grupări populaționale, dar aici este și treabă de obiceiuri și de educație, și de societatea în care s-a dezvoltat, un anume om și generalizările nu se aplică la fiecare individ în parte.

| Hombre a răspuns (pentru Terentee22):

Cum bai eutanasiati, exterminati poate vrei sa spui.

Răspuns utilizator avertizat
| sublime89 a răspuns:

Dupa ce poza ai, probabil tu nu prea crezi in egalitatea asta intre oameni laughing

| anonimg a răspuns:

Cred în egalitate.
Dar sunt şi rasist din punct de vedere al bunului simţ, al omeniei. De aceea fug de ţigani cât mă ţin picioarele şi de tot ceea ce se numeşte om rău.