Cred în drepturi egale pentru toţi. Şi nu consider că există rase inferioare sau superioare.
Credeti in egalitate din punct de vedere rasial(adica toti sunt oameni, toti sunt egali)sau credeti in superioritatea unei anumite rase(adica considerati ca rasa alba este superioara celei negre sau invers)?== întrebarea pusă astfel, probează debusolare!
Proști sunt în toate rasele omenești!
Nu am avut cum să îi număr pe fiecare, că erau prea mulți!
De asemenea în fiecare rasă omenească există și oameni deștepți!
Nici de astă dată, nu am avut cum să îi număr pe fiecare, că erau prea mulți!
Toți sunt oameni, sunt egali, ( cu toții), în fața legilor.
Prost sau inteligent, este ceva individual, și nu are treabă cu rasa / cu apartenența la o rasă sau la alta.
Cretini ca Hitler și maimuțele lui, ( la noi demenții precum : Antonescu, Codreanu, Sima șamd ), vorbeau despre rase superioare și de rase inferioare.
Statistic s-ar putea vorbii de lucruri, care pe medie statistică, ar putea caracteriza anumite grupări populaționale, dar aici este și treabă de obiceiuri și de educație, și de societatea în care s-a dezvoltat, un anume om și generalizările nu se aplică la fiecare individ în parte.
Ca si rasa suntem diferiti ca oameni pentru ca avem un trai diferit, un mod de gandire diferit, dar in principal tot oameni suntem si n-ar trebui sa uitam niciodata asta.
Defineste cuvantul superior. Apropos, nu tu ai zis ca sunt toti javre, adica indiferent de rasa sunt egali ca javre?:}
Democartic vorbind ar trebuie safim egali, dar egali in toate.Ca inteligenta da sint deosebiri clare si diferente foarte mari.Normal rasa alba este net superioara cele negre. Uite in Africa aia si acum umbla cu frunze de banan in jurul mijlocului.Cine ia tinut sa evolueze? Atit ia dus mintea atit au facut.Plus de asta clima a jucat si joaca un rol important in tot.Nu vezi aia avind cald odata nu prea ia interesat sa faca ceva, apoi culegeau din natura, deci erau si sint si lenesi.Cind conditiile te obliga sa faci ceva pentru a supravietui atunci mintea incepe sa lucreze, muschii la fel deci te faci om harnic, gospodar.Ai vazut tu arab sau african gospodar? Sa fim seriosi.Deci lipsa de activitate atrage dupa sine si creativitate scazuta sau deloc si lene cit cuprinde.E maibine sastau la umbra cocotierului sa numar margele sau dinti de crocodil decit sa dau cu sapa nu? Pina la urma munca te face sagindesti ceva maimult.Dar nici prea multa munca parca strica.Deci clar exista rase superioare si cea mai sup. este rasa alba normal.Rasele cindva au fost egale, au avut sanse egale, ba unele au fost chiar favorizate denatura si tocmai alea se pare au ramas in urma.Pevremuri deci cine impiedicau acele rase sa mearga inainte sagindeasca? Acum unia vor spune pai europenii.Ok da cindva da dar inainte? Americanii nu cunoasteau nici roata auzi roata ei habar naveau de roata cind europenii deja zburau vorba vine.Pai cum poti sa spui ca rasa alba nu e superioara.Pe americani cine ia mai asuprit sau sai ingradeasca? Si eu zic din contra cind te cucerete o civilizatie mai avanzata mergi si tu cu aia te adaptezi, vezi cazulciorilor din america care devin citareti, actori si asa mai departe.Arata cite ciori africane sint vedete, care ajung mari oameni, actori sau stiu si eu ce altceva.Deci avem clar rase mai superioare si altele ceva mai lenese sa nu le zic altfel.Dar cuvintul ar fi lenes si daca esti lenes, asta atrage dupa sine si mintea care este mai inceata sau mai putin inovatoare.A ca vii tu si deja vezi ceva la mine si copii si mai pui tu ceva acolo ca ai vazut in jungla aia nu arata nimic.Fii tu ala creator nu doar sa imbunatatesti.
Cred în egalitate.
Dar sunt şi rasist din punct de vedere al bunului simţ, al omeniei. De aceea fug de ţigani cât mă ţin picioarele şi de tot ceea ce se numeşte om rău.
Suntem toti egali, dar tot sunt rasista.
De ce un alb sa-i fie superior unui negru daca albul e prost de bubuie si negrul deloc? Sau invers.
Cred in egalitate. Culoarea pielii este doar un mod de adaptare a pielii la cantitatea de soare, atat!
"adica considerati ca rasa alba este superioara celei negre sau invers?"
--NU!
Rasele sunt egale pentru ca toti suntem oameni,indiferent de culoare,de forma ochilor, a parului, a pielii.
Nici o rasa nu e mai presus decat alta.
Oamenii pot si destepti,profunzi,realisti indiferent de rasa din care face parte.
Timpurile s-au schimbat,dar nu total,iar discriminarea inca exista. De ce?
Sper sa vina o era in care discriminarea sa nu-si mai aiba loc printre noi,oamenii.
Egalitatea e universala,un om bogat nu este mai presus decat un om sarac.
De multe ori omul sarac poate fi mai profund si mai constient de viata,mai cinstit si mai tolerant decat este cel bogat. Banii sau rasa nu conteaza,nu au granite.
Toti suntem oameni,toti am fost adusi sau creati,cum vreti,aici pe aceeasi planeta,Pamant se numeste, traim aceeasi realitate, aceeasi dimensiune, respiram acelasi aer planetar, suntem EGALI.
Egali în ce? Dacă te referi la inteligență, sunt ceva diferențe, la fel și din alte puncte de vedere însă e chestiune de statistică și trebuie să găsești pe undeva.
În principiu ar trebui să fim egali cel puțin în șanse dar asta e deja politică și intră la o altă categorie.
Diferenta de inteligenta este explicabila. In Africa sunt foarte multi oamenii care nu au acces la invatamant. Logic ca media lor de inteligenta este mai mica decat a europenilor, a americanilor sau a japonezilor. Acei copii poate au potential intelectual peste medie, dar traiesc la limita existentei...
Pai normal ca nu culoarea ii face sa dea in cap, am vazut tigani mai albi ca mine dar pana la urma tot tigani erau...dar ce vorbim aici? nu era discutia despre cultura raselor, era despre culoare. un negru nascut si crescut in america mai are cultura africana? nu mai are si totusi unii albi sunt rasisti cu el din cauza culorii pielii.
intelege tu?
Eu am inteles perfect!
Eu cam sufar de paranoia asa ca te intreb, ai vorbit serios sau ai fost ironica si ai spus asta doar ca sa scapi de mine, considerand ca nu merit un alt argument?
OOO Doamne! Am vb serios, ce e asa de greu de inteles in ce ai spus tu? Ma duce capul, nu sunt batuta in cap
Spune-mi ca-s cel mai destept si ca ma iubesti.
Nu se poate
Avem cu toti drepturi egale indeferent de sex culoare sau religie.
''pana cand culoarea pielii va fi mai importanta decat culoarea ochilor vor fi mereu razboaie''
Cit.- Bob Marley
(inspirat dintr-un discurs apartinut lui Haile Selassie)
http://youtu.be/loFDn94oZJ0
Daca-ti spun doar din punctul meu de vedere atunci raspunsul este Da categoric. Toti oamenii sunt egali.
Daca-ti spun din ce-am vazut prin lumea asta, atunci raspunsul este Nu. Nu numai ca nu sunt egali, dar unele natii sunt de departe preferate in unele parti ale lumii: cei care vorbesc engleza nativ, apoi tarile UE, asiatici:japonia si coreea de sud, europa de est si de-aici restul.
Că tot venii vorba, vă recomand filmul American History X (1998).
Pot spune că este un film psihologic, avem multe de învățat din acest film.
Absolut genial.
http://fc00.deviantart.net/......Poster.gif
Stii e usor sa-ti dai cu parerea si sa fii tolerant cu anumite rase, doar pentru ca tu ii eviti si nu te lovesti zilnic de ei.
Nu e nicio diferenta, multi dintre negri s-au detasat prin munca sau mai bine zis, au iesit din cercul vicios al prejudecatilor rasiale.
Noi avem probleme cu romii deocamdata, iar 3% daca ajung doctori sau au un comportament civizat, asta nu inseamna ca restul de 97 au dreptul sa fie catalogati altfel, doar pentru ca stau paraziti pe langa meritele altora.
Rasa alba nu a dovedit ca e superioara, chiar si in procente, cand compari cele doua rase, ai sa vezi ca stam mai prost la capitolul inventatori.
Negrii au alta genetica fata de noi, albii, eu totusi sunt de acord cu teoria conform careia negrii sunt primele fiinte de pe planeta, si din cauza climatului in care traiau (60 de grade ziua ),adn-ul lor s-a modificat iar pigmentul a devenit negru,deci nu e vorba de suprioritate rasiala, pentru ca daca toti crestem in aceeasi educatie mod si stil de viata toti suntem la fel, eu ma raportez la prezent, daca rasa ariana a existat intr-adevar se poate ca ei sa fie superiori, e o tema care se poate discuta la un seminar de 5 zile ca exista mii de argumente pe tema asta.
Egalitate intr-un fel da, intr-un fel nu adica nu-s rasist dar sunt realist noi europenii si americani i-am intrecut cu mult pe africani, pe alta parte in ce priveste Asiatici ei sunt in aceiasi stampa cu America, dar privind si tara. De exemplu China e cea mai dezvoltata tara d.p.d.v tehnologic din Asia, iar cea mai slaba e India.
Rasa alba este mai dezvoltata mental(sa recunoastem), pentru ca a fost pusa in conditii mai grele cum ar fi:cautarea hranii, iarna respectiv foc si asta i-a facut sa evolutioneze mai repede.Rasa neagra a trait in zona mereu calda si cu hrana indestulata, pina acum aborigenii sunt de culoare neagra.
Albii foloseau negrii ca sclavi, invatindui si au aparut multe stereotipuri. Oricum toti suntem egali. Bafta! Funda?
Vorbim de oameni, nu vorbim de rase. Iar egalitatea intre oameni se refera la doua lucruri: drepturi si libertati. Aceasta idee de egalitate spune asa: toti oamenii au aceleasi drepturi si libertati indiferent de rasa, orientare sexuala, credinta etc.
Niciodata egalitatea dintre oameni nu pune problema inteligentei, penisurilor, sanilor sau a muschilor, ci se refera la ceea ce Constitutia poate oferi cetatenilor.
Dar egalitatea e o fantezie, nu e o institutie sau o persoana care sa ne urecheze daca discriminam pe cineva. Insa cred in legile unui stat, cred intr-o Constitutie care imi ofera drepturi si libertati, si in acelasi timp mi le apara.
Cu totii suntem oameni, cu toti suntem facuti din carne si oase si cu totii suntem egali dar din pacate in acest sistem corupt acest lucru a fost ignorat
Omule! NU MAI GANDII ASA!
SI DA! Toti suntem EGALII!
Numai ca noi, ca fiinte educate ce ne credem, ATENTIE am spus ''ce ne credem'', nu acceptam EGALITATEA.
Ba chiar mai mult, multi dispretuiesc egalitatea.
Iar banii sunt cei care separa omul inferior de omul superior, bogatia, si asa mai departea, iar din moment ce omul vede banii nu se mai gandeste la egalitate si alte chestii.
Intelegi, omul este cea mai a dracu fiinta din univers.
Sa numai gandesc asa cum, imi citesti gandurile sau ce?
Vorbeşte în numele tău.
Omul nu ar trebui judecat doar din cauza pigmentilor dar nu ai cum frate, cand vezi zeci de mii de tigani care stiu doar sa cerseasca si sa dea in cap, iti vine sa-i eutanasiezi pe toti fara regrete.
Nu culoarea pielii ii face asa pe tigani, ci cultura lor si mai ales faptul ca noi nu doar ca toleram asemenea comportament si le si incurajam...si cand zic noi ma refer la oameni in general, nu la romani(cei din franta au dovedit ca sunt mai prosti ca noi)
Cum bai eutanasiati, exterminati poate vrei sa spui.
Imi doresc o egalitate între rase, dar datorită diferențelor mari dintre lumea I și lumea a III-a(ex: africani) încă e destul de greu să vorbim de o egalitate a maselor. Consider că nivelul de trai ridicat al europenilor (doar ca exemplu) îi face pe aceștia să se simtă superiori față de cei defavorizați (referire la lumea I).
E o prostie. Au pus-o in practica bolsevicii si s-au ars pe viata. Nu exista rasa superioara, a incercat s-o schiteze Fr. Nietzsche si a dovedit inutilitatea sa prin cuvintele lui Zarathustra. Deci Dracule cu numarul 14, pune mina si te documenteaza. Pa
Sa ma documentez despre ce, de unde stii tu ce gandesc eu, eu am pus o intrebare, raspundeti la subiect, vad ca site-ul asta e plin de ghicitori...
Nu conteaza ce rasa e cineva, conteaza sa privesti dincolo de asta, in interiorul lui. Daca o parte dintr-o rasa e proasta sau rea nu inseamna ca toti sunt asa. Generalizarea distruge umanitatea.
mitza_9477 întreabă: