| dracu14 a întrebat:

Credeti in egalitate din punct de vedere rasial(adica toti sunt oameni, toti sunt egali)sau credeti in superioritatea unei anumite rase(adica considerati ca rasa alba este superioara celei negre sau invers)?

46 răspunsuri:
| OOOLEOOO a răspuns:

Avem cu toti drepturi egale indeferent de sex culoare sau religie.

''pana cand culoarea pielii va fi mai importanta decat culoarea ochilor vor fi mereu razboaie''
Cit.- Bob Marley
(inspirat dintr-un discurs apartinut lui Haile Selassie)

http://youtu.be/loFDn94oZJ0

| 1DobreMihai1 a răspuns:

Cu totii suntem oameni, cu toti suntem facuti din carne si oase si cu totii suntem egali dar din pacate in acest sistem corupt acest lucru a fost ignorat

| UnOmModest a răspuns:

Omule! NU MAI GANDII ASA!
SI DA! Toti suntem EGALII!
Numai ca noi, ca fiinte educate ce ne credem, ATENTIE am spus ''ce ne credem'', nu acceptam EGALITATEA.
Ba chiar mai mult, multi dispretuiesc egalitatea.
Iar banii sunt cei care separa omul inferior de omul superior, bogatia, si asa mai departea, iar din moment ce omul vede banii nu se mai gandeste la egalitate si alte chestii.
Intelegi, omul este cea mai a dracu fiinta din univers.

| dracu14 explică (pentru UnOmModest):

Sa numai gandesc asa cum, imi citesti gandurile sau ce?

NOname
| NOname a răspuns (pentru UnOmModest):

Vorbeşte în numele tău.

| relian a răspuns:

Democartic vorbind ar trebuie safim egali, dar egali in toate.Ca inteligenta da sint deosebiri clare si diferente foarte mari.Normal rasa alba este net superioara cele negre. Uite in Africa aia si acum umbla cu frunze de banan in jurul mijlocului.Cine ia tinut sa evolueze? Atit ia dus mintea atit au facut.Plus de asta clima a jucat si joaca un rol important in tot.Nu vezi aia avind cald odata nu prea ia interesat sa faca ceva, apoi culegeau din natura, deci erau si sint si lenesi.Cind conditiile te obliga sa faci ceva pentru a supravietui atunci mintea incepe sa lucreze, muschii la fel deci te faci om harnic, gospodar.Ai vazut tu arab sau african gospodar? Sa fim seriosi.Deci lipsa de activitate atrage dupa sine si creativitate scazuta sau deloc si lene cit cuprinde.E maibine sastau la umbra cocotierului sa numar margele sau dinti de crocodil decit sa dau cu sapa nu? Pina la urma munca te face sagindesti ceva maimult.Dar nici prea multa munca parca strica.Deci clar exista rase superioare si cea mai sup. este rasa alba normal.Rasele cindva au fost egale, au avut sanse egale, ba unele au fost chiar favorizate denatura si tocmai alea se pare au ramas in urma.Pevremuri deci cine impiedicau acele rase sa mearga inainte sagindeasca? Acum unia vor spune pai europenii.Ok da cindva da dar inainte? Americanii nu cunoasteau nici roata auzi roata ei habar naveau de roata cind europenii deja zburau vorba vine.Pai cum poti sa spui ca rasa alba nu e superioara.Pe americani cine ia mai asuprit sau sai ingradeasca? Si eu zic din contra cind te cucerete o civilizatie mai avanzata mergi si tu cu aia te adaptezi, vezi cazulciorilor din america care devin citareti, actori si asa mai departe.Arata cite ciori africane sint vedete, care ajung mari oameni, actori sau stiu si eu ce altceva.Deci avem clar rase mai superioare si altele ceva mai lenese sa nu le zic altfel.Dar cuvintul ar fi lenes si daca esti lenes, asta atrage dupa sine si mintea care este mai inceata sau mai putin inovatoare.A ca vii tu si deja vezi ceva la mine si copii si mai pui tu ceva acolo ca ai vazut in jungla aia nu arata nimic.Fii tu ala creator nu doar sa imbunatatesti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Negrii au alta genetica fata de noi, albii, eu totusi sunt de acord cu teoria conform careia negrii sunt primele fiinte de pe planeta, si din cauza climatului in care traiau (60 de grade ziua laughing ),adn-ul lor s-a modificat iar pigmentul a devenit negru,deci nu e vorba de suprioritate rasiala, pentru ca daca toti crestem in aceeasi educatie mod si stil de viata toti suntem la fel, eu ma raportez la prezent, daca rasa ariana a existat intr-adevar se poate ca ei sa fie superiori, e o tema care se poate discuta la un seminar de 5 zile ca exista mii de argumente pe tema asta.

| KateMiddleton a răspuns:

Rasa alba este mai dezvoltata mental(sa recunoastem), pentru ca a fost pusa in conditii mai grele cum ar fi:cautarea hranii, iarna respectiv foc si asta i-a facut sa evolutioneze mai repede.Rasa neagra a trait in zona mereu calda si cu hrana indestulata, pina acum aborigenii sunt de culoare neagra.
Albii foloseau negrii ca sclavi, invatindui si au aparut multe stereotipuri. Oricum toti suntem egali. Bafta! Funda?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Egalitate intr-un fel da, intr-un fel nu adica nu-s rasist dar sunt realist noi europenii si americani i-am intrecut cu mult pe africani, pe alta parte in ce priveste Asiatici ei sunt in aceiasi stampa cu America, dar privind si tara. De exemplu China e cea mai dezvoltata tara d.p.d.v tehnologic din Asia, iar cea mai slaba e India.

| Krokodil a răspuns:

Majoritatea intelegeti prin rasism doar ca unu e mai negru la piele.

| LifeisALL a răspuns:

Nu conteaza ce rasa e cineva, conteaza sa privesti dincolo de asta, in interiorul lui. Daca o parte dintr-o rasa e proasta sau rea nu inseamna ca toti sunt asa. Generalizarea distruge umanitatea.

| stpu a răspuns:

Vorbim de oameni, nu vorbim de rase. Iar egalitatea intre oameni se refera la doua lucruri: drepturi si libertati. Aceasta idee de egalitate spune asa: toti oamenii au aceleasi drepturi si libertati indiferent de rasa, orientare sexuala, credinta etc.
Niciodata egalitatea dintre oameni nu pune problema inteligentei, penisurilor, sanilor sau a muschilor, ci se refera la ceea ce Constitutia poate oferi cetatenilor.
Dar egalitatea e o fantezie, nu e o institutie sau o persoana care sa ne urecheze daca discriminam pe cineva. Insa cred in legile unui stat, cred intr-o Constitutie care imi ofera drepturi si libertati, si in acelasi timp mi le apara.

| eliaclodia a răspuns:

Defineste cuvantul superior. Apropos, nu tu ai zis ca sunt toti javre, adica indiferent de rasa sunt egali ca javre?:}

| agoodfriend a răspuns:

E o prostie. Au pus-o in practica bolsevicii si s-au ars pe viata. Nu exista rasa superioara, a incercat s-o schiteze Fr. Nietzsche si a dovedit inutilitatea sa prin cuvintele lui Zarathustra. Deci Dracule cu numarul 14, pune mina si te documenteaza. Pa

| dracu14 explică (pentru agoodfriend):

Sa ma documentez despre ce, de unde stii tu ce gandesc eu, eu am pus o intrebare, raspundeti la subiect, vad ca site-ul asta e plin de ghicitori...

| заяизмск a răspuns:

Multa ipocrizie in comentariile de mai jos...
Un om care are multe calitati, este harnic, ii place ordinea si disciplina si care duce o viata fara griji toate acestea obtinute prin efort propriu poate fi considerat egal cu cineva care este lenes si nu reuseste sa faca nimic cu viata sa? Eu zic ca nu poate fi vorba de egalitate. La unul predomina calitatile iar la altul predomina defectele. Asta este valabil si in acest joc al raselor. Rasa alba este superioara rasei negre! Asta spune stiinta, asta poate vedea orice om intreg la minte.
Deci, stiinta spune asa : oamenii ce s-au dezvoltat in regiunile nordice sau in general cu climat rece (englezi, germani, scandinavi, rusi) sunt oameni mult mai harnici, au o structura ceva mai solida, au invatat sa traiasca in comunitati, sa se ajute, sa se dezvolte. Toate astea nu s-au intamplat intr-o zi. Practic conditile climatice le-au influentat gena atat fizic (ten alb, par blond, ochi albastri) cat si comportamental (harnicie, nu exista conceptul de lene, munca in echipa). Unicul defect al nordicilor este agresivitatea, clima a dezvoltat si o usoara iritabilitate, rigiditate (ex. coloniile britanice, regimul nazist, regimul comunist). Acestia sunt ordicii, oamenii albi.
Cu cat culoare este mai inchisa cu atat popoarele acelea sunt mai putin dezvoltate. Sa incepem cu Europa. Grecia - climat cald, mediteranian. Caldura duce catre inactivitate, oamenii se feresc sa munceasca in caldura. Uitati-va la voi vara, nu ai chef de nimic, eventual sa stai la o piscina cu paharul de suc in mana. Iarna mergi repede pe strada, te grabesti daca esti undeva afara in timp ce vara nu iti vine sa te mai ridici de pe canapea. Negrii sunt cei care au trait intr-un climat cald extrem. Ei nu au dezvoltat conceptul de munca, de comunitate, de lucru in echipa.
Aruncati o privire la nordicii de mai sus si aruncati o privire si la africani. Gena a fost modificata de clima, asta spune stiinta si asta ne arata si realitatea de zi cu zi. Ne nastem diferiti. Unii sunt mai buni, altii mai putin buni. Eu sunt foarte mandra de culoarea mea! Eu nu ma consider egala cu Esmeralda, vecina mea. Insa nu vreau sa exagerez, in ambele categorii exista exceptii.