| zorialbi a întrebat:

Credeti in existenta vamilor vazduhului (care sunt 24 la numar si prin care trece sufletul in primele 3 zile de dupa moarte, inainte sa fie dus in fata lui Dumnezeu)? Le voi enumera aici:
Vama I: a vorbirii in desert
Vama a II-a: a minciunii
Vama a III-a: a osandirii, clevetirii si a judecarii aproapelui
Vama a IV-a: a lacomiei si betiei
Vama a V-a: a lenevirii
Vama a VI-a: a furtului
Vama a VII-a: a iubirii de argint
Vama a VIII-a: a cametei
Vama a IX-a: a nedreptatii
Vama a X-a: a zavistiei (invidiei)
Vama a XI-a: a mandriei
Vama a XII-a - a maniei si iutimii
Vama a XIII-a: a pomenirii de rau
Vama a XIV-a: a uciderii
Vama a XV-a: a vrajitoriei
Vama a XVI-a: a desfranarii
Vama a XVII-a: a preadesfranarii (adulter)
Vama a XVIII-a: a sodomiei si gomoriei
Vama a XIX-a: a ereziei
Vama a XX-a: a zgarceniei
Vama a XXI-a: a idolatrizarii si a credintelor demonice
Vama a XXII-a: a sulimenirilor
Vama a XXIII-a: a fumatului
Vama a XXIV-a: a simoniei

Vamile vazduhului au fost descoperite de ingerul Domnului Sfantului Macarie Egipteanul. O marturisesc si multi Sfinti Parinti, in special ascetii (vezi Everghetinos, vol. A, 10). Marele Antonie zice ca, atunci cand Apostolul Pavel vorbeste despre duhurile din aer, vrea sa spuna despre vami (Everghetinos, vol. 1, p. 156), deci despre demonii care se gasesc intre cer si pamant.

Acest lucru inseamna ca, atunci cand sufletul iese din trup sa calatoreasca spre cer, trece de nevoie printre duhurile ceresti cele viclene. Este de la sine inteles ca acestea nu il vor ajuta in calatoria lui de trei zile. Il vor impiedica, ii vor inchide drumul ca sa nu mearga la cer. Vor incerca chiar sa-l insface si sa-l sfasie. De aceea, rugam, in cantare, pe Dumnezeu, imediat ce sufletul iese din trup, sa-l salveze, sa-i trimita "inger pazitor" ca sa-l scape de "stapanirile intunericului", ca aerul sa se faca neted in urcarea lui catre cer.

Răspuns Câştigător
Raul9004
| Raul9004 a răspuns:

Mulţumesc, Zorialbi, mi-a plăcut foarte mult ce ai scrishappy

31 răspunsuri:
| vladionut94 a răspuns:

Eu am citit o carte cu vamile vazduhului de pr creopa happy cred ca adevru i la mijloc sua poate exista dar in alt context