| AvalohAlyn a întrebat:

Credeți in karma?
E un sâmbure de adevăr în ea?

8 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Is 2 simburi mai mititei laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da. Am întâlnit cazuri de "what goes around, comes back around".

| cartedecitit a răspuns (pentru anonim_4396):

Acelea sunt doar mici cazuri, nu putem generalizasad, in viata se intampla extrem de rar. stiu ca ne face fericiti, dar karma nu prea se leaga de Chrestinism, asta cu karma e ceva Budist, in Chrestinism apare ca Dumnezeu va pedepsii la sfarsit pe cei raisad
Am intalnit asa, nu inseamna karma e reala, se intampla numai la unii, o forta asa de mare ar trebui sa se intample la toti, Avalohalin nu vorbeste despre conceptul de karma, ci de forta karma.sad

| cartedecitit a răspuns (pentru anonim_4396):

Faza e ca aceasta karma se poate explica prin stiinta: daca unii oamni bun patesc lucruri rele si oameni rai patesc lucruri bune, e logica ca si unii oameni rai sa pateasca lucruri rele si unii buni sa pateasca bune, e similar cu statistica:o sa avem putini din toatesad, nu e datorat unei forte, ci ca se intampla asa de multe evenimente, si asa de multi oameni, asa cum unii oamni mor de cancer si unii nu, unii au toti factorii si nu fac cancer, si unii nici un factor si tot fac cancer, copil sau ce o fi, sa nu zicem ca aceea e datorat karmei, sunt copii care fac cancer si in afara de poluare nu au nici un facotr de risc, cu cancerul si cancerul merge pe sanse, unu din n, de aceea se iau ca statistica, unu din n e asa unu din p e altfel, etc. Asta e de fapt motivul pentru care pare ca avem karma, dar biblia spune clar ca Dumnezeu controleaza totul,
https://biblehub.com/niv/isaiah/45.htm
la versetul 7:
"I form the light and create darkness,

I bring prosperity and create disaster;

I, the Lord, do all these things"
darkness nu e intuneric ca rau ci ca dezastre, acel cuvant e folosit, cei care au studiat biblia au spus ca este o diferenta intre cele 2 cuvinte, si din limba in care a fost scrisa, Ebraica si cuvantul tradus inseamna ceea ce am scris, exista alt cuvant pentru alalalt intuneric
Pana si biblia il arata nu doar ca iubitor dar si un Dumnezeu care pedepsesti, si care trimite la incercare, Multi au murit pentru Dumnezeu, pana si apostolii, si a spus si biblia ca asta e viata, spune ca la sfarsit va fi o judecatahappy, deci da el ingaduie tot raul asupra Chrestinilor ca la sfarsit sa ne dea imparatia.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu în karma, în Dumnezeu. Scrie în Biblie că cine sapa o groapa altuia cade el în ea, deci cumva raul se va întoarce asupra lui dar ptc asa vrea Dumnezeu, nu ptc există karma.

| MuatafaonurContInchisDeTot a răspuns:

Cred în Dumnezeu cu Adevărat asta este de ajuns.

| cartedecitit a răspuns:

Sunt oameni care au facut toata viata bine si au murit asa, si sunt oameni care facut numai rele, si nimeni nu i-a prins, daca pedeapsa este pe acest pamant, imi pare rau, dar nu e direct proportional cu faptele oamenilor, si sunt prea multe exemple si astazi dar si in istorie.
Daca ar fi un sambure de adevar in karma, omul ar fi pedepsit pentru rele, si sa primeasca mult pentru bine, si sunt oameni care doneaza si cand au putin si tot ce fac e sa moara de foame, crezi ca karma e o explicatie, nu.
De aceea Dumnezeu a spus ca ii va pedepsii pe toti la sfarsitul veacului, daca ne luam dupa asa zisa karma, nu prea pare ca si face treaba, multi au murit cu faptele rele, fara sa fie pedepsiti odata(nu putini ci foarte foarte multi, si uneori oameni buni au fost pedepsiti de n ori cand nu au facut nimie, karma functioneaza invers?
Deci nu sub nici o forma nu cred in karmahappy

| cartedecitit a răspuns:

Singurul sambure este cand spui de viata de apui si pedeapsa dupa moarte, altfel nu preasad, pana si daca iei cu respawnarea sa zic mai usor, tot acolo ajungi un om poate sa se faca tigru sau cine mai stie ce si sa aiba o viata mai grea sau mai usoara decat a unui om, sa moara de foame sau sa traiasca copios, daca luam ca cei rai se transforma in porci si altele, sa ne uitam doar cat de bine o duc unii, traiesc mult si sunt tinuti ca animale de casa, nu sunt sacrificati, vaca in India e considerata zeitate, in Europa e tocanita, asa merge treaba, nici cu reincarnarea, tot acolo ajungi, unu se transforma in musca si ajunge sa aiba hrana din belsug, nu conteaza.sad
Deci daca vrei karma care sa mearga in viata aceasta numai daca iei invatatura bibliei, si asta nu e chiar karma deoarece Dumnzeu pedepseste pe toti care nu se incred in El, deci na, si unii care vor lua faptele bune comparativ cu cele rele, biblia spune clar ca nu dupa fapte, chiar in noul testament, omul va fi socotit dupa inima, nu conteaza cat bine faci, nu poti dupa sa faci fapte rele si sa spui ca am facut si fapte bune si sa se taie unul pe altul, nu totul va fi luat dupa ce gandesti dupa ceea ce ai in inima, conteaza pentru Dumnezeu numai cat bine ai in inima inainte de moarte, si cum o manifesti, cum poate cineva sa spuna ca e bun, daca nu poate si arata asta, invatura despre care vorbeam este:ca noi sa nu ne maniem pe oameni sa nu suparam pe altii, caci Dumnezeu va judeca pe toata lumea, cel care face rau cu durere si chin si pe cel bun cu imparatia.

Întrebări similare