| Cristinecunoscutul a întrebat:

Credeti in noroc? Daca da, ce este acesta, de unde vine el, si cum ni-l putem procura? laughing

Din cate stiam... religia nu concepe asa ceva, nu? De altfel parca jocurile de noroc sunt considerate un pacat. Corectati-ma daca gresesc!

Răspuns Câştigător
| Jυsтℓσяγ a răspuns:

Atunci cand "treburile" sunt lasate de izbeliste, atunci totul merge pe mana Intamplarilor. Daca intamplarea este vazuta cu ochi "buni" atunci putem spune ca s-a produc, din intamplare, o actiune pozitiva...noroc chior nu? Dar daca intamplarea este vazuta cu ochi "rai" atunci putem spune ca s-a produs, din intamplare, o actiune/un incident de natura negative si atunci spunem ca am avut ghinion nu?
Deci „norocul" si „ghinionul" nu reprezinta decat niste intamplari lasate „la mila sortii" cum se mai si spune.Ele sunt relative, nu reprezinta decat lipsa actiunii noastre...nimic mai mult.
-Numai bine.

9 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Hai noroc! Nu, eu nu cred in noroc. Si ma consider chiar norocos ca s-a-ntamplat sa nu cred in noroc.

| MitroKta a răspuns:

Nu numai religia, dar si statul priveste jocurile de noroc cu ochi critic. Daca incerci sa iti deschizi o firma, o sa vezi ca nu beneficiezi de nicio reducere/scutire de taxe si de niciun fel de finantare.

| Cristinecunoscutul explică (pentru MitroKta):

Nu am asemenea intentii, doar intrebam de noroc in general si mi-a venit in minte si faptul ca biserica nu prea este de acord cu aceasta idee de noroc. Dar in general tu ce crezi? Exista noroc? Sunt unii oameni norocosi si altii mai "oropsiti"?

| MitroKta a răspuns (pentru Cristinecunoscutul):

Nu. Eu nu cred in noroc. Si nu ma consider deloc oropsit, ca sa te citez. Ma consider...binecuvantat. laughing

| relian a răspuns:

Norocul este sansa favorabila tie sa te afli la momentul potrivit si locul potrivit.Cum il poti procura? Cam greu de raspuns.Asta tine de o serie de factori care nu poti fi in totalitate prevazutidin care cauza i se mai spune si noroc, adica intimplare.

| Mădă0611 a răspuns:

Cred in noroc, dar stiu ca nu exista.
Optimismul iti procura sanse, sansele iti procura "noroc"/reusita.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pana la urma si viata e un joc de noroc, ai ocazia zilnic sa tragi biletul castigator al unui pieton proaspat zdrobit de camion. Daca e un pacat, las castigurile de acest fel preasfintiilor sale.
Nu stiu de unde vine, cred ca omul potrivit la locul nepotrivit, se potriveste cel mai bine.Sau norocul tau se explica prin ghinionul altuia.

| AwakenTheMonster a răspuns:

Există şansă şi neşansă.
Şi nu, nu-i acelaşi lucru.

| Rockafellas a răspuns:

Salut! Paulo Coelho spune in Manualul Razboinicului Lumini ca norocul este acumularea de iubire. Bafta!