| davvid a întrebat:

Credeti in teoria evolutionismului? Observ ca tot mai multi oameni tind sa creada ca sunt niste "maimute evoluate" decat sa accepte realitatea ca Dumnezeu a creat omul. Ce parere aveti?

Răspuns Câştigător
Anna
| Anna a răspuns:

Eu nu cred ca am aparut asa pur si simplu la intamplare. Faptul ca m-am nascut nu a fost greseala cuiva.Cu mult inainte ca parintii sa ma conceapa, Dumnezeu m-a conceput in mintea Lui.Stia exact cum avea sa arat. Dumnezeu a creat omul-cea mai superioara fiinta din Creatie.Imi place cum spune David in Psalmul 8:-6 "Ce este omul, ca sa Te gandesti la el? Si fiul omului, ca sa-l bagi in seama? L-ai facut cu putin mai prejos decat Dumnezeu, si l-ai incununat cu slava si cu cinste. I-ai dat stapanire peste lucrurile mainilor Tale, toate le-ai pus sub picioarele lui: oile si boii laolalta, fiarele campului, pasarile cerului si pestii marii, tot ce strabate cararile marilor"

36 răspunsuri:
Zbenguici
| Zbenguici a răspuns:

Modul de formulare a intrebarii denota clar faptul ca nu esti dispus la un dialog din moment ce declari ca "decat sa accepte realitatea ca D..."

Dincolo de aceasta, iti respect punctul de vedere. Insa sa nu uitam contextul realitatii pamantene in care ne petrecem viata de zi cu zi.

Acum milioane de ani au existat asa cum stim, si exista dovezi, alte tipuri de animale, de plante, de insecte. Acestea au disparut facand loc unor noi rase; iar noi numim asta evolutie. La fel de bine este probabil ca noi sa fim creatia Cuiva si El (fie ca il numesti Dumnezeu, Allah, Buddha) sa aiba un plan cu noi. Asta ne-ar pune pe noi la stadiul de soareci de laborator. In ipoteza Annei, scopul vietii este "sfintirea"; cu alte cuvinte, Creatorul a pus sfintirea cum punem noi o bucata de cascaval la capatul unui labirint si lasam soarecele sa colinde, sa gaseasca drumul. Aici vine intrebarea mea " unde esti logica"? Daca eu sunt creatia sa, de ce nu m-a facut deja desavarsita, pentru ca precum mecanism, eu sunt creata perfect. Unde este imperfectiunea mea? De ce as avea nevoie de mai mult? De ce trebuie sa ma sfintesc?

Eu nu cred in nici o teorie sa fiu sincera, dar cred in legile naturii; si daca te uiti, tot ce a fost o data, a disparut. La fel se va intampla si cu noi. Fiecare civilizatia a evoluat pana la apogeu si apoi a cazut in autodistrugere: daca nu ma crezi dau ca exemplu: incasii, fenicienii, egiptenii, imperiul roman, pana si SUA este un exemplu concret de balena esuata la mal.

Zbenguici
| Zbenguici a răspuns:

Modul de formulare a intrebarii denota clar faptul ca nu esti dispus la un dialog din moment ce declari ca "decat sa accepte realitatea ca D..."

Dincolo de aceasta, iti respect punctul de vedere. Insa sa nu uitam contextul realitatii pamantene in care ne petrecem viata de zi cu zi.

Acum milioane de ani au existat asa cum stim, si exista dovezi, alte tipuri de animale, de plante, de insecte. Acestea au disparut facand loc unor noi rase; iar noi numim asta evolutie. La fel de bine este probabil ca noi sa fim creatia Cuiva si El (fie ca il numesti Dumnezeu, Allah, Buddha) sa aiba un plan cu noi. Asta ne-ar pune pe noi la stadiul de soareci de laborator. In ipoteza Annei, scopul vietii este "sfintirea"; cu alte cuvinte, Creatorul a pus sfintirea cum punem noi o bucata de cascaval la capatul unui labirint si lasam soarecele sa colinde, sa gaseasca drumul. Aici vine intrebarea mea " unde esti logica"? Daca eu sunt creatia sa, de ce nu m-a facut deja desavarsita, pentru ca precum mecanism, eu sunt creata perfect. Unde este imperfectiunea mea? De ce as avea nevoie de mai mult? De ce trebuie sa ma sfintesc?

Eu nu cred in nici o teorie sa fiu sincera, dar cred in legile naturii; si daca te uiti, tot ce a fost o data, a disparut. La fel se va intampla si cu noi. Fiecare civilizatia a evoluat pana la apogeu si apoi a cazut in autodistrugere: daca nu ma crezi dau ca exemplu: incasii, fenicienii, egiptenii, imperiul roman, pana si SUA este un exemplu concret de balena esuata la mal.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bai bolovane,(la davvid ma refer)bineinteles ca biblia e adevarata... orice carte e adevarata. diferenta e ca ce scrie intr-o carte nu inseamna ca e automat adevarat. daca biblia e "reala", inseamna ca si coranul e adevarat, sau orice alta carte care promoveaza o anumita dogma. daca TU preferi sa crezi in povesti pentru ca nu te duce mintea si ti-e mai comod sa fi ignorant e treaba ta. plus ca sa ti arat cat de ignoranti si ipocriti sunt oamenii ca tine, iti dau un exemplu... daca nu crezi in stiinta atunci de ce W#%@#%^$# folosesti ma internetul, de ce te uiti la tv, de ce ai telefon mobil si calculator. toate astea crezi ca erau daca toata lumea era ignoranta ca tine?!?! sau de ce te duci ma medic ca sa te vindeci si nu te duci la biserica? mi-e scarba cand vad ca mai sunt oameni ca tine!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Teoria evolutionismului cum multi nu au observat, este in continuare in schimbare si tot aceasta spune noi ne tragem din ceva fara viata (lava, urmata de ploaie), cum poate ceva viu sa se traga din ceva mort? poate oaselele alea pe care le-au gasit sunt ale unor oameni batrani mai cocosati si am auzit ca unele sunt aranjate ca sa para ca ne tragem din maimute. Dumnezeu ne-a creat si ai lui suntem.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Huio znacit

| razvi2007 a răspuns (pentru Ben.):

Pai Dumnezeu, in urmă ce Adam și Eva au încălcat cuvântul Lui,, care spunea sa nu se atingă de pomul din mijlocul grădinii Edenului, i-a alungat pe cei doi de acolo iar din acel moment a început păcatul și așa zisa rasplata lui Dumnezeu pentru încălcarea cuvântului Său, iar din acel momentul omul a fost lăsat sa aleagă dintre bine si rau.