Nu primim chiar ceea ce dăm. Însă e totuși e un adevăr în asta. Faptele noaste mereu au consecințe.
In mare parte da sunt adevarate.Ce ai oferit aia primesti inapoi daca oferi dragoste ai dragoste daca muncesti primesti pe masura inapoi etc ....In general asa functioneaza
Nu, pentru ca totul e perceptie. Tu creezi lumea in functie de ce ai trait, eu la fel, asa ca X nu inseamna acelasi lucru pentru amandoi. Daca ti-l ofer cu un gand bun, tu poate intelegi ceva rau, si atunci eu ce primesc (nu de la tine, de la viata)?
Nu.
Pe langa faptul ca nu sunt adevarate le consider imorale.
Exemplu:
-De ce le-au murit copii oamenilor astia? Eu stiam ca sunt oameni buni care au ajutat comunitatea.
-Primim ce dam, au facut ei ceva rau"
"Exemplu:
-De ce le-au murit copii oamenilor astia? Eu stiam ca sunt oameni buni care au ajutat comunitatea.
-Primim ce dam, au facut ei ceva rau"
De regulă cam da, au omorât copiii altora.
Doar că le-au omorât şi ăialalţi, care n-au dat de astfel de tragedii personale (procentual vorbind, se pot număra pe degete cei care n-au omorât vreun copil cuiva; cei mai mulţi au facut-o în masă). Dar poate vor crăpa de cancer, ceva, deci tot pe undeva vor primi o răsplată pentru acţiunile sale, deşi nu neapărat, deci treaba asta nu e mereu echilibrată, dar are partea ei de adevăr, părerea mea.
Tot ce are bun omul a primit de la Dumnezeu. Scopul Lui Dumnezeu a fost si este acela de a imparti si a impartasi viata si alte lucruri bune cu creaturile Sale inteligente ( ingerii si oamenii ) si doreste ca toate aceste creaturi sa imparta si sa impartaseasca lucruri bune intre ele. Matei 7:2:"Căci cu judecata cu care judecaţi, veţi fi judecaţi, şi cu măsura cu care măsuraţi, vi se va măsura." Luca 12:48:"Şi oricui i s-a dat mult, mult i se va cere, şi cui i s-a încredinţat mult, mai mult i se va cere." Galateni 6:7-9:"Nu vă amăgiţi: Dumnezeu nu Se lasă batjocorit; căci ce va semăna omul, aceea va şi secera. Cel ce seamănă în trupul său însuşi, din trup va secera stricăciune; iar cel ce seamănă în Duhul, din Duh va secera viaţă veşnică. Să nu încetăm de a face binele, căci vom secera la timpul său, dacă nu ne vom lenevi."
Nu, nu cred.Asta ar implica în primul rând existența karmei.
Eu o văd cam aşa:
https://imgur.com/a/dKGTK
în general nu sunt adevarate doar ca ele reprezinta adevarul mai mult sau mai puțin.
AnyAda întreabă: