| Lizzu a întrebat:

-Credeti sau ati simtit vreodata ca oamenii aparuti in viata voastra au intrat cu un scop anume sau intamplator?- Oamenii "dau buzna" in viata noastra degeaba? Credeti in coincidente?-

Răspuns Câştigător
| MrAnderson a răspuns:

Intreg Universul e un haos, si totusi gasim o anumita forma de ordine in orice.
Oamenii vin si pleaca, in functie de evenimentele pe care le experimentam, sau deciziile pe care le luam. De fapt, in orice situatie, e aceeasi chestie.

Sa zicem ca mergi linistita pe strada, si din neatentie te impiedici, iar cineva sare sa te-ajute. Acel cineva iti poate deveni prieten pe viata. Dar daca nu te-ai fi impiedicat, persoana respectiva ar fi trecut pur si simplu pe langa tine, si ar fi ramas un strain pentru totdeauna.

42 răspunsuri:
| AlbinutzaRoz a răspuns:

Am simtit fiindca pe mine in clasele Mici nu ma interesa de nimeni acum ma cam intereseaza de o colega si cred ca si ei de mine...dar exista si situatii cand oamenii dau buzna degeaba in viata noastra dar in mare parte o dau fiindca poate are o sansa unul cu altul...da cred in coicidente baftaaa

| ruWssOiaLnF a răspuns:

Depinde...eu cred ca noi ne alegem ''oamenii'' care sa intre in viata noastra(ma refer la cei cu care legi o prietenie sau esti mai apropiat), deci asta nu-i doar intamplator.
Pe de alta parte exista posibilitatea sa cunosti si persoane cu care aparent n-ai nimic in comun si totusi sa ajungi sa te intelegi bine cu ele...nu stiu daca asta e neaparat o coincidenta...

NOname
| NOname a răspuns:

Unele coincidenţe dau impresia de magic şi fiori, prin improbabilitatea sa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca e nenea care repara tevi sau faimosul postas, eu cred ca are chiar un scop in viata mea si o sa ne intalnim cam des.
Restul sunt doar coincidente, nu cred in destin, scop sau plan divin...

| Holocaust a răspuns:

Din prea multa lene, da.Cred in coincidente.

| suffarstar a răspuns:

Einstein a spus asa:Intamplarea e felul lui Dumnezeu de a ramane anonim.Dar cu siguranta poti evita unele intamplari, altele nu.

| Lizzu explică (pentru MrAnderson):

Pur si simplu, superb raspuns happy multumesc, asa e

| Lizzu explică (pentru anonim_4396):

laughing Aha

| Lizzu explică (pentru suffarstar):

Frumos citat happy

| suffarstar a răspuns (pentru Lizzu):

Multumeste-i lui Einstein!laughing

happy si tie pentru ca l-ai postat

Mersi mersi! Si tie ca ai pus intrebarealaughing

Da, toate se leaga tongue

:-p

| muffy1 a răspuns:

Mai este o versiune la intrebarea ta, in engleza se cheama sonder, si se traduce cam asa: "realizarea ca fiecare trecator aleatoriu traieste o viata la fel de complexa si fascinanta ca a ta, populata cu propriile lor ambitii, prieteni, rutina, griji si doza lor de nebunie, o poveste personala epica, care are lor invizibil in jurul tau ca un musuroi de furnici, cu pasaje compuse din mii de alte vieti despre care nu vei stii niciodata ca au existat, in care tu poate ai aparut doar o data, ca un extra ce soarbe o cafea in fundal, sau niste faruri pe autostrada sau o fereastra aprinsa in peisajul noptii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Toate relatiile sociale nu sunt intamplatoare, ci sunt determinate de scopuri sau imprejurari anume.Coincidenta pura, in relatiile sociale, eu nu cred ca exista.

| RAY a răspuns:

-Credeti sau ati simtit vreodata ca oamenii aparuti in viata voastra au intrat cu un scop anume sau intamplator?-
nu, dar cateodata realizej ca mai bine nu cunoasteam acele persoane
Oamenii "dau buzna" in viata noastra degeaba? Credeti in coincidente?-
au ei un interes ca intra in viata noastra
nu cred in coincidente

| 4b a răspuns:

''Sunt oameni importanţi, oameni care par importanţi şi oameni care-şi dau importanţă.''winking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu prea cred in coincidente si nu ma refer aici neaparat la oameni.

| Alexsiatit a răspuns:

Nimic in astă viata, nu este intamplator LiZa29! Totul are un sens si chiar daca noi nu putem percepe asta deocamdata (cel putin in plan fizic), nu inseamna decat ca suntem inca posesorii "ignorantei", ce ne-o alegem singuri, chiar si atunci cind ne "ascundem" in spatele "mastilor" sociale ce tot singuri ni le alegem si pe care le adaptam functie de predispozitie si "evenimentul" imediat.
Permanent in viata noastra se petrec tot felul de schimbari si asta ar fi cat se poate de normal. Chiar si ceea ce nu este asa cum ne-asteptam si/sau ne dorim, identificindu-ne (in mod constient) cit se poate de simplu cu un Ego, (uitand nivelul si natura Eu-lui profund- mai mult sau mai putin subconstient), pentru care poate fi o "cale" de progres spiritual.
Alexsiatat

| Lizzu explică (pentru muffy1):

Wow!

| Lizzu explică (pentru RAY):

Da happy dar la a doua intrebare ma refeream indirect la destin ...adica ei intra sau nu in viata noastra dar nu printr-un interes al lor ci din partea destinului care-i aduce la noi happy

| Lizzu explică (pentru 4b):

Ha happy inteligent

| Lizzu explică (pentru Alexsiatit):

Adevarat sa stii... happy frumos raspuns

| Shammal a răspuns:

Absolut, ne intersectam vietile pentru a ne descoperi pe noi insine, pentru a intelege cea ce vrem sa intelegem, cam asta e idea unei relati; gravitam catre acele persoane initial necunoscute insa la un nivel le cunoastem pentru ca exista ceva ce ne leaga, pana in momentul in care ne "ciocnim" si schimbam ganduri si trairi - practic co-cream aceasta relatie insa atunci cand esti in ceata o numesti coincidenta-intamplare

| Lizzu explică (pentru Shammal):

Foarte adevarat si real ce ai spus tu happy mersi

| Shammal a răspuns (pentru Lizzu):

Cu placere big grin e tare amuzanta reactia de genu: te intalnesti cu cineva pe strada si zice chiar ma gandeam, vream sa vorbesc cu tine laughing ce coincidenta ca ne-am intalnit; ma intalnesc cu prieteni cu care nu m-am mai vazut de mult si printre altele zice frate am o problema cu laptopul/pcu' ( am cunostinte in domeniu si imi place) sau cu vecini pe scara, chiar vream sa vb cu tine mi-am schimbat nu stiu ce si nu merge sa... big grin

Adevarat happy asa este intotdeauna... oare telepatia ..sa fie?

| Shammal a răspuns (pentru Lizzu):

big grin da, telempatie, e o legatura empatica ce se creaza

Aham...la nivel subconstient sau inconstient...