Fals este acela care nu crede ce scrie Sfanta Carte.Dar crestinii si nu numai ei vad ca se implineste tot ce scrie Apocalipsa si de aceea ei se asteapta sa vina sfarsitul.
@ HepHap Ma gandeam la semnul fiarei ca spune in Apocalipsa 13 despre el, eu cred ca nu mai este mult si se va introduce si la noi, si cei care nu il vor primi nu vor putea vinde sau cumpara.Si de aici nu va mai fi mult si va veni Domnul Isus.Traim zilele de pe urma.
@Ema
6. Şi veţi auzi de războaie şi de zvonuri de războaie; luaţi seama să nu vă speriaţi, căci trebuie să fie toate, dar încă nu este sfârşitul.
11. Şi mulţi prooroci mincinoşi se vor scula şi vor amăgi pe mulţi.
36. Iar de ziua şi de ceasul acela nimeni nu ştie, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl.
37. Şi precum a fost în zilele lui Noe, aşa va fi venirea Fiului Omului.
38. Căci precum în zilele acelea dinainte de potop, oamenii mâncau şi beau, se însurau şi se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie,
39. Şi n-au ştiut până ce a venit potopul şi i-a luat pe toţi, la fel va fi şi venirea Fiului Omului. (Matei, Cap. 24)
Semnele Apocalipsei se implinesc de sute de ani. Avem propovaduitori ai unui sfarsit iminent inca din mileniul 1. E clar ca nu au nimerit raspunsul, asadar, pot fi considerati falsi profeti? Tu esti unul din cei care sustin ca sfarsitul lumii e aproape. Ce risc iti asumi tu personal, daca apocalipsa va veni, de exemplu, in anul 3000?
@GresitaEintrebarea, oare ai putea sa-ti argumentezi ceea ce sustii? Eu sunt sigur ca @HepHap poate sa-ti argumenteze ca intrebarea nu este o nulitate, dimpotriva, ceea ce ar rezulta ca tu ai o fixatie... Invata sa argumentezi cand ataci ca te faci de cacao!
Sa nu confundam aproximativ cu exat.
Multa lume foloseste expresia '' sfsrsitul lumii '',probabil aceasta expresie incepe sa devina o greseala de exprimare generala, nu este biblica.
Un crestin autentic stie foarte bine ca lumea nu se va sfarsii, ci doar veacurile se vor sfarsii:
'' fiindca atunci ar fi trebuit sa patimeasca de mai multe ori de la intemeierea lumii; pe cand acum, la sfarsitul veacurilor, S-a aratat o singura data, ca sa stearga pacatul prin jertfa Sa''. (Evr.9:26).
Biblia spune lamurit,lumea a fost intemeiata de Dumnezeu pe veci, ci doar veacurile se vor sfarsii, bineinteles ca se vor sfarsi cu tot si toti care refuza voia Lui Dumnezeu.
Cand se va sfarsi acest veac lumea va continua sa existe prin cei care au crezut in Dumnezeu si au acceptat jerfa Fiulu Sau Isus Hristos pentru mantuirea sufletelor lor:
'' In nimeni altul nu este mantuire: caci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor in care trebuie sa fim mantuiti." (Fapt.4:12).
'' Si am auzit un glas tare care iesea din scaunul de domnie si zicea: "Iata cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei, si ei vor fi poporul Lui, si Dumnezeu insusi va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor.'' (Apoc.21:3).
Intradevar ne apropiem de sfarsitul tuturor lucrurilor, nu a celor mantuiti:
'' Sfarsitul tuturor lucrurilor este aproape. Fiti intelepti, dar, si vegheati in vederea rugaciunii.'' (1Pet.4:7).
Citeste si intelege! Matei 24:1-14.
Ai dreptate, dar o dreptate partiala. Momentul nu este cunoscut de catre pamanteni dar sunt unii care cunosc perioada"1Cor. 12,32. Din fiii lui Isahar, care se pricepeau în întelegerea vremurilor si stiau ce trebuia sã facã Israel, douã sute de cãpetenii, si toti fratii lor erau pusi sub porunca lor. "
, de altfel sunt destui, dar au "prejudecati' care sunt ca o frana in calea cunoasterii."Matei 24, 14. Evanghelia aceasta a Împãrãtiei va fi propovãduitã în toatã lumea, ca sã slujeascã de mãrturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârsitul." Uite ca oricine poate afla cand vine sfarsitul, oare mai sunt popoare care nu au Biblia? Poate ceva triburi din jungla Braziliana, dar si acolo este gata.
Nu te-am vazut pe la categoria asta dar cam ai dreptate...sau acela nu se poate numi crestin
Nu neaparat, daca nu da date exacte.Inca in cartea Apocalipsa IIsus transmite: Iata, Eu vin curand! Inseamna ca vrea sa fim oricand pregatiti.
Treaba asta cu prezicerea sfarsitului, a devenit o manie generala. Orice cretin care viseaza noaptea ca s-a prabusit intr-o groapa si a cazut peste el 5 tone de pamant, a doua zi umple forumurile cu explicatii cum ca el ar fi avut o viziune.Sa fim seriosi, sfarsitul lumii va fi nuclear sau extraterestru.Si aici nu ma refer neaparat la extraterestii,ci la unele corpuri ceresti care ne vor arunca in aer ( la propriu! ) Daca nici una din astea doua nu se va intampla, atunci mai exista o varianta, tot mai plauzibila.Vom fi atat de multi incat ne vom manca intre noi.De unde atata mancare pentru toti? Si asa suntem la limita.
Vezi cum ma pun in postura falsului profet?
Dupa cum a zis chiar Iisus, numai Dumnezeu stie cand este sfarsitul lumii. Ai dreptate.
Dupa cum a zis chiar Iisus, numai Dumnezeu stie cand este sfarsitul lumii. Ai dreptate.
Ai perfecta dreptate, Creatorul este singurul care stie adevarur absolut, cand e sfarsitul lumi, (daca exista asa ceva) noi putem doar sa-i aratam recunostiinta noastra pentru faptul ca traim, rationam.
Ceea ce stim noi, omenirea este ca sfarsitul lumii il putem deduce dupa aparitia unor semne, Cruce rosie aparuta pe cer, cutremurele, dezstramarea echilibrului naturii...
Un credincios adevarat nu cred ca sustine asta. A nu se face confuzie intre credinciosi si palavragii.
Adevaratii profeti sunt crestini, insa ei sunt trimisi de Dumnezeu. Vor putea face mininuni prin rugaciune si vorbele lor vor fi auzite in toata lumea.
Daca mai ai o astfel de intrebare, intreaba un preot sau pe profesorul tau de religie, pentru ca aici in TPU nu toti sunt ortodocsi, si chiar daca sunt, exista si posibilitatea sa interpreteze gresit.
P.S.: S-ar putea sa fi sunat ca si cum as fi interpretat, insa daca citesti in Biblie, vei observa ca au fost multi prooroci care au anuntat Nasterea Domnului nostru Iisus Hristos, precum si apostolii care au raspandit crestinismul.
Multa sanatate
Logic cel care trambiteaza nu este credincios, in concluzie este un eventual fals profet!
HepHapule tot respectul,dar mai jos era scris si ceva de evanghelie,Cind evanghelia va fi in toata imparatia atunci va veni sfirsitul,nu-mi aduca aminte bine dar cam asa scria, daca toate cultele si sectele si cum le mai spune lor pe limba lor va trece la crestinism vine sfirsitul lumii, atunci de ce mai avem incredere in biblie?
Acel CREDINCIOS, nu mai este, e cu satana.INTELEGETI,D-zeu,nu a creat lumea sa o distruga; nu IL putem judeca, nu avem dreptul.Pentru fiecare,cind moare,e sfirsitul.e simplu,noi ne-am timpit,EL,ne atentioneaza, ce vina are el ca noi ne pirdem credinta? Oameni buni, fi-ti BUNI nu RAI.