| BigBang a întrebat:

Credinta si religia a luat nastere din stiinta, sau datorita Mantuitorului Iisus Hristos?
Credinta in"Dumnezeu"si religia este o necesitate sau,"doar atributele lui Dumnezeu sunt cele care ne sunt de folos"?
Credeti ca in drumul spre evolutie, fara a avea o divinitate de care sa ne temem, am apuca pe alte cai, total diferite de cele considerate bune in ziua de azi?
Este important modul in care evoluam, sau doar evolutia in sine?
Ce intelegeti voi prin evolutie?
Sunt curios sa aud cat mai multe pareri.

8 răspunsuri:
| Angel0 a răspuns:

Cauta "Troll " pe un motor de cautare si vei gasi si intrebarea si raspunsuri.
Religia nu a inceput cu Iisus Hristos.
Cauta si "religie".

| harciog a răspuns:

"Adevarul la toate intrebarile este undeva in adincurile fiecaruia".

| Eron a răspuns:

1.Cred ca majoritatea datorita Mantuitorului. Iudaismul nu are nici o treaba cu Isus(ex)
2.Necesitate.
3.Da.
4.Modul in care evoluam.
5.Dezvoltare, transformare fizica, sau intelectuala.

| bebetho a răspuns:

1.Religia a luat naştere cu mult înainte de aşa zisă venire a lui Iisus.Religia a luat naştere din neputinţa explicării fenomenelor naturii.
2.Nu e o necesitate, dar poate fi folosită ca automotivaţie.
3. Uite noi românaşi cu 90% din populaţie credincioşi ce "bine" o ducem, iar ţări ca Olanda, Norvegia cu 40% atei nu au o chiflă în burtă.
4.E important modul în care evoluăm, dar pe multe planuri nu se mai ţine cont de aşa ceva.
5.Progres din toate punctele de vedere (individual,tehnologic, social, cultural şi încă 17 mii de feluri).

| hp1uk a răspuns:

La prima intrebare, te referi la crestinism sa inteleg, pentru ca religii au existat cu sutele inainte de Iisus Hristos. In unele culturi, religia explica fenomenele naturale si modul in care a aparut viata (Rig Veda, de exemplu, in hinduism), deci da, putem spune ca religia a luat nastere din stiinta, sau, mai bine spus, religia a aparut inainte de stiinta, fiind un studiu primordial al fenomenelor. La crestinism insa, cauzele sunt mult mai complexe, sunt cauze istorice, morale etc. Nu numai ca explica aparitia Universului, dar si indruma omul spre normele etice cunoscute de noi astazi.

Cu o divinitate sau nu, omul ar apuca-o pe aceleasi cai ca si astazi. Oamenii nu se tem neaparat de o divinitate, ci de societate. Sunt atatea exemple istorice de oameni credinciosi in felul lor, dar care au realizate cele mai atroce fapte (Cesare Borgia, de exemplu). Pur si simplu avem instincte.

| EmaS a răspuns:

Credinta vine in urma auzirii Cuvantului lui Dumnezeu.(pentru ca oricine crede in El sa aiba viata vesnica).
Numai prin credinta putem sa fim placuti lui Dumnezeu.
Probabil ca da.
Evolutia este ipoteza care afirma ca speciile de animale s-au transformat de la unicelulare pana la om.

| MeScorpion a răspuns:

Am incetat demult sa-mi mai storc creierii pentru toate cacaturile.
Noroc!

| Oceanborn a răspuns:

Astea sunt intrebari existentiale si ma tem ca noi, mirenii, nu le putem gasi sensul. Poti in schimb sa te calugaresti si sa cauti toata viata raspunsul la aceste intrebari (sper ca iti plac barbatii)