anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Creierul uman, modul in care el functioneaza, continua sa fascineze atat lumea medicala, cat si cea stiintifica. S-a spus despre el ca ar fi cea mai complexa structura din tot universul. Ce noroc pe noi sa fim detinatorii tocmai a acestei cele mai complicate structuri! Si nici nu am furat-o sau am cumparat-o de undeva, ci ne-am trezit cu ea asa. Si ce utila s-a dovedit a fi aceasta structura, de-a lungul intregii noastre existente! Ce ne-am fi facut fara ea? Unele creiere s-au dovedit de-a dreptul geniale. Ganditi-va numai la marii artisti sau la marii oameni de stiinta, la un da Vinci sau la un Nikola Tesla. Tainele functionarii creierului au fost in mare parte descifrate. Cu toate astea, raman insa multe necunoscute. Ce procese fizice sau chimice din creier determina formarea constiintei? ca sa dau numai un exemplu. Problema este ca noi ne folosim de creier pentru a incerca sa aflam cum ne functioneaza creierul. Un fel de invartire pe cerc. Si, dupa cum bine stim, dintr-o invartire pe cerc nu se prea poate iesi, afara doar de cazul in care ceva din exterior vine si taie cercul. Dar cum acest ceva nu exista, ce va inseamna asta pentru noi? Sortiti ca vesnic sa nu ne intelegem pe deplin creierul? Vesnic sa nu ne cunoastem propria persoana? Vesnic sa nu aflam cine suntem si de unde venim? Ce parere aveti?

Răspuns Câştigător
| Alphawolf a răspuns:

Nu cred ca este invartire in cerc. Creierele functioneaza "toate" la fel, insa capacitatea este diferita.

"Unele creiere s-au dovedit de-a dreptul geniale." - Asfel de creiere, analizand creierele altora, ne scoate din cerc.

| sabin89 a răspuns (pentru Alphawolf):

Poate ca asa trebuie gandit. Nu imi studiez propriul meu creier, ci pe al altuia. Si asa am iesit din cerc. E o idee.

16 răspunsuri:
| oprescudorin11 a răspuns:

Ai dreptate! E ca si cand ne-am uita cu microscopul electronic la electron. Nu ne putem sti decat pana la un anumit grad. Daca as face o curba a cunoasterii pe doua axe, una cea a cunoasterii, cealalta a stradaniei, as face o curba asimptotica, deci care se apropie mereu de adancimea cunoasterii, fara sa o atinga, oricate stradanii s-ar efectua. Poate vreo fiinta superioara, nepamanteana sa poata sa ne cunoasca perfect, desi nici noi, inca nu stim sa explicam nici amoeba, in totalitate! Este mult mai complicata decat ce stim noi, procesele supercomplicate de transfer la nivel de membrana lor, inca nu le explicam. Se pare ca membrana lor este un fel de creier care coordoneaza toate transferurile subzistentei ei(amoebei).

| sabin89 a răspuns (pentru oprescudorin11):

"inca nu stim sa explicam nici amoeba, in totalitate!" - Cum sa nu stim? Adica stim sa explicam cimpanzeul si nu stim amiba?! raised eyebrows

| oprescudorin11 a răspuns (pentru sabin89):

Poate stii tu sa explici 'cimpanzeul ' si nu ai spus la nimeni!
Amoeba nu stie nimeni inca sa-i explice ecuatiile de functionare, de schimb bio -chimic, cu mediul! Nu toate!
Asa ca lasa-ma!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Greu cu mansarda pe la oameni.Cand vom descifra tainele creierului, atunci il vom imbunatatii.S-ar numi o evolutie tehnologica a constiintei.Sa vezi atunci piraterie cu ganduri si trairi ce nu-ti apartin.Sau: "m-am trezit intr-o dimineata si nu mai stiam de ce am nevasta asa de urata.Mai tarziu, mi s-a explicat ca fusesem victima unei farse ireversibile de 1 aprilie."
Acum poate vreun iepure mutant si radiat din generatie in generatie, dupa un rontait de morcovi, va gasi si solutia la iesirea din loop. Oricum, de la chimie si fizica, trebuia sa stii ca iesirea din cerc a unor particule se face dupa accelerarea acestora, pana la implozie.Traind in secolul vitezei, eu cred ca am iesit de mult, dar ne invartim asa haotic.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Hai să te întreb ceva:
Dacă am găsi răspunsuri la întrebările pe care le-ai pus, ne-ar ajuta cu ceva? Cu ce?

| sabin89 a răspuns (pentru anonim_4396):

Well... poate ai observat ca mai putin de jumatate din intrebarile de pe site cauta un raspuns. Restul sunt pur conversationale.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ce si cum formeaza constiinta (si gandurile) e o chestie care da batai de cap oamenilor de stiinta.
Nu cred ca suntem sortiti sa nu ne intelegem propria persoana. Cred ca o vom face atunci cand ne va fi necesar pentru supravietuire. Toate schimbarile si mutatiile doar in felul asta s-au intamplat deci... Eu una sunt bucuroasa ca inca nu este cazul sa aflu asta.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

"Creierul uman, modul in care el functioneaza, continua sa fascineze atat lumea medicala, cat si cea stiintifica. S-a spus despre el ca ar fi cea mai complexa structura din tot universul."
Zau chiar din tot universul inseamna ca e mic universul asta domn'le.
" Ce noroc pe noi sa fim detinatorii tocmai a acestei cele mai complicate structuri! Si nici nu am furat-o sau am cumparat-o de undeva, ci ne-am trezit cu ea asa. Si ce utila s-a dovedit a fi aceasta structura, de-a lungul intregii noastre existente!"
Nene nu ne-am trezit asa hai-hui cu el, acest exista in forme mai primite chiar si alte organisme.
" Vesnic sa nu ne cunoastem propria persoana? Vesnic sa nu aflam cine suntem si de unde venim?"
Din ce stiu multe raspunsuri la aceste intrabari s-au dat.

| sabin89 a răspuns (pentru anonim_4396):

In felul asta iti faci tu debutul pe site, cu "nene"? Sau nu stiai ca prima impresie conteaza?

| anonim_4396 explică (pentru sabin89):

Sunt vechi pe site, doar ca mi-am sters celalalt cont si mi-am facut altullaughing

| AlexandraSt13 a răspuns:

Atata timp cat ne folosim o parte foarte mica din creier, nu te astepta sa ni-l intelegem.Din cauza faptului ca am involuat considerabil si creierele majoritatii au fost spalate, noi cadem intr-o prapastie adanca.Acum multi ani, oamenii erau capabili sa-si foloseasca creierul intr-o doza mult mai mare si astfel probabil ca au aflat lucruri incredibile care nu au fost aflate niciodata, dovada sunt piramidele. Poate vom fi in stare ca peste ani sa evoluam atat de mult incat sa fim capabili sa aflam mai multe despre creier, despre noi, despre lume

| sabin89 a răspuns (pentru AlexandraSt13):

Bine gandit! Si pe mine ma impresioneaza piramidele si alte monumente impunatoare (obeliscurile) care s-au facut atunci. Poate vom construi si noi in viitor piramide pe Luna, mai stii...

| AlexandraSt13 a răspuns (pentru sabin89):

Unii chiar incearca sa evolueze in societatea asta care nu ne incurajeaza deloc si sper ca vor mai exista oameni gen Einstein care sa reuseasca sa ajunga la un nivel de gandire superior si sa ne deschida ochii... daca vrei iti mai spun ceva.Nu stiu cat de plauzibila o sa ti se para chestia,dar la un moment dat am dat de un filmulet in care se povestea de o anume planeta unde exista DUmnezeu si totul era foarte clar, se traia in pace, iar cine incalca aceste "legi" erau trimisi pe pamant ca sa-si spee greselilie... poate de asta nu putem afla mai multe din misterele vietii, poate ca de asta ne folosim foarte putin din creiere, iar in momentul cand vom fi pregatiti sa acceptam si sa intelegrm intr-o oarecare masura viata poate putem trece la nivelul urmator.Bine,acum am vorbit mai mult la nivel spiritual, dar poate ca aceasta teorie chiar are vreun sambure de adevar thinking

| Johnny69 a răspuns:

Chiar near ajuta am sti cum functioneaza creierul si am putea functiona si noi mai bine.