anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Crestin sau Ateu, de partea cui esti? Ce dovada solida avem ca Dumnezeu exista cu adevarat multi oameni se roaga luni intregi si nu vad mare schimbare in asta.

Răspuns Câştigător
| christina1370 a răspuns:

Unii se roaga si o viata intreaga, nu doar cateva luni, si nu se intampla nimic. Una-doua dupa fiecare greutate, sau chiar si in situatii de zi cu zi, incep sa se roage, de parca Dumnezeu ar rezolva chiar si cele mai neinsemnate probleme- chestie care pe mine una ma omoara, in sensul ca, chiar daca sa presupunem ca Dumnezeu exista, cu siguranta nu rezolva pana si cele mai meschine cereri sau dorinte ale nostre, doar pentru ca ne rugam dimineata, si seara sau mai stiu eu cand.
Personal, inca studiez problema. Mi se pare ca religia este cu siguranta o chestie fabricata, o doctrina prin care sa se poata controla masele, si sunt absolut sigura de asta. Problema cu Dumnezeu insa. aici e mult de discutat. Exista sau nu o forta superioara noua, care a contribuit mai mult sau mai putin la existenta nostra? -despre asta nu ma pot pronunta.
Ce e cert, religia, povestirile biblice, au destule scapari, care ma fac pe mine(si pe altii) sa ne indoim de veridicitatea faptelor descrise acolo.

18 răspunsuri:
| Angel0 a răspuns:

Se zice credincios sau ateu.
Mai sint si agnosticii care inca nu s-au hotarat.
Crestinii au aparut cam de 2000 de ani.
Eu am fost botezat crestin dar nu a fost alegerea mea.
Eram prea mic sa comentez ceva.

Răspuns utilizator avertizat
| Esperança a răspuns:

Tu spui că nu există Dumnezeu, dar oare eşti tu sigur, sigur că nu există? Gândeşte-te bine la întrebarea aceasta? Pe ce se bazează necredinţa ta? Oare te-ai documentat tu că nu există? L-ai căutat tu peste tot. Universul acesta e mult prea mare ca tu să-l poţi cerceta. Nu L-ai găsit pe Dumnezeu pe pământ? Dar te îndreptăţeşte aceasta să spui că nu există? Oare poţi tu şi azi să repeţi vechea deviză a ateismului: „Cred numai ce văd"? E curios cum tocmai în perioada când se afirma mai mult lucrul acesta, s-au făcut cele mai multe descoperiri în lumea nevăzutului. Nu au fost la întâmplare, ci Dumnezeu a făcut de ruşine pe oamenii de ştiinţă necredincioşi, tocmai prin descoperirile ştiinţei. Astfel au fost descoperite ultrasunetele, dar deşi nu le auzim, ele există; apoi au fost descoperite o seamă de raze: raze X, raze infraroşii, raze cosmice, ce nu pot fi percepute de ochiul nostru; Dacă toate acestea pot să existe, fără ca tu să le vezi, oare nu-ţi dai seama că tot aşa Dumnezeu poate să existe fără ca tu să-L vezi? Oare poate necredinţa ta să înlăture consecinţele grozave ale radiaţiei? O, nu, ci foarte curând în dureri înspăimântătoare îţi vei da seama de nebunia necredinţei tale, dar e prea târziu. Tot aşa necredinţa ta nu-L înlătură pe Dumnezeu, nu anulează existenţa Lui, ci doar atrage asupra ta consecinţele grozave ale chinului pe veci în iad. De aceea, te întreb iarăşi: eşti tu sigur că nu există Dumnezeu?

| emy a răspuns:

Pai pentru asta, trebuie sa-ti mai multe intrebari.Si anume"Cum a luat fiinta Universul? Din ce? Cum a luat fiinta omul(cu atatea organe, substante in el)? Cum se explica faptul ca tu pui in pamant oar o samanta, iar dupa un timp, se formeaza o planta de o frumusete iesita din comun? Cum se explica faptul ca intr-o zi mergi la serviciu, la scoala etc. mai tarrziu ca de obicei, iar cand ajungi acolo, gasesti totul in flacari? Cum se explica faptul ca autobuzul care trebuie sa te duca la serviciu, la scoala etc. iti scapa, iar mai tarziu, afli ca acel autobuz a fost implicat intr-un accident? Cine te-a ferit de acea nenorocire? Cine a avut grija ca tu sa intarzii la scoala, serviciu, si cine a avut grija, ca tu sa mergi mai tarziu la autobuz, si sa-l pierzi? Cine ne hotaraste soarta? Oare chiar numai noi? In cazurile de mai sus, puteau tu sa-ti hotarasti soarta? Cum iti explici faptul ca ca, in unele momente, unii oameni obosesc sa mai lupte cu viata, si isi doresc chiar sa moara, iar, dupa aceea, brusc, sunt dispusi sa lupte, plini de vigoare si speranta? Cine le da acea speranta? Cum se explica faptul ca unii oameni sunt, in anumite momente, trisi, abatuti, iar dintr-o data, ii cuprinde o liniste si o bucurie inexplicabila? Eu cunosc astfel de persoane. Poate ca tu nu ai avut astfel de trairi, dar altii le-au avut
Nu ti s-a intamplat niciodata sa fii intr-o situatie care ti-a parut fara iesire, iar dintr-o data, rezolvarea ei a devenit clara ca lumina zilei? Cum iti explici acest lucru?
Referitor la rugaciune:Ti-ai pus intrebarea daca ceea ce-ti doresti tu este spre binele tau? Poate ca ceea ce-ti doresti tu nu e spre binele tau, chiar daca tu ai impresia ca e asa.Si te-ai intrebat daca suntem chiar atat de buni, incat sa meritam sa ne fie indeplinite toate dorintele? Si lista poate continua.Incearca un pic sa te gandesti la toate aceste lucruri, si apoi vei intelege daca Dumnezeu exista sau nu.
In plus, eu nu sunt de partea nimanui.Ma impac foarte bine atat cu crestinii, cat si cu ateii.Eu nu judec oamenii dupa credinta, dupa religie, ci dupa fapte.Eu am mai vazut oameni care se considera crestini si fac numai rele, si atei cu care te poti ajuta la orice.Si vreau sa spun ca un ateu i-a salvat viata unei prietene a mea, cu ceva ani in urma. Daca nu era acel ateu(prieten si de-al ei, si de-al meu), ea astazi nu mai era cu noi.
Asa ca nu judeca oamenii, decat dupa fapte.Si nici macar dupa fapte.Haideti sa incercam sa ne intrebam ce anume il determina pe un om sa se comporte intr0un anume fel? Ce l-a determinat sa fie rau, invidios? Oare ce viata a dus? Ce necazuri a avut, de a devenit asa? Nici un om nu este rau de la radacina.Cred ca ar trebui, ca in loc sa inlaturam un om care e rau(asta e cel mai usor lucru, si il determina sa fie si mai rau), sa incercam sa ne gandim la aceste lucruri, sa incercam sa ne punem in locul lor.Intr-un cuvant:sa fim mai empatici! Oare nu ar fi mai bine(mai ales ca tuturor ne prinde bine sa fim intelesi de catre semeni)?

| emy a răspuns:

@madapple:Scuza-ma, dar e ceva ce nu inteleg. Din moment ce nu crezi in Dumnezeu, atunci cum poti sa crezi in diavol? Daca poti sa crezi ca exista o forta a raului, de ce nu poti sa crezi ca exista si o forta a binelui? Daca ni se intampla ceva rau, e diavolul vinovat, dar cand ni se intampla ceva bun? Cine intervine aici? Caci nu putem spune ca ne merge numai si numai rau.
Si-apoi mintea pe care o avem si cu care gandim, de unde e? Dar puterea mintii de unde o avem?
Eu nu incerc sa conving pe nimeni de nimic, ci doar imi exptim parerea si, in plus, imi pun niste intrebari.

| emy a răspuns:

@madapplebig grina, dar tu ti-ai pus intrebareabig grinaca Dumnezeu exista cu adevarat, de ce nu-l distruge pe diavol? De asta am intrebat cum poti sa crezi in diavol, si, in Dumnezeu, nu?

| emy a răspuns:

Madapple:"Lui Dumnezeu ii place sa vada cum suferim?"La care Dumnezeu te referi?

| emy a răspuns:

@madapple:Si nu numai eu.

| yfgsdufsdhfgyfrhwer a răspuns:

Si ateii ce dovada solida au ca nu exista Dumnezeu?

| RamyF a răspuns:

Noi avem doar manuscrise, vechi care povestesc despre Dumnezeu...Nimeni nu stie daca exista sau nu, lumea se roaga pentru ca in unele situatii cand ai o problema sa zicem si nu vezi nici o scapare din ea, incerci si sper ca cineva, mare, puternic te ajut, de multe ori problemele se rezolva cu timpul. Din antichitate oamenii au avut tendinta unor culturi religioase, pentru ca asta le statea si acum le sta in fire, sa slaveasca pe cineva, poate inventat de ei...Eu consider ca, stiinta are mai multe dovezi si mult mai solide decat are religia. Oameni din Grecia antica, credeau in mai multi zei, aveau o religie politeista, poate pentru ei "Legendele Olimpului"era ceva cat se poate de real, poate asa si pentru noi Biblia.Cum stiinta a"batut"teoria cu Adam si Eva asa poate demonstra si alte lucruri. E dreptul fiecaruia sa creada ce vrea si e bine sa nu ne opunem.Ateii merg pe stiinta, credinciosii pe religie, in felul asta rasa umana se va diviza in Homo Rationalus si Homo Credinciosuslaughing

| parazitu_8805 a răspuns:

Nu avem dovezi solide ca Dumnezeu exista. da nici ca nu exista... eu unu cred in stiinta

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ateii au mai multe dovezi decat crezi in primul rand Dumnezeu e zeul suprem el nu e un bosorog care sta pe un scaun asa cum cred unii, de fapt nimeni nu stie cum arata nimeni nu l-a vazut ce dovada sa credem in el doar biblia mai pastreaza ceva dovezi, Dumnezeu de fapt e doar o esenta in univers care poate crea ce vrea el poate arata cum vrea el, cand ne-a creeat pe noi ne-a creat fara mintea de a intelege adica ca pe niste jucarii intrebarea e de unde a aparut, se spune ca e din totdeauna dar asta relativ e imposibil totul trebuie sa aiba un inceput, daca el exista cu adevarat de ce nu il Distruge pe diavol el e mai puternic decat orice.Concluzia e ca el s-a creat pe el? Exista o infinitate de Dumnezei intr-unul, stiu e o prostie ce am scris.happy

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ai fost atat de impartiala ca i-ai trantit pe credinciosi. ce vrajeala de doi lei e asta?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ateii n-au simtit inca pe Dumnezeu, dar niciodata nu e prea tarziu.
Atunci cand tu-i vei simti existenta, nu vei avea nevoie de dovada.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu sunt fata sunt baiat, si cand sunt ateu nu inseamna ca cred in diavol nu cred in niciun zeu.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Vad ca aici cele mai credincioase sunt femeile, in diferite culturi sunt diferiti zei si Dumnezeu e un zeu si din cati zei s-au spus ca exista in antichitate oare Dumnezeu o fi adevarat, de fapt nu cred in niciunul cred mai mult in stiinta.Credinta in Dumnezeu e una populara care va tine pana la un anume timp, in viitor poate vor mai fii religii, dar nu e urat sa credem ca cineva ne controleaza viata nu are niciun sens si daca ar exista cu adevarat nu ar fi atatea necazuri in lume insa e problema celor care cred in "cineva de sus" care s- au crescut mergand la biserica...fiecare e liber sa creada si in sfanta piatra daca vrea.happy

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Am spus ca daca exista cu adevarat Dumnezeu de ce nu il distrugea pe diavol dar nu cred in niciunul, sau cumva lui Dumnezeu ii place sa vada cum suferim?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

La ala la care te rogi tu.