O teorie stiintifica acceptata de toata comunitatea de oameni de stiinta, presupune aducerea de probe, argumente concludente care sa conteste sau nu veridicitatea celor presupuse pana in acel moment. De exemplu daca facem referire la Dumnezeu, in zilele noastre in afara de credinta nu exista nici o proba concludenta care sa ii confere sau sa ii conteste adevarata existenta. De aceea existenta sa ramane la stadiul de supozitii. Este si nu este. Aici intervine credinta, caci in fond si in definitiv toti trebuie sa credem in ceva, chiar daca nu exista dovezi indestructibile care sa intervina in contradictoriu.
Maximus
Nu conteaza daca o teorie are o baza stiintifica sau nu atata timp cat e reala... Tu ar trebui sa intrebi ce inseamna adevar si ce inseamna fals.
Nu pot sa rezist!
Trebuie!
Saaa. raspund!
E cam asa:
o teorie stiintifica adevarata este aceea care poate fi demonstrata si este bazata pe dovezi ce pot fi reproduse de oricine vrea si are chef. De exemplu stim ca punctul de fierbere al apei este de 100 grade celsius. In caz ca vrem sa probam asta punem apa pe foc si observam ca la 100 grade celsius incepe sa fiarba. Simplu. Nu?
In schimb teoriile stiintifice false is alea bazate pe pareri personale si tot felul de astfel de "dovezi" care necesita "credinta".
Cum ziceam mai devreme, pot sa stiu ca apa fierbe la 100 grade, dar trebuie sa "cred" ca oamenii au aparut prin magie.
Da asa e dar lipseste ceva pe ce baseaza ea cum devine o idee o teorie prin ce? tu cum ai dovedi ceva prin ceva? deja tiam oferit ceva important