Sincer, nu pot sa inteleg in ruptul capului de ce, pentru a fi moral, trebuie musai sa ai frica de ceva sau de cineva. In fond, faptul ca -atei sau crestini- ne ghidam dupa niste norme, tine mai mult de educatie.
Deci eu, ateu, fac un bine cuiva pentru ca stiu ca acel cineva are nevoie de ajutorul meu. Chestie de educatie.
Crestinul face acelasi bine de frica pedepsei divine. Chestie de dresura.
Si, pentru ca sunt unele discutii care depasesc unii useri: @floare0albastra: 1: Cati atei ai vazut tu tragand de bietii crestini sa nu intre in biserica? Si cati crestini ai vazut straduindu-se din rasputeri sa-i convinga pe atei sa "o ia pe SINGURUL drum bun"?
2: Nu toti suntem inca la scoala ca sa intrebam pe "dom' profesor" de religie chestii la care ne putem raspunde si singuri.
Nici unul macar nu e asa cum zici.si nimeni nu spune ca din cei ce spun ca nu cred dar au o viata morala nu sant mantuiti sufleteste.este pilda cu cei doi fii. unul ascultator si unul neascultator.cel ascultator zice ca da, va face cum i s-a zis dar nu se duce sa faca.crestinul.celalalt zice ca nu se duce.dar apoi se razgandeste si se duce si face ce i s-a spus.necrestinul.care e mai credincios? cel cve a facut voia tatalui sau cel ce nu a facut-o?
Bună întrebare, Nicotine. Cu toate că sunt sigură că a mai fost pusă.
Fiindcă acești creștini (cei mai mulți, să nu generalizez) n-au nicio idee despre această religie. Cred și ei dar nu știu în ce. Fiindcă așa au văzut la mami și tati. Oricum, dacă ar fi așa inteligenți, ar realiza că aceste divinități sunt create de oameni pentru a mentine echilibrul, să bage frica (chiar au reușit).
Sunt niște ipocriți, egoiști etc etc, poartă credința ca să fie "la modă".
@Claudiu2011, de ce judeci lumea dupa avatarul postat pe site? Bai cocalarule, am destui ani ca "practicant de arte" (arte plastice daca preferi), si nu pot sa nu observ poza ta, poza care este in totala contradictie cu spiritul oricarui luptator! Am fumat si fumez inca, dar pot sa te bat pana te compatimesc, mai aspirantule, indiferent de inaltime/greutatea pe care o ai. Nu mai fi nesimtit, spune-i instructorului tau ca esti penibil si ca vrei sa parasesti artele, fiindca nu esti demn de a fi practicant!
P.P. Pentru o lectie de viata, ma gasesti in Codlea, strada Petuniei, bloc 10, sc. B, apartament 4. Apropo, vezi ca la noi nu prea mai exista serviciul de urgente (de-aia ma bat cu jandarmii)!
SANT 3 categorii de oameni,, crestini veritabili,,, crestini prefacuti si necredinciosi
anonim_4396 întreabă: