| YourDailyApple a întrebat:

Crestinii mereu au ridicat si vor ridica problema in ceea ce priveste moralitatea celor ce nu sunt religiosi, spunand ca un om fara frica lui dumnezeu este un om imoral. Daca e sa fim sinceri, cati crestini fac ceea ce li se spune in biserica, si isi respecta aproapele, nu judeca pe altii, nu barfesc pe la spate, nu manipuleaza pe cineva pentru a-si atinge vreun scop, nu mint si nu inseala, nu sunt prefacuti, nu sunt intoleranti cu minoritatile si discrimineaza pe cei ce sunt diferiti de ei etc?

Răspuns Câştigător
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Sincer, nu pot sa inteleg in ruptul capului de ce, pentru a fi moral, trebuie musai sa ai frica de ceva sau de cineva. In fond, faptul ca -atei sau crestini- ne ghidam dupa niste norme, tine mai mult de educatie.
Deci eu, ateu, fac un bine cuiva pentru ca stiu ca acel cineva are nevoie de ajutorul meu. Chestie de educatie.
Crestinul face acelasi bine de frica pedepsei divine. Chestie de dresura.
Si, pentru ca sunt unele discutii care depasesc unii useri: @floare0albastra: 1: Cati atei ai vazut tu tragand de bietii crestini sa nu intre in biserica? Si cati crestini ai vazut straduindu-se din rasputeri sa-i convinga pe atei sa "o ia pe SINGURUL drum bun"?
2: Nu toti suntem inca la scoala ca sa intrebam pe "dom' profesor" de religie chestii la care ne putem raspunde si singuri.

35 răspunsuri:
| MadnessCaffe a răspuns:

Traim pe planeta ateilor pocaiti... (ortodocsii)

| chelstone a răspuns:

MadnessCafe, ai mare dreptate, acesti credinciosi egoisti si plini de zel, care au dreptul de a judeca si a da sentinte, care ne d-au lectii despre libertatea pe care ne-o da dumnezeu, fara a ne constrange cu amenintarea iadului, asta bineinteles pentru ca asa au fost ei inocultati inca de micuti, cand nu aveau nimic in creier si li s-a injectat o doza de dumnezeu biblic

| RelaţiiCuClienţii a răspuns:

Mereu creştinii credincioşi, sau mai bine spus fanaticii religioşi vor spune că cei fără frica lui Dumnezeu sunt imorali. Ei nu pot concepe această lipsă de credinţă, iar asta dovedeşte că sunt capabili să privească doar într-un singur sens. Sensul lui Dumnezeu.

Nu ştiu dacă îţi dai seama, dar sunt speriaţi că lumea s-ar putea întoarce cu susul în jos şi toată religia şi toată frica într-un presupus Dumnezeu ar dispărea. Ar fi un haos total, dacă e s-o luam aşa. Unii vor crede în continuare într-o iluzie, iar alţii vor arunca cu seminţe în cei care încă mai cred. Ca să nu mai spun că toate definiţiile de bine şi rău se vor schimba enorm de mult.
Cu puţinele cunoştinţe politice pe care le am, pot să zic că religia are cea mai mare influenţă în viaţa statului.
Ortodoxiilor Răsăriteni le este şi mai frică de o cădere a Bibliei şi a conceptului de Dumnezeu. Toată puterea lor care o exercitează asupra oameniilor, toată manipularea şi toate celelalte lucruri interzise muritorilor, dar pe care ei le înfăptuiesc în mod regulat, pur şi simplu vor pica.
Ei, creştin înseamnă să ai religia ortodoxă şi să trebuiască să crezi în existenţa unui El, iar credincios înseamnă să crezi cu adevărat.big grin
Ca să-ţi dau un exemplu foarte des întălnit care cuprinde toate lucrurile pe care le-ai spus de creştini.: Ateii, agnosticii, epistemologii, nihiliştii ş.a.m.d.
Majoritatea credincioşilor, sau creştinilor încearcă să-i manipuleze, să-i înşele sau minte, ii discriminează şi sunt intoleranţi cu minorităţile lor. Este ca un concurs: " Cine converteşte şi aduce în casa lui Dumnezeu unul dintre oamenii care sunt adepţi a credinţelor menţionate mai sus, primeşte o călătorie dus pe tărâmul plăcerilor, Eden. Poate primeşte şi o coroniţă din aceea aurită, care, în mod ironic pluteşte deasupra capului."

Toţi spun că şi credincioşii sunt supuşi greşelii, că sunt oamenii, iar oamenii nu sunt perfecţi. Dar totuşi, dacă credincioşii nu pot urma simple porunci ale Dumnezeului lor, cum se aşteaptă ca ateii, agnosticii ş.a.m.d. să le urmeze? Dacă chiar au o aşa mare frică de Dumnezeu, cum se poate că nu pot să respecte porunciile date, mai ales că ii ameninţă cu chinuri eterne?
Asta e şi mai simplu, ei nici măcăr nu cred cu adevărat. Creează doar o mască şi când sunt la biserică, poc! se pocăiesc şi toate cele, dar când ies se schimbă din nou în ceea ce sunt.
Şi tind să cred că mulţi de genul acesta au comentat la ceea ce ai spus tu @Nicotine.

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Nu-şi respectă aproapele, judecă pe alţii, bârfesc pe la spate, manipulează pentru a-şi atinge scopurile, mint, înşeală, se prefac, sunt intoleranţi cu minorităţile şi discriminează pe toţi cei care nu sunt ca ei - toate astea sunt fapte ale Corporaţiei Ortodoxe Române.
Creştinii nu fac altceva decât să facă exact cele spune Biserica!

| ioan_5348 a răspuns:

SANT 3 categorii de oameni,, crestini veritabili,,, crestini prefacuti si necredinciosi