Ideea de suflet nu răspunde la niște întrebări simple. Când este introdus sufletul în om? La naștere, când e încă în uter, în secunda în care este conceput, când are doi ani... când? Și cine îl introduce și cum?
Eu m-am gândit altfel. Poate că sufletul nici nu este o entitate separată de trup. Poate este un mod mai poetic de a te referi la om. Cu alte cuvinte, omul însuși să fie un suflet. Nu știu, zic și eu. Când s-ar adresa o întrebare de genul: Suflete, nu știi că prietenia cu lumea este vrăjmășie cu Dumnezeu? Ar fi un alt fel de a spune: Omule, nu știi că? Prin asta nu încerc să simplific lucrurile, adică nu fug de răspunderea de a explica o noțiune grea, punând în discuție alta mai ușoară. Nu, pentru că și noțiunea de om este la fel de greu de explicat. Ce este omul?
Faza cu gramele este un mit, starea de constinta o ofera creierul, nu exista suflet
1. Cred că da. 2.Sufletul este generat de viață.
3. Cele câteva grame nu sunt sufletul din om, ci alte rahaturi.
Sufletul e unic, dar nu cred că putem vorbi despre "suflete animale". Cel puțin nu în sensul în care vorbim despre suflete omenești. Animalele n-au percepție de sine.
Iar a doua chestie e o tâmpenie. Sufletele sunt prin definiție imateriale. Dacă sunt imateriale prin definiție nu pot avea greutate.
Asa este, cand omul more energia lui este echivalata la 30W, din ce imi aduc aminte.
Sufletul este un concept foarte abstract si dificil de definit, iar ideea ca fiecare organism viu ar avea un suflet unic este subiectiva.
Da, exista suflet, si desigur el nu moare odata cu corpul fizic.
Despre "tonomat" ce pot spune este ca nu are un raspuns in acest moment. Dar intrebarea este foarte buna.
W este unitate de putere, nu de energie.
Este corect ce spui tu.
Este exact la ce m-am referit si eu.
30 wați